Spaanse wijn

Wijndruiven

Elke druivensoort heeft een unieke smaak

De smaak van wijn wordt bepaald door de druivensoort. Zaken als het klimaat en de bodemgesteldheid zijn daarbij ook belangrijke factoren zijn. Dat zorgt ervoor dat elke wijn, ook al gemaakt van dezelfde druivensoort, een uniek karakter krijgt. Kies hieronder een selectie wijnen van enkele van de meest bekende wijndruiven.

Merlot wijnen

Merlot

Merlot geeft wijn een fruitige, soepele smaak en wordt overal ter wereld verbouwd. Ook populair onder wijndrinkers die weinig ervaring hebben met complexe smaken.

Bekijk merlot wijnen

Cabernet Sauvignon wijnen

Cabernet Sauvignon

De Cabernet Sauvignon druif is te herkennen aan de geur, kleur en stevige smaak. Het zorgt voor krachtige, karakteristieke wijnen met kruidige aroma's.

Bekijk cabernet sauvignon wijnen

Chardonnay wijnen

Chardonnay

Een van de bekendste druivenrassen voor een zachte witte wijn is de Chardonnay. Deze druif groeit bijna overal en kent daardoor veel smaakvarianten.

Bekijk chardonnay wijnen

Syrah wijnen

Syrah

Syrah (ook wel Shiraz) druiven geven stegvige en pittige wijnen. Deze bekende blauwe druivenras wordt wereldwijd in groten getale gecultiveerd.

Bekijk syrah wijnen

Pinot noir wijnen

Pinot noir

Pinot noir zorgt voor toegankelijke wijnen die meestal niet een heel donkere kleur hebben. Wordt ook gebruikt voor champagne en andere mousserende wijnen.

Bekijk pinot noir wijnen

Riesling wijnen

Riesling

De riesling is geschikt voor de productie van droge en elegante wijnen met een fruitig zuur, maar is befaamd geworden om de zoete wijnen.

Bekijk riesling wijnen