Zomerse inspiratie

Culinair genieten tijdens de lange, warme dagen

In de zomer zijn we allemaal vrolijk en op zoek naar culinaire geluksmomenten. We willen genieten van een koud glas rosé op een gezellig terras. Of van ijs; in welke vorm dan ook. Fruit is ook extra lekker tijdens warme dagen. En verfrissend. Op deze pagina geven we u tips om het zomerse gevoel te serveren aan uw gasten. Denk daarbij aan kleurrijke smoothies, exotische cocktails en grillen in de buitenlucht.


activiteit_nieuwsbericht_p3_Lolea-_banner_747x498.jpg

Summer drinks

Met onze summer drinks geeft u uw gasten precies waarnaar ze op zoek zijn op uw terras: drank (met of zonder alcohol) om te proosten op de zomer. Denk aan verfrissende ICE wijnen, die het best tot hun recht komen in een groot glas gevuld met ijs. Hetzelfde geldt voor de wijncocktails van Lolea: de perfecte combinatie van wijn en fruit.

lees ook meer meer over gin tonics met verrassende mixers, mocktails, alocoholvrije wijn en gin en hoe u de drank gekoeld houdt, zowel in de fles als in het glas.

Meer over summer drinks

ban_ijs_gualdito_party_1607_747x498.jpg

De zomer in een glas

Van Gualdito cocktails die doen denken aan zon en strak blauwe luchten tot bewust gekozen cocktails gemaakt van producten uit het Ik kOOK Bewust-assortiment. U vindt tal van zomerse cocktails op FoodXperience.

Kies uw cocktail

ban_ijs_tarte_tatin_1607_747x498.jpg

De zon op je bord

Bij de cocktails serveren wij graag verrassende bites. Van friszure tarte tatin van rabarber bij een zoete cocktail tot een zachtromige steak tartaar met 64-graden eidooier bij een frisse longdrink met spice.

Doe inspiratie op!

ban_mag03_smoothies_1905_747x498.jpg

Gezond en verfrissend

Door smoothies te serveren combineert u het gezonde met het verfrissende. Bovendien zijn ze heel makkelijk te bereiden. U heeft alleen een blender, fruit en sap nodig. Het is een kwestie van 1-2-3 klaar!

Meer over smoothies

ban_nic_spc_terras_ofyr_1803_747x498.jpg

Grillen op het terras

Als u uw gasten een totaalbeleving wilt geven op terras, is het ter plekke grillen van vlees, vis of groente een prima optie. De geur, de vlammen, de handelingen van de kok. Het geeft genoeg bekijks. Daarnaast wekt het ook de eetlust op van uw gasten. U kunt bijvoorbeeld een Ofyr meubel met vuurschaal hiervoor gebruiken. Of een complete buitenkeuken. Lees meer over onze barbecues, bekijk lekkere recepten en ontdek handige tips & tricks.

Lees meer over grillen op het terras

Schaafijs als zomerhit

IJs, schaafijs en cocktails horen bij de zomer en zijn mooie producten om uw gasten mee te verrassen. Zo is schaafijs (shaved ice) dé zomerhit! In de basis wordt een emmertje water ingevroren, geschaafd in een stevige schaafijsmachine en overgoten met siroop en gecondenseerde melk; niet alleen verfrissend, maar ook een lust voor het oog.

De authentieke Japanse handschaafijsmachine van Hatsuyuki is een echte eyecatcher. Niet alleen door zijn nostalgische look staat hij goed in het restaurant of op het terras, maar je kunt er ook fantastische koude structuren mee maken. Restaurant Zarzo* in Eindhoven werkt graag met deze machine. "We maken er granité-amuses, eendenleverkrullen en schaafijs mee", vertelt chef-kok Adrian Zarzo. "Onze gasten roemen de mooie structuur van deze gerechten."

Bekijk de recepten met schaafijs