Alles over pasta
Bij HANOS vindt u alles voor een professionele Italiaanse pasta: de allerbeste ingrediënten rechtstreeks uit Italië, professionele tools, goed advies en volop inspiratie voor de bereiding van uw pasta. Pasta's worden steeds vaker op culinair niveau gemaakt. Of u nu net begint met zelf maken van pastadeeg of kant-en-klare pasta gebruikt, bij HANOS bent u aan het juiste adres. We laten u graag kennismaken met ons assortiment en geven een aantal 'pastageheimen' prijs.
Zelf pasta maken: tips van de 'Master of Pasta'
Uw gasten zelfgemaakte pasta voorschotelen is heerlijk én makkelijk. Zelf pasta maken begint met de juiste ingrediënten en een basisrecept, waarmee u vervolgens eindeloos kunt variëren. Samen met 'Master of Pasta' Sarah Puozzo geven wij u een aantal geheimen prijs voor het maken van overheerlijke verse pasta.
Basisrecept pastadeeg
Het maken van pasta beheerst Sarah Puozzo tot in de puntjes. Niet voor niets behaalde ze daarom de mastertitel 'Master of Pasta'. Sarah deelt het basisrecept voor het maken van pastalinten, zoals tagliatelle. Met dit recept kunt u vervolgens variëren, zodat u uw eigen draai aan de pasta geeft.
Masterclass authentieke Italiaanse pasta
Mengen, kneden, voelen, ruiken, proeven en altijd met alle aandacht voor het pure ambacht van Italiaanse meesters; Sarah Puozzo beheerst het maken van pasta tot in de puntjes. In onderstaande masterclass deelt zij haar tips en recepten met u.
Benieuwd naar de recepten die Sarah in haar masterclass presenteert?
Klik op onderstaande button om de recepturen uit de masterclass te downloaden.
Meer tips van de 'Master of Pasta'
In Nederland en België gaan we naar een steeds hoger niveau op het gebied van Italiaans eten. Verwachtingen van gasten worden dan ook steeds hoger. Gebaande paden volgen is volgens Sarah niet voldoende, we moeten op zoek naar typische Italiaanse verfijning om pastagerechten te perfectioneren. In ons magazine heeft Sarah Puozzo uitgebreid haar verhaal gedaan, waaronder 3 tips voor het maken van verse pasta.
- Voeg niet te veel bloem toe, dat maakt het pastadeeg stug.
- Voeg water toe door 1 of 2 handen nat te maken met water en verder te kneden. Zo wordt er nooit teveel water in één keer toegevoegd.
- De grootste vijand van verse pasta is uitdroging. Dus wikkel het deeg altijd goed in huishoudfolie of gebruik een duurzaam, plastic zakje.
Zelf pasta maken: de juiste tools
De beste tools voor het maken van professionele pasta's vindt u bij HANOS. Onze specialisten hebben een aantal mooie producten voor u geselecteerd - nu extra scherp geprijsd!
Uitgelichte pastatools
Bekijk in de video de toepassing van verschillende ravioli-uitstekers in ons assortiment. De tools die in de video gebruikt worden bestelt u direct hieronder.
Ravioli uitsteker rechthoekig 6cm
Panetta casalinghi62190230
Ravioli uitsteker ovaal 6cm
Panetta casalinghi62190390
Ravioli uitsteker rond 80mm
Panetta casalinghi62189970
Ravioli uitsteker vierkant 68mm
Panetta casalinghi62189920
Meer van onze favoriete pastatools
Deegvormer
Ibili62143890
Pastadeegroller beukenhout 45cm
Inno cuisinno62178270
Pastamachine fabbrica della pasta
Imperia62054917
Gnocchi bord dubbelzijdig 24x10cm
Panetta casalinghi62189790
Tagliatelle deegroller breed
Panetta casalinghi62189810
Deegroller dun
Panetta casalinghi62189840
Tagliatelle snijwiel
Panetta casalinghi62190200
Ravioli uitsteker vierkant 48mm
Panetta casalinghi62189890
Ravioli uitsteker rond 30mm
Panetta casalinghi62189940
Ravioli vorm rond 12 met deegroller
Panetta casalinghi62189980
Ravioli uitsteker rond 48mm
Panetta casalinghi62189950
Ravioli uitsteker rond 58mm
Panetta casalinghi62189960
Pasta assortiment
Geen tijd om zelf verse pasta te maken, maar uw gasten toch pasta van hoogwaardige kwaliteit voorschotelen? In ons assortiment vindt u vele soorten pasta, van gnocchi en linguine tot ravioli en nog veel meer! Ontdek hieronder een deel van ons aanbod.
