Domaines Paul Mas

Jean-Claude Mas

Pionier uit de 'nieuwe' Languedoc

Bij de familie Mas stroomt wijn door de aderen. Niet alleen bij Paul Mas, maar ook bij zijn zoon Jean-Claude, die tegenwoordig eigenaar is van Domaines Paul Mas. Jean-Claude wordt vaak omschreven als een pionier uit de nieuwe’ Languedoc, behorend tot de nieuwe golf van Franse wijnen. Jean-Claude werd geboren in Pézenas in de Languedoc. Op driejarige leeftijd, tijdens de oogst, ontsnapte hij aan zijn moeder en rende hij 2,5 km om zijn grootvader in de kelder te ontmoeten. Dit was het moment dat hij nooit zou vergeten, zijn interesse en passie voor wijn werd geboren!

Waar Jean-Claude ook woonde en wat hij ook deed, hij was altijd bezig met wijn. Ook zeker de vier jaar werkend in de Bordeaux zijn bepalend geweest voor het leren van de kunst van het blenden en maken van wijnen met stijl. Maar iets zei hem continu dat hij terug moest naar de Languedoc. Terug naar zijn roots. Het allermooiste wijngebied ter wereld, wat betreft Jean-Claude. “De Languedoc is een subliem platteland vol unieke wijngaarden met een rijke geschiedenis van ambachtelijke werkwijzen, die al generaties lang worden doorgegeven.”

"Wijn geeft eindeloos plezier; dat is waar het allemaal om draait."

Bekijk alle wijnen van Paul Mas

Jean-Claude Mas


Jean-Claude Mas

De domeinen van Domaine Paul Mas
Het verhaal van Domaine Paul Mas begint bij Château Paul Mas in het gehucht Conas, in de prachtige stad Pézenas, de stad van de beroemde toneelschrijver Molière. De Domaines Paul Mas hebben inmiddels in totaal meer dan 750 hectare wijnstokken in eigendom, waarvan 92 hectare biologisch, verspreid over de belangrijkste Crus van de Languedoc. “Onze wijnen zijn het resultaat van een harmonieuze symbiose tussen een buitengewone regio met fantastisch fruit, een passie voor de wijngaarden, echt respect voor de druiven tijdens de vinificatie en het talent om wijnen te blenden en te laten rijpen,” aldus Jean-Claude.

“Wat de Languedoc betreft, is het nu tijd voor de wereld om het te erkennen als één van de mooiste regio’s waar we enkele van de beste wijnen ter wereld producen met groot respect voor onze omgeving.”

Rural Luxury
Jean-Claude Mas werkt met een duidelijke visie die hij als ‘rural luxury’ omschrijft. Vrij vertaald als ‘landelijke luxe’. Jean-Claude legt uit: “Ik bedoel hiermee dat we ons bewust moeten zijn van wat we zien, horen, proeven en aanraken. Het zijn de kleine momenten die ons leven kleur geven. Denk aan het plukken van een perfecte appel om deze direct te eten en te staren naar de helderblauwe hemel. Het zijn dit soort emotionele momenten die ons bijblijven. Door bewust te zijn van de omgeving en daar alle respect voor te hebben, is het mogelijk om vol passie de beste wijnen te produceren.”

Uitgeroepen tot ‘European Winery of the Year 2020’ door Wine Enthusiast
“Ongelofelijke betrouwbaarheid en kwaliteit van een reeks producten met een uniek gevoel voor stijl en uitdrukking van de Languedoc-geest”, zo wordt Domaines Paul Mas omschreven door Wine Enthusiast. De uitroeping tot ‘European Winery of the Year 2020’ is dan ook logisch te verklaren. Jean-Claude vertelt er vol trots over: “We bieden een brede range van kwaliteitswijnen en zijn ondanks deze onzekere periode altijd in staat om aan onze klanten te leveren. Het blijft een grote uitdaging om twintigmiljoen flessen met dezelfde aandacht te produceren als toen ik begon met tienduizend flessen. En hoe we dat ook doen, we mogen nooit het vakmanschap vergeten. Dit in combinatie met de high-tech methoden die we tot onze beschikking hebben, heeft ons gebracht tot waar we nu staan.”

