Italiaanse wijn

Wijn

Ontdek onze heerlijke selectie wijnen voor de horeca

Al sinds 1989 selecteren wij voor u de mooiste wijnen van de beste internationale wijnhuizen. U kunt daarom bij ons terecht voor zowel exclusieve wijnen voor de kenners, als voor gangbare wijnen voor een breed publiek. Voor al uw gasten vindt u dus de juiste wijn. Op deze pagina willen we u inspireren en informeren. Lees en bekijk meer over onze wijnkenners en ook helpen we u om op verschillende manieren uw favoriete wijn te vinden, vertellen we u meer over onze exclusieve huiswijn, lichten we enkele bijzondere wijnen uit en laten we u handige wijnaccessoires zien. U kunt ook direct ons volledige assortiment bekijken. Tip: laat u ook verrassen door onze Wijn van de Maand.  

Bekijk assortiment wijn Wijn van de Maand


Languedoc-Rousillon

Wijnspecialisten in gesprek over de Languedoc

De Zuid-Franse regio Languedoc-Roussillon heeft ontzettend veel te bieden, maar vooral op het gebied van wijn haalt u als liefhebber hier uw hart op. De grootste wijnstreek van Frankrijk kent maar liefst 40 appellations waarmee de plaats van herkomst én de kwaliteit worden gegarandeerd.

Twee wijnliefhebbers die met veel plezier de verrassingen uit de Languedoc-Roussillon proeven; dat levert iets interessants op. Want hoe is de veelzijdigheid van deze streek nou beter te benadrukken dan door de wijnen te proeven? Danny Gonzalez en Jeroen de Zeeuw gingen in gesprek.

Meer over de Languedoc

Vind uw favoriete wijn

U kunt op verschillende manieren op zoek gaan naar uw favoriete wijn. Meestal begint de zoektocht op basis van kleur: ROOD, WIT, ROSÉ of MOUSSEREND. Maar u kunt ook zoeken op wijnland, want onze wijn is afkomstig van vele internationale wijnhuizen. Of maak een keuze op basis van druifsoort. Elke soort geeft de wijn een unieke smaak. En omdat wijn vaak het beste tot zijn recht komt bij een bepaalde gerecht, geven we u hieronder ook de mogelijkheid om te zoeken op basis van wijn en spijs.

Wijnlanden

Zoek op wijnland

Dankzij onze goede contacten met internationale wijnhuizen importeren we uit verschillende landen wijn van hoge kwaliteit. Zoek op land en ontdek onze wijnhuizen.

Zoek nu

Wijndruiven

Zoek op wijndruif

Er zijn veel verschillende druivenrassen die elk voor unieke wijnen zorgen. Bekijk een selectie wijnen van enkele van de meest bekende wijndruiven.


Zoek nu

Wijn en spijs

Zoek op spijs

Wijn is niet alleen heerlijke drank met vele smaakvarianten, maar is ook een echte smaakversterker bij uw gerechten. Kies daarom uw wijn op basis van uw spijs.

Zoek nu


Huiswijn

Exclusieve huiswijnen

Een goede huiswijn vinden is niet altijd even makkelijk. Het moet een unieke wijn zijn; u wilt liever niet dat uw gasten uw huiswijn een week later met een mooie aanbiedingsprijs in het schap zien liggen in de groothandel. Daarnaast moet een huiswijn natuurlijk ook een gunstige prijs-kwaliteitverhouding hebben. Wij kunnen u helpen.

Onze mogelijke selectie huiswijnen liggen niet in het vestigingsschap en zijn bovendien uitsluitend beschikbaar voor horecaondernemers. Wij nodigen u daarom graag uit voor een proeverij, waarna u de juiste keuze kunt maken voor de huiswijn die op uw kaart thuishoort, al dan niet met uw eigen etiket. Voor overig advies over wijnen, wijn/spijs combinaties of voor hulp bij het samenstellen van uw wijnkaart kunt u natuurlijk ook een beroep doen op onze specialisten.

Lees meer


Laat u inspireren door onze medewerkers

Bij uw HANOS groothandel werken ervaren medewerkers en culinaire adviseurs met kennis van wijn, die u kunnen helpen bij het samenstellen van uw wijnkaart en wijnarrangementen. Ook kunnen zij u helpen bij het selecteren van passende wijnen bij de menukaart, overzichtelijke opstelling van de kaart, vormgeven en drukken, het samenstellen van verrassende wijnspijscombinaties; zij kunnen het allemaal voor u regelen! Bovendien organiseren onze groothandels regelmatig interessante evenementen over wijn en over tal van andere culinaire onderwerpen.


Uitgelichte wijnen

We hebben voor u een aantal bijzondere wijnen uitgelicht. Wijnen met een mooi vehaal, zoals 19 crimes. Ook presenteren we een heerlijke bistrowijn; een 'makkelijke' wijn die veel gasten zullen waarderen. Alcoholvrije wijn wint evenals biologische wijn nog steeds aan populariteit en natuurlijk is HANOS nog steeds dé leverancier voor exclusieve Grand Cru's.

Grand Cru's

Grand Cru

Grand Cru betekent letterlijk 'grote oogst' Met de term groot wordt in dit geval niet de hoeveelheid bedoeld, maar de kwaliteit. Bekijk onze exclusieve wijnen.

Bekijk nu

Biologische wijn

Biologische wijn

De belangstelling voor een ecologisch verantwoorde productie van voedsel en dranken blijft stijgen. Lees meer over onze biologische wijn.

Lees meer

Bistrowijn

Bistrowijnen

Een bistrowijn is een makkelijke wijn, zonder pretenties en betaalbaar. Bekijk onze selectie bistrowijnen, waar uw gasten graag nog een glas van bestellen.

Bekijk nu

19 crimes wijn

19 Crimes

19 Crimes wijnen zijn geïnspireerd op de pioniersgeest van de veroordeelden, die vroeger door de Engelsen naar Australië werden gestuurd. Een wijn met een verhaal.

Lees meer

Alcoholvrije wijn

Alcoholvrije wijn

De vraag naar alcoholvrije wijn neemt toe. En terecht, want ze zijn heerlijk. Bekijk daarom onze selectie alcoholvrije wijnen van hoge kwaliteit.

Bekijk nu

Lolea wijncocktail

Lolea

Lolea is een wijncocktail in een feestelijk jasje! Serveer de fles gekoeld, met grote wijnglazen gevuld met ijsblokjes en vers fruit. Bekijk ons assortiment en kies uw smaak.

Bekijk nu


Wijnaccessoires

Behalve wijn en veel culinaire inspiratie hebben we een ruim aanbod aan wijnglazen, wijnrekken en overige accessoires die onmisbaar zijn bij een optimale wijnbeleving. Kies hieronder een categorie en bekijk ons assortiment. Bezoek uw groothandel voor een volledig overzicht en een persoonlijk advies. 

Wijnrekken

Wijnrekken

Als horecaondernemer is het belangrijk dat u uw wijnen goed bewaart en ordent. Bekijk daarom onze selectie wijnrekken en imponeer uw gasten met een mooie collectie wijnen.

Bekijk nu

Wijnglazen

Wijnglazen

Bij ons vindt u een ruime collectie wijnglazen voor al uw soorten wijn. Uw heeft de keuze uit complete series, waarmee u een prachtige presentatie voor uw gasten kunt creëren.

Bekijk nu

Wijnaccessoires

Overige wijnaccessoires

Bent ook op zoek naar een wijnstopper, een wijnkoeler of een wijnsaver? Bij HANOS vindt u alle accessoires die u als professional nodig heeft. 


Bekijk nu