Wild zwijn

In Nederland is de jacht op wild zwijn op 1 juli begonnen en de diverse technische delen vinden al hun weg richting restaurantkeuken. Wildzwijn is ‘in’ en vormt steeds vaker een alternatief voor hert. Het door HANOS geleverde wild zwijn komt hoofdzakelijk van de Veluwe maar ook uit Duitsland en Polen komt enige aanvoer.
Nederlandse wildzwijnproducten vindt u bij ons onder het label Neerlands wild. Bij schaarste wordt elders in Europa bijgekocht. Bekende delen zijn racks, strengfilet, zadelfilet en haasjes van de rug; technische delen en rôti van bout; stoofvlees, sukade, bloemstuk en muis uit de schouder; nekbrood uit de nek en niet te vergeten: de wangetjes.

De delen van een wild zwijn

1. Wangen

2. Goulash 

3. Schouder 

4 Sukade 

5. Rollade 

6. Nekbrood 

7. Strengfilet

8. Kotelet

9. Rôti n

10. Rug

11. Zadelfilet

12. Bout

13. Osso bucco

14. Haxel

Naar producten

Recepten met wild zwijn

Benieuwd wat u allemaal met wild zwijn kunt maken? Onze culinair adviseurs hebben een aantal heerlijke gerechten bereid. U vindt ze op FoodXperience.

Naar FoodXperience