Winnaars Silikomartwedstrijd bekendgemaakt

18 januari 2017

Deze week zijn de winnaars van de Silikomartwedstrijd bekendgemaakt. Erik Hermans won de eerste prijs, Jules Wiringa de tweede en Maurits van der Vooren won de derde prijs.

De winnaars
Erik Hermans gebruikte de Silikomart-mal ‘Zen’ van Parfait van meyer lemon met cashew, hangop, toffee en kokos. Hiermee won hij de eerste prijs en een HANOS-waardecheque van €1000,-. Jules Wiringa volgde op de tweede plaats en won daarmee een waardecheque ter waarde van €500,- met zijn Quenelle gevuld met Baileys cremeux. De derde prijs was voor Maurits van der Vooren met zijn Cremeux van kokos met mandarijn, pinda en tandoori. Hij won een waardecheque van €250,-.

De Silikomartwedstrijd
In november werd de Silikomartwedstrijd uitgeschreven. Deelnemers hadden ruim een maand de tijd om hun favoriete dessertcreatie in te sturen. Deze moest gemaakt zijn met behulp van een mal van Silikomart. Er zijn ontzettend veel fantastische inzendingen van hoog niveau ingestuurd. Deze zijn beoordeeld door de jury van Silikomart, die uiteindelijk de drie winnaars koos. Er is bij de beoordeling gekeken of de gebruikte mal ingezet is zoals deze bedoeld is, naar de originaliteit van het dessert en de schoonheid van de uitvoering.

Benieuwd naar de recepten?
De inzendingen inclusief recepten van alle deelnemers vindt u op www.foodXperience.com/silikomart.

Bekijk ons assortiment Silikomart-mallen hier.

Het winnende gerecht van Erik Hermans
ban_silikomart_wedstrijd_nr2_1701_747x747.jpg
Het gerecht waarmee Maurits van der Vooren de derde prijs won
evf_silikomartwedstrijd_1e_prijs_747x747.png
evf_silikomartwedstrijd_2e_prijs_747x747.png
evf_silikomartwedstrijd_3e_prijs_747x747.png