Zuid-Afrikaanse wijn

Zuid-Afrikaanse wijn

Wamkelekile is een Xhosa woord en betekent: “wij verwelkomen jou”. Zuid-Afrikanen staan bekend om hun warme gastvrijheid en optimisme. Dus voel je welkom en geniet ook van de mooie wijnen. Zuid-Afrikaanse wijnen worden gemaakt in een van de meest bijzondere plekken in de wereld – met oude bodems, twee oceanen en torenhoge bergen. De Kaapse Wijnlanden staan bekend om hun adembenemende schoonheid en de wijnen zijn zo divers als de mensen en culturen van deze regenboog natie.

Bekijk Zuid-Afrikaanse wijnen

Maak kennis met een selectie Zuid-Afrikaanse wijnhuizen

Hieronder vindt u een selectie van onze Zuid-Afrikaanse wijnhuizen met vermelding van de wijnstreek. U kunt ook via het menu aan de linkerzijde direct naar uw favoriete wijnhuis navigeren. Per wijnhuis is aangegeven welke wijnen (rood, wit, rosé) zij produceren en ook of zij biologische en/of mousserende wijnen in het assortiment hebben.


Leidersburg - Stellenbosch

In het hart van de beroemde Zuid Afrikaanse wijnbouw ligt Stellenbosch waar Jan du Preez in 1994 Leidersburg Wines is gestart. Leidersburg Wines is vernoemd naar een kleine Cabernet Sauvignon wijngaard die 16 kilometer buiten Stellenbosch is gelegen. Jan du Preez bracht in 1997 de eerste wijn van deze wijngaard onder het Leidersburg label op de markt.

Naast deze Cabernet Sauvignon produceert Jan een mooie Sauvignon Blanc en inmiddels horen ook versterkte Port achtige wijnen tot het portfolio. De nieuwste loot aan de wijnstok is een mooie elegante chenin sur lie.

Leidersburg | rood, wit - mousserend

Earth’s Essence - Swartland

De wijnen van Earth’s Essence worden volgens een uniek proces gemaakt. In de wijnen worden geen conserveermiddelen of synthetische ingrediënten gebruikt en het meest opvallende: er worden geen sulfieten gebruikt, dankzij een speciale technologie.

50% van de druiven worden droog gefermenteerd op honeybush en rooiboshout. Dit is een natuurlijke manier om de wijn sulfietvrij te houden. Bovendien bevatten deze houtsoorten veel antioxidanten en dat zorgt er op een natuurlijke wijze voor dat oxidatie en bederf worden tegengegaan. Onze wijninkopers zijn heel enthousiast over het resultaat; een prachtige witte en rode wijn met een goed verhaal.

Earth’s Essence | rood, wit

(terug naar boven ↑)


Roodeberg - Westkaap

Zo’n 70 jaarinnovatie en verbeteringen liggen ten grondslag aan de geheime mix van de iconische Roodeberg in Zuid-Afrika. Zo is een product geproduceerd dat klanten steeds weer opnieuw kiezen. Roodeberg heeft een lange weg afgelegd sinds 1949, het jaar waarin het merk werd geïntroduceerd onder leiding van dr. Charles Niehaus. Een zeer gerespecteerde wijnmaker en een pionier in de sherry-industrie in Zuid-Afrika en het wijnbereidingserfgoed van KWV. Hij speelde een integraal onderdeel bij de oprichting van Roodeberg als een icoon van kwaliteit en exclusiviteit. Begeerd door wijnliefhebbers in Zuid-Afrika, en “veel gunsten werden geruild” voor deze wijn.

Hoewel Roodeberg tot 2004 niet in Zuid-Afrika beschikbaar was, heeft het altijd al een iconische status in het land gehad. Er werd gezegd dat de gelukkige eigenaar van een fles Roodeberg onder andere testkaartjes, biltong (gedroogde reepjes vlees) en het gebruik van een strandhuisje kon bemachtigen. Voor Zuid-Afrikanen in het buitenland, werd een glas van de kostbare vloeistof vergeleken met een knuffel van thuis.

Roodeberg | rood, wit

(terug naar boven ↑)


Aaldering - Stellenbosch

In 2004 kocht het succesvolle Nederlandse ondernemerskoppel Marianne en Fons Aaldering 24 hectare wijngaard in Devon Valley, Stellenbosch. Dit was de geboorte van Aaldering Vineyards & Wines en daarmee ook prachtige premium wijnen uit Zuid-Afrika.

Roodeberg | rood, wit

(terug naar boven ↑)