Smakelijke zomer

Volop inspiratie voor de zomer

De zon die de terrassen verwarmt, nieuwe smaken waarmee gasten worden verrast, dranken die zorgen voor verfrissing en het aanstekelijke enthousiasme van al die horecaspecialisten; de zomer heeft zó veel. Het is de tijd van lange zwoele avonden op het terras met smakelijke ijsspecialiteiten, barbecuegerechten en fijne bites met daarbij de lekkerste cocktails en mocktails, mooie wijnen en zomerbieren. Met de producten van het seizoen, verrassende zomerrecepten en inspiratie van vakgenoten hebben we alle ingrediënten in huis voor een smakelijke zomer.

Laat u inspireren door...

Magazine zomer 2023

Inspiratiemagazine zomer 2023

Met de zon op het terras wordt alles mooier én lekkerder. Misschien een cliché, maar zeker waar. In dit magazine laten we het zonlicht schijnen op ons assortiment met producten in zomerse toepassingen voor de ultieme gerechten in een smakelijke zomer.

Lees het magazine

Zomereditie 2023

Zomereditie 2023

In de speciale zomereditie van onze Courant vindt u de mooiste zomerproducten, de nieuwste zomertrends en de beste inspiratie voor uw terras en barbecue. Kom voor de optimale beleving van het zomer ook langs in onze vestigingen.

De acties in onze Zomereditie zijn geldig t/m 30 juli 2023.

Lees de zomereditie

Producten & trends

Producten & trends

Producten & trends

10 Zomertrends

De zomer vraagt om fijne gerechtjes en bites op het terras. Voor dit seizoen hebben onze chefs dé zomertrends voor u op een rij gezet. Van gegrilde watermeloen tot streetfood snacks en van rainbow food tot de Clover Club.

Ontdek de trends

Buiten koken

Professioneel buiten koken in de zomer is een culinaire ervaring die de zintuigen prikkelt en de gastronomische mogelijkheden vergroot. In ons assortiment vindt u alles om uw gasten deze zomer de optimale ervaring te bieden met professioneel buiten koken.

Ontdek het assortiment

Chef's choice

Speciaal voor de zomer selecteerden onze chefs de mooiste, lekkerste en meest verrassende producten. Met deze producten maakt u er gegarandeerd een smakelijke zomer van!

Bekijk de selectie

Chef & sommelier

De Provence biedt de ultieme zomerse beleving. Wijnliefhebbers halen hun hart op in deze regio, waar voor het grootste gedeelte rosé wordt gemaakt. Onze chef & sommelier sloegen de handen ineen en gingen op zoek naar de perfecte combinatie tussen wijnen uit de Provence en zomerse gerechten.

Ontdek de combinaties

Chef's Creation

Met de producten van Chef’s Creation bent u verzekerd van de beste basis voor uw gerechten. U behoudt uw eigen signatuur én serveert in een handomdraai de lekkerste gerechten. Exclusief voor HANOS heeft Daily Fresh Food sous-vide bereide producten ontwikkeld die een bijdrage leveren aan de kwaliteit én gemak.

Ontdek het aanbod

Zomerrecepten

Zomerrecepten

Zomerrecepten

Creatief met ijs

Geïnspireerd op de 'brioche con gelato' uit Sicilië, is 'ice on the bun' dé trend voor deze zomer. Of wat dacht u van een heerlijk verkoelende scroppino of boozy milkshake? Laat u inspireren voor verrassende creaties met ijs.

Bekijk de recepten

Geroosterde zomerse gerechten

De FoodXperience chefs hebben zin in de zomer. Geïnspireerd op de smaken van de Caribbean, mogen verschillende bereidingen op de barbecue niet ontbreken. Onze chefs gingen aan de slag met heerlijke, zomerse gerechten om te delen. Kome dushi! Eet smakelijk!

Bekijk de recepten


Bars

Met een sneltreinvaart verovert ‘bar food’ de wereld van de gastronomie. Vitrines bomvol smakelijke gerechtjes waardoor kiezen haast onmogelijk is. Ingrediënten als mozzarella en tonijn lenen zich uitstekend voor dit soort gerechtjes. Onze chef inspireert u deze zomer met de mozzarella bar en tuna bar.