Full flavour pasta by Morelli
Voor u gespot in Italië! Pasta barstensvol kleuren en smaken uit Toscane. Gemaakt met Toscaans griesmeel van harde tarwe en verwerkt met behulp van ambachtelijke methoden.
Ontdek hieronder het aanbod linguine, tagliolini, fettuccine en tagliatelle van Morelli.
Linguine met rode peper
Morelli23206210
Linguine met knoflook en basilicum
Morelli23206270
Linguine met citroen en peper
Morelli23206230
Linguine met inktvisinkt
Morelli23206300
Linguine met saffraan
Morelli23206250
Linguine met truffels
Morelli23206280
Tagliolini met tomaat
Morelli23206220
Tagliolini met zalm
Morelli23206240
Tagliatelle met eekhoorntjesbrood
Morelli23206260
Gnocchi
Gnocchi, een typisch Italiaans gerecht waarbij aardappelen worden gekookt, gepureerd en met de toevoeging van meel en zout gekneed wordt tot kleine balletjes. Een traditionele pastasoort die met verschillende smaken en kleuren een moderne twist krijgt.
Ontdek hieronder verschillende smaken gnocchi in ons assortiment.
Ravioli met vlees
Ravioli met stoofvlees, eendenlever, eend met gedroogde vruchten en eend met gember & wortel.
Ravioli met vis
Ravioli met kreeft, krab, kingkrab, gamba, Hollandse garnaal, tarbot en scampi's.
Vegetarische ravioli
Ravioli met pompoen, aubergine, geitenkaas, ricotta & spinazie, boschampignon & truffel en meer.
Tagliatelle
Tagliatelle is een lintvormige pasta, afkomstig uit de Emilia-Romaga regio. De linten zijn ongekookt meestal 7mm breed en worden veelal geserveerd met saus.
Tagliolini
Tagliolini is een langwerpige pasta met een lensvormige doorsnede. Ze zijn breder dan spaghetti en lijken op fettuccine, maar zijn smaller en worden ook wel bavette of trenette genoemd.
Fettuccine
Fettuccine is een platte, dikke noedel gemaakt van ei en bloem. Het is vergelijkbaar met tagliatelle, maar dan breder. Vaak wordt fettuccine vers aangeboden.
Pasta recepten
Het specialisme van Italiaanse chefs en de puurheid van de producten waar zij mee werken; ons FoodXperience team is er dol op! Met het ruime aanbod van Italiaanse ingrediënten én tools binnen het HANOS-assortiment was het voor onze chefs dan ook een feest om gerechten te maken waarmee we u inspireren. Laat u daarnaast ook inspireren door de bijzondere recepten van andere chefs.
Regenboogpasta
Orecchiette met langoustine en zomerse groenten
Tortelloni ricotta-spinazie
Linguine met artisjok à la barigoule, sepia en octopus
Ricotta gnocchi
Tortellini met forel, en auberginekaviaar
Restaurant Aroma: Italian fine dining
Na veel ervaring opgedaan te hebben bij verschillende restaurants in Italië, is Pasquale Carfora een aantal jaar geleden in Nederland terechtgekomen. Hier heeft hij zich verdiept in de Noord-Europese stijl met fine dining. Zo ontstonden er veel ideeën over een combinatie tussen de traditionele Italiaanse keuken en de verfijnde Noord- Europese keuken. Deze ideeën zijn samengesmolten tot Restaurant Aroma.
Lees hier het hele verhaal van Pasquale en laat u inspireren door zijn recepten.
Dolci Italiani: Italiaanse desserts
Uw Italiaanse gerecht in stijl afsluiten met een Italiaans dessert? Nienke Schaap is chef patissier bij Restaurant Voorlinden in Wassenaar. Na haar opleiding versneld te hebben afgerond deed ze haar werkervaring op bij Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk en patisserie Soetenso in Leiden. Inmiddels heeft Nienke al enkele jaren ervaring met het assisteren van internationale opdrachten op het gebied van ijs en patisserie en verzorgt ze trainingen op scholen.
Lees hier het hele verhaal van Nienke en laat u inspireren door haar recepten.
Meer Italiaanse favorieten
Naast producten voor een heerlijke pasta vindt u in ons assortiment nog veel meer speciale Italiaanse producten. Wij lichten een aantal favorieten voor u uit.
Laat u daarnaast ook inspireren door meer Italiaanse producten in ons magazine.
Peroni nastro azzurro 24x33cl
Peroni1200720
Tomatenpulp fijn
Mutti21004780
Meel integrale s w390
Dallagiovanna23205070
Guanciale naturel
Hanos31100960
Cuor di burrata stracciatella
Saporosa40704870
Uien borretane in aceto balsamico
Cara cucina25228059