Pectine jaune pates de fruit

Merk
Louis francois
Verpakking
Bus 1 kilogram
Artikelnummer
25252531

Productomschrijving

Pectine wordt onder andere gebruikt om jam of gelei mee te maken. In planten zit een koolhydraat genaamd propectine. Propectine zorgt ervoor dat de cellen van de plant aan elkaar plakken. Pectine komt vooral veel voor in harde fruitsoorten zoals appels, sinaasappels en pruimen. In zachte fruitsoorten zoals aardbeien, druiven en kersen zit erg weinig pectine. De meeste vruchten bevatten onvoldoende pectine om een voldoende stevige jam te geven, daarom moest de jam vroeger door lang koken ingedikt worden. Tegenwoordig wordt bij het koken pectine toegevoegd om de jam sneller de juiste dikte te geven. De gelei wordt alleen gevormd in een zuur milieu, daarom wordt ook citroenzuur toegevoegd aan de gelei of jam.

Bereiden en bewaren

Minimale bewaartemperatuur ºC

Ingredienten en voedingswaarden info

E440i, E337, E452i, dextrose of sucrose.

Per 100 gram

Energie (kJ) 770
Energie (Kcal) 190
Eiwitten (gram) 1,5
Koolhydraten (gram) 21
- waarvan suiker (gram) 10
Vet (gram) 0
- waarvan verzadigd (gram) 0
Vezels (gram) 49
Zout (gram) 8,2

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Zonder
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Zonder
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Zonder
zwavel en sulfieten