Wild & gevogelte van het voorjaar

Bent u wild van het voorjaar? Wij zeker! Jaarrond zijn de mooiste producten bij ons verkrijgbaar, we gaan met de seizoenen mee. Het voorjaar geeft ons een prachtig assortiment tam gevogelte, Hollands boerderijhert, ree en veel meer! Onze specialisten vertellen u er graag meer over.

Ons assortiment is breed en waar nodig specialistisch. Persoonlijke service staat hierbij voorop. Iedere dag staan onze vakmensen voor u klaar om u te adviseren en waar nodig nemen wij u werk uit handen door te ontbenen, te portioneren, te kruiden of naar wens te verpakken. Kortom; wij doen er alles aan zodat u zich kunt onderscheiden in de markt!

Ons ruime assortiment Label Rouge gevogelte is uitermate geschikt om in het voorjaar mee te werken. Pluimvee van dit Franse kwaliteitskeurmerk staat garant voor topkwaliteit vlees welke op duurzame wijze is grootgebracht. Denk hierbij aan diverse soorten boerenscharrelkip, parelhoen, kwartel en eend.

Het voorjaar is ook het ideale seizoen voor het Hollands boerderijhert. Hiervoor heeft HANOS de handen ineengeslagen met een aantal Nederlandse hertenboeren. Het vlees is van sublieme kwaliteit en exclusief verkrijgbaar bij HANOS! Wij hebben standaard de bouten, ruggen, boutbiefstuk en rugfilet in ons assortiment.


Wild & gevogelte: voorjaarskalender

Bekijk hieronder het wild en gevogelte dat in het seizoen is tijdens het voorjaar.

Pigeonneaux d'Anjou, de Anjou-duif is de absolute top en voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. In deze Franse regio worden de dieren op een zo natuurlijk mogelijke manier gefokt. Dit zorgt voor de unieke en pure smaak.
32702390 | per kilo

De kwartel is familie van de fazant. Het vlees is licht van kleur en zacht en delicaat van smaak. Dit is te danken aan het dieet van grassen, kruiden en granen.
32759329 | per stuk

Poulet jaune is een gele kip met een subtiel zoete smaak en mooi doorregen vlees.
32703480 | per kilo

Poussin is een jonge kip en botermals en zacht van smaak.
38109403 | per kilo

Mechelse koekoek is een groot hoen met fijn wit vlees, heerlijk mals en sappig van smaak.
32703180 | per bak 800 gram

Canette au sang is eend van de allerbeste kwaliteit. Het bloed dat in de spieren wordt vastgehouden geeft het vlees een geweldige smaak en een zeer zachte, bijna smeltende structuur.
32702540 | per kilo

Crête de coq (hanenkam) is een heerlijk garnituur in voorjaarsgerechten. Blancheer de hanenkammen eerst om ze vervolgens te bakken of te stoven.
32702310 | per kilo

Ree is heerlijk mals en delicaat van smaak.
Reerug - 32301350 | per kilo
Reebout - 32301300 | per kilo
Reebiefstuk - 32342108 | per kilo
Reerugfilet - 32360115 | per kilo


Recepten met wild & gevogelte

Aan de slag met bovenstaande producten? Onze FoodXperience chefs maakten verschillende recepten met wild en gevogelte. Wij lichten er vier uit. Bekijk alle recepten met wild en gevogelte op ons online inspiratieplatform FoodXperience.


Lees meer over wild & gevogelte

Wild hert | HANOS

Niet alleen in het voorjaar, maar ook in het najaar vindt u bij ons het mooiste wild en gevogelte. Van wild zwijn en hert tot haas en gevogelte. HANOS is toonaangevend als het gaat om wild en gevogelte. Het hele jaar door, ook buiten het traditionele wildseizoen, gaat HANOS voor u op jacht naar de beste wildspecialiteiten. Onze visie is simpel: wild moet wild zijn. Nergens in Europa vindt u dan ook een vergelijkbaar assortiment wild en gevogelte uit de vrije natuur. En daar zijn we trots op! Naast ons verse assortiment hebben we uiteraard ook een bijzonder breed assortiment aan wildgerelateerde producten beschikbaar. Voor elke keuken en voor elke inslag bieden wij de mogelijkheid om te kunnen werken met wild en gevogelte.

Lees meer over ons assortiment wild, bijzondere restaurants die wild op de kaart hebben, wildspecialiteiten, culinaire mogelijkheden met wild en gevogelte en meer.

Lees meer


Meer inspiratie

Inspiratiemagazine voorjaar 2021

Inspiratiemagazine voorjaar 2021

Dit artikel is onderdeel van het inspiratiemagazine voorjaar 2021. Laat u inspireren door nog veel meer verrassende thema's.

Laat u inspireren

Inspiratie en recepten voor het voorjaar

Verrassend voorjaar

Bij HANOS vindt u alles om uw gasten dit voorjaar mee te verrassen!

Laat u inspireren