Zilte producten

Wij zijn er dol op! We laten u graag kennis maken met een gedeelte van ons assortiment zilte groenten en zeewieren. Stuk voor stuk zilt van smaak, maar er valt zeker meer te proeven. Daarnaast zitten zilte groenten vol vitaminen en mineralen die ze uit het zeewater opnemen. Laat uw gasten de unieke zilte smaak ervaren!

Zilte groenten

IJskruidsla | Zilte producten bij HANOS

IJskruidsla

Dankt zijn naam aan de glinsterende blaadjes. De smaak is licht en zoutig. Vanwege de glinstering is ijskruidsla ook uitermate geschikt voor decoratie.

34278907 | per kilo

Lamsoren

Lamsoren

Lamsoor is de Zeeuwse naam voor de zeeaster. De lamsoor bestaat uit lancetvormige mild zilte blaadjes die in rozetten groeien.

34250605 | per kilo

Oesterblad | Zilte producten bij HANOS

Oesterblad

Ook wel ‘oyster leaves’ genoemd, de bladeren hebben een enigszins ziltige smaak en doen hierdoor sterk denken aan oesters.

34278112 | bak 50 stuks

Salty Fingers | Zilte producten bi HANOS

Salty Fingers

Salty Fingers is een decoratief, maar vooral smakelijk ingrediënt. Het heeft een knapperige textuur en een licht bittere smaak.

34228818 | bak 50 stuks

Zeekraal | Zilte producten bij- HANOS

Zeekraal

Zeekraal is een plantje dat bestaat uit gelede, knapperige en zilte stengeltjes. De stengeltjes nemen tijdens de groei actief mineralen, waaronder zeezout, op uit de omgeving. Naast ziltigheid, proeft u ook verse spinazie of groene asperge!

34228818 | per kilo

Zeebanaan | Zilte producten bi HANOS

Zeebanaan

De zeebanaan is een sappige zeegroente. Het groeit in strengen op zandige grond. De vlezige blaadjes zijn groen, geel en soms prachtig vuurrood van kleur. Zeebanaan heeft een typisch kruidige smaak

34299457| bak 20 stuks

Zeevenkel | Zilte producten bi HANOS

Zeevenkel

Zeevenkel heeft een pittige smaak en bevat veel aromatische stoffen. Hierdoor dient Sea Fennel heel gedoseerd gebruikt te worden. Combineert vooral goed met schelpdieren en gekookte vis.

34299715 | bak 50 grams

BlinQ Blossom | Zilte producten bij HANOS

BlinQ Blossom

is een robuust sappig kruid en met zijn kristal-achtige voorkomen een echte blikvanger. De smaak van BlinQ Blossom gaat van fris-ziltig naar zout en past goed bij gerookte gerechten met vlees of vis.

34299948 | bak 20 stuks

Zeewier

Zeewier is een aparte categorie onder de voedingsmiddelen en vraagt om specifieke toepassingen, combinaties en technieken in de gastronomie. Deze topper uit de zee is rijk aan nutriënten als eiwitten en mineralen, is caloriearm én werkt als smaakversterker!

De zeewiersoorten: dulse, zeespaghetti en wakamé worden vaak geblancheerd. Kombu kan gekookt worden als spinazie, maar behoudt toch zijn bite. Het kookwater is vervolgens ideaal om te gebruiken als een court-bouillon in soepen of sauzen.

Wilde bretonse kombu, wakamé en zeespaghetti

1. Wilde bretonse kombu

De smaak is heerlijk zilt en nootachtig. Een perfecte smaakversterker in vlees- en bonengerechten. Nadat het lang gekookt is kan het goed gepekeld worden. Ideaal voor bouillon of om te bakken in olie.
38500168 | bak 100 gram

2. Wakamé

Wakamé wordt vaak rauw of geblancheerd gebruikt in salades, maar het werkt smaakversterkend in alle gerechten! Het geeft een lichte court-bouillon.
38500140 | bak 100 gram

3. Zeespaghetti

Zacht van vezelstructuur, vergelijkbaar met appel. Past zowel in zoete als hartige gerechten. Geeft een vlezig aroma aan soepen, sudder- en ovengerechten.
38500177 | bak 100 gram

Dulse en nori

4. Dulse

Dulse heeft het hoogste ijzergehalte van de zeewieren. Het geeft soepen, sauzen en salades een wat nootachtige, zilte en kruidige smaak. Voeg toe aan het eind van een bereiding.
38500122 | bak 100 gram

5. Nori

Zacht gekookte nori geeft een fluwelen textuur en een zilt aroma dat niet overheerst. De smaak past zich makkelijk aan in zowel zoete als hartige gerechten. Nori heeft gelijkenissen met oesters, thee en paddenstoelen.
38500113 | bak 100 gram

Zeesla en kombu Royale

6. Zeesla

De smaak van zeesla is iets zoet, pikant en licht zilt en verandert sterk tijdens een kookproces. Zeesla wordt rauw verwerkt in soepen, sauzen en boters. Ook als tempura, in pannenkoeken en gebak.
38500113 | bak 100 gram

7. Kombu Royale

Door koken wordt kombu royale zo zacht als spinazie, maar behoudt een bite. Deze kombu heeft een lichtzoete, maar ook zilte smaak. Bij het garen ontwikkelt zich een vleugje zilte karamel. Goede basis voor court-bouillon en aromatische sauzen.
38500113 | bak 100 gram

De Zeeuwse Zeewierhandelelaar

Jan Kruijsse

Ontdek de verse zeewieren van HANOS uit eigen water! Ze worden voor u geoogst uit het Nationale Park de Oosterschelde. Dit is een natuurgebied met zeer goede waterkwaliteit. Zeewier is seizoensgebonden. Van januari tot juni wordt bijvoorbeeld wakamé, Japans bessenwier en zee-eikwier geoogst. In de zomer, als het water warmer wordt, komen andere soorten op. Dan snijdt De Zeeuwse Zeewierhandel zeesla, roodhoorntjeswier en codium

Lees het verhaal


 Veel meer zilte producten

Bezoek ook uw vestigingen voor nog veel meer aanbod in zilte producten. Denk aan kaas met zeewier op de kaasafdeling, gedroogde zeewier op de delicatessenafdeling of verse wakamé op de visafdeling. Vraag de specialist in uw dichtstbijzijnde vestiging.


Knolselderij, paarse kool, zeesla en gebrande mosterd

Recepten met zilte groenten & zeewier

Zilte producten zijn verassende culinaire toevoegingen. De mogelijkheden zijn eindeloos! Maak bijvoorbeeld kennis met de toepassing van zeesla in een gerecht met knolselderij, paarse kool, zeesla en gebrande mosterd.

Op ons inspiratieplatform FoodXperience zijn veel meer recepten met zilte groente & zeewier te vinden. Ontdek bijvoorbeeld recepten met:


Meer inspiratie

Inspiratie en recepten voor het voorjaar

Verrassend voorjaar

Bij HANOS vindt u alles om uw gasten dit voorjaar mee te verrassen!

Laat u inspireren