Wijn en spijs

Wijn en spijs

De perfecte wijn voor elk gerecht

Bij HANOS vindt u altijd dé wijn die uw gerechten complementeren. Kies hieronder uw spijs en bekijk welke wijnen daar bij passen.

ban_inp_wijn_spijs_kaasplank_8501802_747x498.jpg

Wijnen bij kaas

Kaas en wijn, een gouden combinatie. Ook al is er een bijna ontelbare variëteit aan smaken kaas, er is altijd wel een wijn die het kaasplankje nog smaakvoller maakt.

Bekijk wijnen bij kaas

ban_inp_wijn_spijs_tongfilet_8502550_747x498.jpg

Wijnen bij vis

Bij vis wordt vaak gekozen voor een witte wijn. Toch zijn er ook lichte, fruitige rode wijnen die goed samengaan met vis, zoals een Pinot Noir. Of een droge rosé.

Bekijk wijnen bij vis

ban_inp_wijn_spijs_salade_8501642_747x498.jpg

Wijnen bij salades

Bij een frisse salade past een goed gekoelde rosé of witte wijn. Over het algemeen hebben salades een wat hogere zuurgraad. Kies dus ook een wat zuurdere wijn.

Bekijk wijnen bij salades

ban_inp_wijn_spijs_tenderloin_-8269092_747x498.jpg

Wijnen bij rood vlees

Gebraden rood vlees heeft een stevige smaak en daar past een stevige wijn prima bij. Een wijn met veel tannines. Als het vlees zachter is (medium), ga dan voor een soepele wijn.

Bekijk wijnen bij rood vlees

ban_inp_wijn_spijs_tagliatelle_-8539157_747x498.jpg

Wijnen bij pasta en pizza

Pasta & pizza zijn heerlijke Italiaanse gerechten die perfect samengaan met wijn. En dat hoeft niet eens een Italiaanse wijn te zijn. Als de smaken elkaar maar versterken.

Bekijk wijnen bij pasta & pizza

ban_inp_wijn_spijs_aperitief_8555840_747x498.jpg

Wijnen als aperitief

Een heerlijk aperitief wijn is de perfecte opening van de culinaire avond van uw gasten. Kies voor een niet te zoete wijn met een relatief laag alcoholpercentage.

Bekijk wijnen als aperitief