Zomerse inspiratie

ban_cap_zomerseinspiratie_hatsuyuki_1607

IJs, schaafijs en cocktails horen bij de zomer en zijn mooie producten om uw gasten mee te verrassen. Zo is schaafijs (shaved ice) dé zomerhit! In de basis wordt een emmertje water ingevroren, geschaafd in een stevige schaafijsmachine en overgoten met siroop en gecondenseerde melk; niet alleen verfrissend, maar ook een lust voor het oog.

De authentieke Japanse handschaafijsmachine van Hatsuyuki is een echte eyecatcher. Niet alleen door zijn nostalgische look staat hij goed in het restaurant of op het terras, maar je kunt er ook fantastische koude structuren mee maken. Restaurant Zarzo* in Eindhoven werkt graag met deze machine. "We maken er granité-amuses, eendenleverkrullen en schaafijs mee", vertelt chef-kok Adrian Zarzo. "Onze gasten roemen de mooie structuur van deze gerechten."

Hatsuyuki HA-110S
per stuk | 62062860

Bekijk de video over de Hatsuyuki


 

ban_ijs_granite1607_747x498.jpg

Schaafijs als zomerhit

Ons culinair team is met de Hatsuyuki aan de slag gegaan en heeft verschillende toepassingen voor u bedacht. Denk aan decoratie van sneeuw, frozen cocktails en wine ice.
 

Bekijk de recepten

ban_ijs_gualdito_party_1607_747x498.jpg

De zomer in een glas

Van Gualdito cocktails die doen denken aan zon en strak blauwe luchten tot bewust gekozen cocktails gemaakt van producten uit het Ik kOOK Bewust-assortiment. U vindt tal van zomerse cocktails op FoodXperience.

Bekijk de recepten

ban_ijs_tarte_tatin_1607_747x498.jpg

De zon op je bord

Bij de cocktails serveren wij graag verrassende bites. Van friszure tarte tatin van rabarber bij een zoete cocktail tot een zachtromige steak tartaar met 64-graden eidooier bij een frisse longdrink met spice.

Doe inspiratie op!


Zomerse producten

Waar serveert u deze zomerse lekkernijen in? U vindt een uitgebreid assortiment glaswerk in uw groothandel!

Bekijk ons glaswerk