Ontdek de pure smaak en delicate structuur van bizon

Bizonvlees is de afgelopen jaren enorm populair geworden en dat is niet meer dan logisch. Het vlees van de bizon is bijzonder smakelijk. Het is te vergelijken met rundvlees, maar dan nog donkerder en zoeter. Waar de smaak van rundvlees voor een groot gedeelte wordt bepaald door het vet, is de smaak van bizonvlees nog puurder. Bizonvlees is een rijke bron van verschillende essentiële voedingsstoffen én het is bijzonder mager. Maar het blijft vooral de smaak die indruk maakt op liefhebbers van gastronomie. Genoeg reden om er een plek voor te reserveren op uw menukaart.

Bizon in de noord-amerikaanse geschiedenis

Al ver terug in de geschiedenis werd het vlees van de bizon gegeten door de inheemse stammen van Noord-Amerika. Maar ook de rest van de bizon was goed bruikbaar. De hoorns voor lepels of schepjes, de dikke huid op de bovenkant van de kop als kom, het hart als zak om gedroogd vlees te vervoeren, de maag als kookvat en de huiden als tentdoeken. Later werden deze huiden een belangrijk handelsartikel. Hiervoor werden veel bizons gedood wat leidde tot een lage populatie. Reden genoeg voor de ‘American Bison Society’ om hier iets aan te doen en de groei van de populatie te stimuleren. Met succes! Tegenwoordig zijn er weer zo’n 500.000 bizons waarvan 95% in particulier bezit is. Waar van een rund zo’n 400 pond vlees gebruikt wordt, heeft een bizon twee keer zoveel vlees beschikbaar. Vanuit financieel oogpunt dus een goede investering voor boeren. Zeker omdat de bizon geen duur voer nodig heeft en het vlees mager is. En juist omdat het maar weinig vet bevat, is de smaak zo puur!

Bekijk het assortiment bizon bij HANOS

Laat u inspireren

Recept met bizon

Ons FoodXperience team is aan de slag gegaan met bizon en bereide wilde bizon met gerookte knolselderij en gougères eend, een smaakvol gerecht voor het najaar. Bezoek ook de in uw dichtstbijzijnde vestiging voor culinaire toepassingen van bizon.

"Het bizonvlees is mooi dooraderd en robuust van smaak. Lekker vlees om te gebruiken in het najaar."

 

Bizon met gerookte knolselderij en gougères

Meer inspiratie

Inspiratie en recepten voor het najaar

Kracht van het najaar

Het najaar heeft iets bijzonders. In dit seizoen van uitersten, vol smaak en beleving, ervaren we samen de kracht van het najaar.

Laat u inspireren

Wild en gevogelte

Wild & gevogelte

Wij zijn toonaangevend als het gaat om wild en gevogelte. Het hele jaar door gaan wij voor u op jacht naar de beste wildspecialiteiten.

Lees meer