Wild & Gevogelte

Ons wild en gevogelte wordt deskundig en onder optimale omstandigheden verwerkt in onze wildfabriek in Apeldoorn. In het wildseizoen is het hier een drukte van belang om voor uw gasten een stukje wild te verwerken. Uiteraard gebeurt dit onder strenge veterinaire controle en conform de EEG-eisen en HACCP-kwaliteitszorgrichtlijnen. HANOS is niet alleen gespecialiseerd in Nederlands wild, maar we voeren ook topklasse wild aan uit onder meer Schotland en Polen.

Naast ons verse assortiment hebben we uiteraard ook een bijzonder breed assortiment aan wildgerelateerde producten beschikbaar. Voor elke keuken en voor elke inslag bieden wij de mogelijkheid om te kunnen werken met wild en gevogelte. Meer weten? Maak vrijblijvend een afspraak met één van onze poeliers en kom langs om zelf te ervaren wat voor uw keuken de mogelijkheden zijn.

Meer over wild leest u door rechts op het Wildmagazine 2020 te klikken.

Assortiment wild & gevogelte

HANOS Wildmagazine 2020


Zelf aan de slag met wild?

Onze wildspecialist laat u in de verschillende technische video's zien hoe u wild kunt opdelen, fileren/prepareren, ontpezen en en coffre kunt snijden.

Restaurant De Echoput

Hét wildrestaurant met een moderne wildkeuken

De Echoput staat als wildrestaurant bekend om haar moderne wildtechniek. Benieuwd wat deze moderne wildtechniek inhoudt? HANOS bezocht dit bijzondere bedrijf en kreeg een kijkje in de keuken. Het verhaal en de tips van chefkok Leendert Scholtus leest u hieronder.

Lees het verhaal

De Echoput

Wild op de menukaart

Wild op de menukaart

Niet alleen HANOS wordt wild van wild. Verschillende restaurants in Nederland en België ook. Benieuwd naar de verhalen van deze restaurants en wat zij aan wild op de menukaart zetten? Zij delen hun verhalen én wat absoluut niet mag missen op de kaart in het wildseizoen!

Lees de verhalen


Hert | Assortiment wild bij HANOS

Hert

Jachttijd NL: 1 augustus t/m 15 februari
Het jachtseizoen voor hert begint in Nederland op 1 augustus. Nederlands hertenvlees vindt u bij HANOS onder het label ‘Neerlands wild’. Naast het betrekkelijk schaarse hert van de Veluwe, levert HANOS hert uit de Schotse Hooglanden en uit Polen. Bouten, ruggen en schouders worden in het geheel of in delen geïmporteerd en verder verwerkt in ons eigen wildfabriek in Apeldoorn. Voor de liefhebber importeert HANOS een assortiment gekweekt hert uit Nieuw-Zeeland. Deze delen zijn zowel vers als bevroren leverbaar en met name dit laatste is wat voordeliger in prijs. Als laatste kunt u kiezen voor ons exclusieve assortiment ‘Hollands boerderijhert’. Dit hertenvlees is afkomstig uit een unieke samenwerking tussen HANOS en een aantal geselecteerde hertenhouderijen in Brabant. Bekende hertdelen zijn hertenrug, haasjes van de rug, technische delen van de bout, sukade uit de schouder en nekbrood van de nek. Bekijk ons assortiment hert.

Lees meer over hert

Wild zwijn

Jachttijd NL: 1 juli t/m 31 januari
De jacht op wild zwijn begint in Nederland op 1 juli. Het vlees is gewild en trendy, steeds vaker vormt wild zwijn een alternatief voor hert. Het door HANOS geleverde wild zwijn komt hoofdzakelijk van de Veluwe, maar ook uit Brabant en Limburg. Dit assortiment Nederlands wild zwijn vindt u onder het label ‘Neerlands wild’. Daarnaast hebben wij een goede aanvoer wild zwijn vanuit Polen en is er voor de liefhebber import-assortiment uit onder andere Australië en de Verenigde Staten. Bekende wild zwijndelen zijn strengfilet, zadelfilet, haasjes van de rug, technische delen van bout, stoofvlees, sukade, muis uit de schouder, nekbrood uit de nek en niet te vergeten: de wangetjes. Bekijk het assortiment wild zwijn.

Lees meer over wild zwijn

Wild zwijn | Assortiment wild bij HANOS
Ree | Assortiment wild bij HANOS

Ree

Jachttijd NL 
Reegeit: 1 januari t/m 31 maart
Reebok: 1 april t/m 15 september

Het jachtseizoen van ree is opgesplitst in Nederland. Van 1 januari tot en met 15 maart is de jacht op reegeit open en van 1 mei tot en met 15 september is de jacht op reebok open. Regionaal kunnen om uiteenlopende redenen de jachttijden afwijken. HANOS krijgt haar ree aangevoerd uit bijna alle Nederlandse provincies en u vindt dit assortiment onder het label ‘Neerlands wild’. Bekijk het assortiment ree.

