Wild zwijn

De jacht op wild zwijn begint in Nederland op 1 juli. Het vlees is gewild en trendy, steeds vaker vormt wild zwijn een alternatief voor hert. Het door HANOS geleverde wild zwijn komt hoofdzakelijk van de Veluwe, maar ook uit Brabant en Limburg. Dit assortiment Nederlands wild zwijn vindt u onder het label ‘Neerlands wild’. Daarnaast hebben wij een goede aanvoer wild zwijn vanuit Polen en is er voor de liefhebber import-assortiment uit onder andere Australië en de Verenigde Staten. 

Bekende delen zijn racks, strengfilet, zadelfilet en haasjes van de rug; technische delen en rôti van bout; stoofvlees, sukade, bloemstuk en muis uit de schouder; nekbrood uit de nek en niet te vergeten: de wangetjes.

ban_inp_wildboek_tekening_zwijn_1908_747x747.jpg

1. Rug - met 10 korte ribben
2. Bout - zonder staartbeen
3. Schouder - zonder been
4 Nekbrood - zonder been
5. Rôti - gebraad uit de bout, zonder been
6. Zadelfilet - rugfilet van het dikke gedeelte
7. Strengfilet - voor ribeye en entrecote
8. Haxe - achterschenkel

9. Rollade- licht gekruid
10. Kotelet - koteletjes van de rib
11. Wangen - per stuk 100-120 gram
12. Sukade - stoofvlees uit de schouder
13. Goulash - gesneden
14. Bout - 4 technische delen, gevliesd
15. Osso bucco - 3 cm gezaagd

Recepten met wild zwijn

Wild zwijn leent zich uitstekend voor verschillende culinaire bereidingen. Mede door zijn diverse voeding heeft wild zwijn een stevige wildsmaak. Daarbij geldt hoe ouder het zwijn, hoe krachtiger de smaak van het vlees. Benieuwd wat u allemaal met wild zwijn kunt maken? Onze culinair adviseurs hebben een aantal heerlijke gerechten bereid. Zoals zacht gegaard wild zwijn, terrine van wild zwijn of trio van wildzwijn en creme van lady's blued. U vindt ze op FoodXperience.

Bekijk recepten met wild zwijn op FoodXperience