Mozzarella bar

Mozzarella bar

De Italiaanse keuken speelt nog altijd een grote rol in de gastronomische ‘bar food wereld’ met bijvoorbeeld mozzarella als één van de belangrijkste gerechten. Van handzame appetizers tot gastronomische bereidingen en van mozzarella met watermeloen tot mozzarella wraps. Laat u inspireren in onze `mozzarella bar’.

Bekijk recepten
Tuna bar

Tuna bar

De Aziatische keuken blijft ons boeien met al haar smakelijke uitspattingen. We zien de opmars vooral terug in de vorm van ‘sharing bar food’. Kleine gerechtjes zoals bijvoorbeeld tiradito (het zusje van ceviche) zijn perfect om te delen op het terras. Deze zomer heeft tonijn een grote rol. Met de typische ingrediënten uit de Aziatische keuken nemen we u mee in onze ‘tuna bar’.

Bekijk recepten

Het sneeuwt in de zomer

Geïnspireerd op Kakigori wordt er deze zomer fruitig sneeuw verwacht. Kakigori is Japans schaafijs dat wordt gezoet met siroop en gecondenseerde melk. Het heeft de structuur van verse sneeuw. Ontdek de recepten die onze chefs op basis van Kakigori maken.

Bekijk de recepten

All-time favourites met Prestige Fruit

Roze koeken, croissants, tompoucen, “beschuit” met aardbeien én meer. Afgetopt met zachtfruit van Nederlandse bodem. Bart de Gans varieerde erop los en geeft een creatieve twist aan de ‘all-time favourites’.

Bekijk de recepten

Mosselen

Mosselen

Ze zijn er weer, de bodemcultuurmosselen. De beste producten komen misschien wel van eigen bodem en dat geldt zeker voor mosselen. Bekijk onze mossel-pagina voor de lekkerste mosselrecepten en de mooiste mosselproducten. Laat u inspireren!

Bekijk de recepten

Inspiratie van vakgenoten

Inspiratie van vakgenoten

Inspiratie van vakgenoten

Summer school

Laat u deze zomer inspireren in onze summer school! In de workshop 'Cocktails' neemt Tess Posthumus u mee op reis langs verschillende zomerse cocktails. In de workshop 'Streetfood Snacks' ontdekt u de lekkerste bites voor bij cocktails.

Cocktails by Tess Posthumus

De zomer vraagt om de lekkerste en meest verrassende cocktails op het terras en wie is daar nou meer geschikt voor dan Tess Posthumus. In haar workshop ‘summer school cocktails’ neemt ze u mee op reis langs verschillende zomerse cocktails.

Bekijk de workshop

Streetfood snacks

Bij een echt goede cocktail serveren we graag de lekkerste bites. We lieten ons inspireren door de verhalen en recepten van Tess Posthumus en creëerden hierbij heerlijke Streetfood Snacks.

Bekijk de workshop

Culinary Team The Netherlands

Culinary Team The Netherlands

Recepten met Joviander kalfsvlees

De smaakbeleving van rosé kalfsvlees, ook wel Joviander kalfsvlees, is uniek. Het beste van kalfsvlees en rundvlees komt samen in dit vlees van 100% Nederlandse kalveren. Met een fijne structuur en mooie intramusculaire vetten die zorgen voor een volle smaak, is dit vlees buitengewoon mals, sappig en biedt het een aangename bite!

Chefs Ruben van Zanten (Restaurant ’t Havenmantsje) en Alfred van Dijk (Het Oude Dykhuys), leden van het Culinary Team The Netherlands, creëerden speciaal voor HANOS zomerse gerechten met dit gastronomische vlees.

Ontdek alle recepten

Meer inspiratie in onze vestigingen

Bezoek voor meer culinaire inspiratie voor de zomer uw dichtstbijzijnde vestiging. Op alle afdelingen staan onze vakspecialisten voor u klaar! Ze adviseren u graag over toepassingsmogelijkheden van seizoensproducten en de meest geschikte producten voor uw kaart.

Uw dichtstbijzijnde vestiging