Rondje Oostenrijk en Zwitserland

Rondje Oostenrijk & Zwitserland

Denken we aan winter, denken we aan wintersport en natuurlijk aan Oostenrijk en Zwitserland. Onze specialisten maakten een selectie van de zo kenmerkende producten uit deze landen.

Specialiteiten Simmentaler rund Kaltbach Kaasfondue Raclette


Specialiteiten uit Oostenrijk en Zwitserland

Geniet van de rijke diversiteit aan specialiteiten uit Oostenrijk en Zwitserland met onder andere kazen uit de Kaltbach grotten, schnitzels, sprankelende dranken en knapperige rösti. Ontdek de verfijnde smaak van Zwitserse chocolade en serveer uw gasten eens Almdudler, een Oostenrijkse kruidenlimonade. Duik in de wereld van heerlijke Alpenwijnen en creëer de ultieme ‘Après-Ski’ ervaring met schnaps. Met deze producten haalt u het gevoel van Oostenrijk en Zwitserland naar uw eigen horecaonderneming en biedt u uw gasten een fantastische winterse ervaring!

Speciaal geselecteerd:

BORD AUSTRIA 25CM

Bord austria 25cm

Select dinnerware61164960

ALMDUDLER 35CL

Almdudler 35cl

Almdudler2007430

TETE DE MOINE

Tete de moine

Emmi40716080

ROSTI ROUNDS

Rosti rounds

Mccain41001700

ROOMIJS CHOCOLATE SWISS

Roomijs chocolate swiss

Mövenpick41656726

24,75 16,95

per bak 2400 milliliter

APFELSTRUDEL GEBAKKEN

Apfelstrudel gebakken

Dinghartinger41326574

Simmentaler rund

Het Simmentaler rund vindt zijn oorsprong in Zwitserland. Tegenwoordig grazen de runderen ook in de Duitse en Oostenrijkse Alpen. Naast gras eten ze veel kruiden. Het feit dat deze koeien langzaam mogen groeien en een minimale leeftijd van drie jaar moeten bereiken, garandeert vlees van de beste kwaliteit met een mooie snit! Het zorgt voor karaktervol vlees met een mooie vetbedekking, een fijne structuur en een goede vetdooradering.

Bekijk Simmentaler assortiment


Kazen, Kaasfondue en Raclette

In de Oostenrijkse en Zwitserse gastronomie neemt kaas een prominente plaats in. Specialiteiten zoals kazen uit de Kaltbach grotten, klassieke kaasfondues en raclettes zijn op veel menukaarten te vinden. Creëer met fondue een ‘shared dining’ ervaren of kies er juist voor om een kleinere fondue per couvert te serveren. Bij raclette wordt de gesmolten kaas over bijvoorbeeld aardappelen of groenten gegoten. Misschien wel het ultieme voorbeeld van beleving aan tafel. Ontdek ook zeker het overige assortiment kazen en toebehoren voor een onvergetelijke kaasbeleving in uw restaurant.

Kaltbach kazen

Meesterwerken uit de Kaltbach grotten

Alleen de beste kazen van geselecteerde kaasmakerijen komen in de beroemde Kaltbach zandsteengrot terecht. Gelegen in de idyllische natuurlijke omgeving van Wauwilermoos in het Zwitserse kanton Luzern. Hier wordt de kaas geaffineerd bij een natuurlijke vochtigheid van 94% en een constante temperatuur van 10-12°C tot hij zijn perfecte rijpheid heeft bereikt.

Dankzij het natuurlijke vocht dat het kwarts in de rots opslaat, biedt de zandsteengrot de perfecte omstandigheden voor de affinage van de kaas en geeft het de kaas een sublieme textuur en subtiele, pittige smaak. De Kaltbach grotmeesters zorgen door middel van het borstelen, zouten en draaien dat de kaas zijn onmiskenbare karakteristieke smaak heeft ontwikkeld die een Kaltbach kaas moet hebben om te voldoen aan de strikte regels om de naam te mogen dragen.

Kaltbach kazen

Kaasfondue

De kaasfondue is hét klassieke gerecht dat Zwitserland representeert. Het wordt gemaakt door de fonduepan (Caquelon) in te wrijven met knoflook waarin de geraspte kaas (Gruyère en Emmentaler) wordt gesmolten in witte wijn. Met de toevoeging van Kirsch, nootmuskaat en zwarte peper is de klassieke bereiding compleet.

Onze kaasspecialist maakte een mooie selectie van de beste kazen voor een klassieke kaasfondue, maar ook kunt u verrassen met bijvoorbeeld de Appenzeller Mildly Spicy voor een nieuwe ervaring. Liever serveerklaar? Ook daarvoor bieden we een fijne selectie.

Kaasfondue
KAASFONDUE KALTBACH

Kaasfondue kaltbach

Emmi40706300

10,40 7,50

per zak 450 gram

FONDUE

Fondue

Alpenbrise40710390

CHALET FONDUE

Chalet fondue

Emmi40707730

9,95 6,95

per zak 400 gram

FONDUE

Fondue

Chalet40710030

OUDWIJKER KAASFONDUE

Oudwijker kaasfondue

Oudwijker40404950

KAASFONDUESET NERO

Kaasfondueset nero

Boska62124476

Raclette

Voor een unieke beleving aan tafel is de raclette misschien wel het meest geschikte gerecht. Hierbij wordt een halfharde kaas door middel van een speciaal raclette apparaat gesmolten en over aardappelen, groenten en andere bijgerechten geschraapt. Ook ideaal voor een rijkelijk belegde sandwich. Niet alleen een leuke beleving aan tafel, maar bovenal een zeer smakelijke ervaring voor uw gasten.

Maak kennis met ons assortiment raclette kazen, bijbehorende apparatuur én een bijpassende wijn. Samen creëren deze producten de ultieme raclette ervaring voor uw gasten.

Raclette

Meer inspiratie:

Inspiratie voor het voorjaar

Inspiratie voor het voorjaar

Inspiratie voor het voorjaar