Wirtshaus, het huis van de waard, een mooie naam...
“Dat is wel een grappig verhaal. Wirtshaus klinkt immers typisch Duits. In andere delen van Duitsland kom je het begrip wel tegen, maar hier in deze regio kenden ze het begrip wirtshaus eigenlijk niet. Hier spreken ze vooral van Gasthaus. In het begin kreeg ik er van Duitse gasten dan ook de nodige vragen over.”
Bijzonder, die bitterballen met Duitse smaken.
“Ik noem ze de Alpenbälle en het bedrijf heet Heidi’s Schmankerl. Bitterballen met een stevige bite en ingrediënten die passen bij de Duitse en Oostenrijkse smaak. Het is eigenlijk bij toeval ontstaan. Inmiddels heb ik ze volop laten testen in de wintersportgebieden. Zowel Nederlandse wintersporters als Duitsers reageren erg enthousiast.”
Maar in je eigen bedrijf verkoop je ze dus al?
“Ik heb de Alpenbälle hier al ongeveer een jaar op de kaart staan. We verkopen er hier behoorlijk veel van. Duitsers kennen de bitterballen zoals wij die hebben natuurlijk niet. Maar dankzij de ingrediënten die aansluiten bij de Duitse voorkeur, vallen ze erg in de smaak.”