Wild zwijn

In Nederland is de jacht op wild zwijn op 1 juli begonnen en de diverse technische delen vinden al hun weg richting restaurantkeuken. Wildzwijn is ‘in’ en vormt steeds vaker een alternatief voor hert. Het door HANOS geleverde wild zwijn komt hoofdzakelijk van de Veluwe maar ook uit Duitsland en Polen komt enige aanvoer.
Nederlandse wildzwijnproducten vindt u bij ons onder het label Neerlands wild. Bij schaarste wordt elders in Europa bijgekocht. Bekende delen zijn racks, strengfilet, zadelfilet en haasjes van de rug; technische delen en rôti van bout; stoofvlees, sukade, bloemstuk en muis uit de schouder; nekbrood uit de nek en niet te vergeten: de wangetjes.

ban_spc_najaar_delen_wild_zwijn_1610_747x498.jpg

1. Wangen | per stuk 100-200 gram

2. Goulash | gesneden

3. Schouder | zonder been

4 Sukade | schouderstoofvlees

5. Rollade | lichtgekruid

6. Nekbrood | zonder been

7. Strengfilet | voor ribeye en entrecôte

8. Kotelet | van de rib

9. Rôti | zonder been

10. Rug | met 10 korte ribben

11. Zadelfilet | rugfilet van het dikke deel

12. Bout | zonder staartbeen

13. Osso bucco | 3 cm gezaagd

14. Haxe | achterschenkel

Producten en recepten

In ons assortiment vindt u veel diverse delen van wild zwijn op uw wildafdeling. Benieuwd wat u allemaal met wild zwijn kunt maken? Onze culinair adviseurs hebben een aantal heerlijke gerechten bereid. U vindt ze op FoodXperience.

Naar FoodXperience