Lees meer over ree


Meer wild & gevogelte

Haas | Assortiment wild bij HANOS

Haas

Jachttijd NL: 15 oktober t/m 31 december
Het jachtseizoen voor haas begint in Nederland op 15 oktober. Bijna de gehele aanvoer van HANOS komt uit Nederland en de kwaliteit is hiervan is erg goed. Wanneer er bij de start van het jachtseizoen nog vee in de weilanden loop, kan er nog niet worden gejaagd op haas. Laat u dus aan het begin van het seizoen informeren over de beschikbaarheid. Om haas voor een groter publiek bereikbaar te houden importeert HANOS uit Argentinië een goedkopere variant filet en boutvlees. Het assortiment haas bestaat onder andere uit hele haas, hazenbout en hazenrug met of zonder vlies.


Lees meer over haas

Fazant | Assortiment wild bij HANOS

Fazant

Jachttijd NL: 15 oktober t/m 31 december
Op 15 oktober gaat de Nederlandse jacht op fazanten open. Echter, is de aanvoer van Nederlandse fazanten nagenoeg nihil. Daarom importeert HANOS ook fazanten uit North Yorkshire bij haar vaste leveranciers. In de uitgestrekte natuur van deze contreien krijgt het gevogelte, dankzij het gevarieerde voedselaanbod, haar zo kenmerkende smaak en kwaliteit. Het jachtseizoen op fazant begint in Engeland rond 1 november. Vanaf die datum is er een goede aanvoer. Het assortiment fazant bestaat onder andere uit frazantbout, fazantfilet met en zonder vel, suprême en karkas.

Lees meer over fazant

Houtfuif | Assortiment wild bij HANOS

Houtduif

Jachttijd NL: 15 oktober t/m 31 december
Het officiële jachtseizoen van houtduif loopt in Nederland van 15 oktober tot en met 31 januari. Toch worden de meeste houtduiven geoogst tussen juli en september, vanwege de schade die ze (kunnen) aanrichten in de landbouw. Dit is ook het ideale moment om dit gevogelte te serveren; door de overvloed aan voedsel zijn kwaliteit en smaak op het hoogtepunt. Tegen november wordt de houtduif schaarser, wel is er dan enige aanvoer vanuit het buitenland. Het assortiment houtduif bestaat onder andere uit houtduif marktklaar, houtduiffilet met of zonder vel, suprême of karkas.


Lees meer over houtduif

Patrijs | Assortiment wild bij HANOS

Patrijs

Jachttijd NL: 1 september t/m 1 februari
Vanaf 1 september is de patrijs leverbaar. Bij HANOS vindt u naast de roodpootpatrijs ook af en toe een grijze patrijs in het assortiment. Beide soorten worden vanuit Engeland geïmporteerd. In Nederland komt de roodpootpatrijs niet voor. De grijze patrijs hebben we in Nederland wel, maar de jacht is vanwege de geringe stand al jaren gesloten. Het assortiment patrijs bestaat onder andere uit hele patrijs marktklaar, patrijsbout en patrijfsilet met of zonder vel.

Lees meer over patrijs

Wilde gans | Assortiment wild bij HANOS

Wilde gans

Jachttijd NL: hele jaar
In Nederland mag er het hele jaar door gejaagd worden op wilde gans, dit gebeurt veelal door ze af te schieten. De kwaliteitsbepaling van het vlees hangt dan ook onder andere af van uitwendige beschadigingen door het schot en bijtschade van de jachthond tijdens het apporteren. De drie bekendste ganzensoorten zijn de grauwe gans, de kolgans en de rietgans. Het assortiment wilde gans bestaat onder andere uit wilde gansfilet en bouten.

Lees meer over gans

Wilde eend | Assortiment wild bij HANOS

Wilde eend

Jachttijd NL: 15 augustus t/m 31 januari
Het jachtseizoen op wilde eend begint half augustus en HANOS betrekt bijna de volledige aanvoer van wilde eenden uit Nederland. De wilde eend is een veelvoorkomende soort in Nederland door zijn waterrijke gebieden. Naast geschoten eend, is er ook aanvoer van ‘kooi gevangen’ wilde eend en wij leveren al het gevogelte marktklaar of panklaar. Het assortiment wilde eend bestaat onder andere uit eendenfilet met of zonder vel, filet suprême, coffre en boutjes.

Lees meer over eend


Wildspecialiteiten | HANOS

Wildspecialiteiten

Naast ons verse assortiment bieden wij uiteraard ook een bijzonder breed assortiment aan wildgerelateerde producten. Wat dacht u bijvoorbeeld van een heerlijke terrine, diverse patés en rillettes, wildcharcuterie en bijzondere stoverijen? Voor elke keuken en voor elke inslag bieden wij de mogelijkheid om te kunnen werken met wild en gevogelte.

Bekijk ons aanbod
Wild charcuterie | HANOS

Charcuterie


Bekijk ons aanbod
Wild convenience | HANOS

Convenience


Bekijk ons aanbod
Wild paté's en terrines | HANOS

Paté's en terrines


Bekijk ons aanbod

Culinaire mogelijkheden

Wild biedt eindeloze culinaire mogelijkheden. Op FoodXperience zijn veel wild recepten te vinden , die u als inspiratie voor het uw wildmenu kan inzetten. Wij hebben er een paar geselecteerd.


Meer inspiratie

Najaar

Wild van het najaar

Wij zijn wild van het najaar! De warme kleuren en volle, ronde smaken maken van elk gerecht een feest. Bij HANOS vindt u veel inspiratie voor een warme herfst!

Lees meer