“Met het grootste respect voor onze landelijke roots streven we naar perfectie. Onze wijnen zijn het resultaat van onze missie om echte emoties los te maken.”

Jean-Claude Mas


Mas des Mas

De serie wijnen, genaamd Mas des Mas, is het paradepaardje van de familie Mas. Het zijn dé topwijnen van de beste appellaties uit de Languedoc-Roussillon. Een diverse reeks wijnen ontstaan door de diverse terroirs in deze regio.

Klik op de wijnen om meer te lezen over het product.


Domeinen van de familie Mas

De familie Mas is grootgrondbezitter in de Languedoc-Roussillon, en bezit hier een groot aantal domeinen. Wij lichten twee domeinen van deze bijzondere familie uit.

Domaines Paul Mas

Domaines Ferrandière

In 2013 kocht Jean-Claude Mas dit domein van de familie Gau. Het ligt tussen de Corbières en de Minervoism op 40 kilometer van de Middellandse Zee. Het is nu ongeveer twee miljoen jaar geleden dat dit gebied van 2000 hectare zich onder de zeespiegel bevond.

Bepaalde delen van het land worden nog jaarlijks bewust overspoeld om het zoutgehalte te verminderd. Op dit bijzondere land kunnen nu verschillende wijnstokken groeien. De druiven krijgen door deze bodem een intense smaak en frisse zuren. De wijnstokken zijn tussen de 6 en 25 jaar oud en de druiven worden machinaal geoogst.

Wijnen van Domaines Ferrandière

Domaines Paul Mas

Domaine La Forge Estate

De geschiedenis van Domaine Paul Mas begint ruim een eeuw geleden. De inmiddels 120 hectare aan wijngaarden vormen geen aaneengesloten blok, maar bevinden zich in enkele dicht opeen gelegen, klimatologisch en bodemtechnisch zeer verschillende zones in de Midi.

Daaronder is ook de wijngaard 'Ile de la Forge'. Een wijngaard van 10 hectare waar de viagnier, marsanne, sauvignon, carignon en syrah zijn aangeplant. De filosofie van 'Les domaines Paul Mas' is erop gericht de typiciteit van bodem en druivenras te behouden en tegelijkertijd een wijn te presenteren die aansluit bij wat de consument vandaag de dag vraagt veel fruit, concentratie, kleur, geur en smaak.

Wijnen van Domaine La Forge Estate


Meer over Languedoc-Roussillon

Een gesprek tussen twee wijnliefhebbers

De Zuid-Franse regio Languedoc-Roussillon heeft ontzettend veel te bieden, maar vooral op het gebied van wijn haalt u als liefhebber hier uw hart op. De grootste wijnstreek van Frankrijk kent maar liefst 40 appellations waarmee de plaats van herkomst én de kwaliteit worden gegarandeerd.

Twee wijnliefhebbers die met veel plezier de verrassingen uit de Languedoc-Roussillon proeven; dat levert iets interessants op. Want hoe is de veelzijdigheid van deze streek nou beter te benadrukken dan door de wijnen te proeven? Danny Gonzalez en Jeroen de Zeeuw gingen in gesprek.

Lees het gesprek

Domaines Paul Mas


Meer inspiratie

Inspiratie en recepten voor de winter

Warmte van de winter

Bij HANOS vindt u alles voor het creëren van een warme winter!Laat u inspireren

Wijnlanden

Wijn

Wij bieden wijn aan uit alle windstreken. Rood en wit, maar ook mousserend en biologisch. Of alcoholvrij. Hier vindt u de juiste wijn voor elk gerecht.

Lees meer