Pasta

Alles over pasta

Bij HANOS vindt u alles voor een professionele Italiaanse pasta: de allerbeste ingrediënten rechtstreeks uit Italië, professionele tools, goed advies en volop inspiratie voor de bereiding van uw pasta. Pasta's worden steeds vaker op culinair niveau gemaakt. Of u nu net begint met zelf maken van pastadeeg of kant-en-klare pasta gebruikt, bij HANOS bent u aan het juiste adres. We laten u graag kennismaken met ons assortiment en geven een aantal 'pastageheimen' prijs.


Zelf pasta maken: tips van de 'Master of Pasta'

Uw gasten zelfgemaakte pasta voorschotelen is heerlijk én makkelijk. Zelf pasta maken begint met de juiste ingrediënten en een basisrecept, waarmee u vervolgens eindeloos kunt variëren. Samen met 'Master of Pasta' Sarah Puozzo geven wij u een aantal geheimen prijs voor het maken van overheerlijke verse pasta.

Basisrecept pasta

Basisrecept pastadeeg

Het maken van pasta beheerst Sarah Puozzo tot in de puntjes. Niet voor niets behaalde ze daarom de mastertitel 'Master of Pasta'. Sarah deelt het basisrecept voor het maken van pastalinten, zoals tagliatelle. Met dit recept kunt u vervolgens variëren, zodat u uw eigen draai aan de pasta geeft.

Ontdek het basisrecept

Masterclass authentieke Italiaanse pasta

Mengen, kneden, voelen, ruiken, proeven en altijd met alle aandacht voor het pure ambacht van Italiaanse meesters; Sarah Puozzo beheerst het maken van pasta tot in de puntjes. In onderstaande masterclass deelt zij haar tips en recepten met u.


Benieuwd naar de recepten die Sarah in haar masterclass presenteert?
Klik op onderstaande button om de recepturen uit de masterclass te downloaden.

Download de recepturen

Meer tips van de 'Master of Pasta'

In Nederland en België gaan we naar een steeds hoger niveau op het gebied van Italiaans eten. Verwachtingen van gasten worden dan ook steeds hoger. Gebaande paden volgen is volgens Sarah niet voldoende, we moeten op zoek naar typische Italiaanse verfijning om pastagerechten te perfectioneren. In ons magazine heeft Sarah Puozzo uitgebreid haar verhaal gedaan, waaronder 3 tips voor het maken van verse pasta.

  1. Voeg niet te veel bloem toe, dat maakt het pastadeeg stug.
  2. Voeg water toe door 1 of 2 handen nat te maken met water en verder te kneden. Zo wordt er nooit teveel water in één keer toegevoegd.
  3. De grootste vijand van verse pasta is uitdroging. Dus wikkel het deeg altijd goed in huishoudfolie of gebruik een duurzaam, plastic zakje.

Lees het hele verhaal

Zelf pasta maken: de juiste tools

De beste tools voor het maken van professionele pasta's vindt u bij HANOS. Onze specialisten hebben een aantal mooie producten voor u geselecteerd - nu extra scherp geprijsd!

Uitgelichte pastatools

Bekijk in de video de toepassing van verschillende ravioli-uitstekers in ons assortiment. De tools die in de video gebruikt worden bestelt u direct hieronder.

RAVIOLI UITSTEKER RECHTHOEKIG 6CM

Ravioli uitsteker rechthoekig 6cm

Panetta casalinghi62190230

RAVIOLI UITSTEKER OVAAL 6CM

Ravioli uitsteker ovaal 6cm

Panetta casalinghi62190390

RAVIOLI UITSTEKER ROND 80MM

Ravioli uitsteker rond 80mm

Panetta casalinghi62189970

RAVIOLI UITSTEKER VIERKANT 68MM

Ravioli uitsteker vierkant 68mm

Panetta casalinghi62189920

Meer van onze favoriete pastatools

DEEGVORMER

Deegvormer

Ibili62143890

PASTADEEGROLLER BEUKENHOUT 45CM

Pastadeegroller beukenhout 45cm

Inno cuisinno62178270

GNOCCHI BORD DUBBELZIJDIG 24X10CM

Gnocchi bord dubbelzijdig 24x10cm

Panetta casalinghi62189790

TAGLIATELLE DEEGROLLER BREED

Tagliatelle deegroller breed

Panetta casalinghi62189810

DEEGROLLER DUN

Deegroller dun

Panetta casalinghi62189840

TAGLIATELLE SNIJWIEL

Tagliatelle snijwiel

Panetta casalinghi62190200

RAVIOLI UITSTEKER VIERKANT 48MM

Ravioli uitsteker vierkant 48mm

Panetta casalinghi62189890

RAVIOLI UITSTEKER ROND 30MM

Ravioli uitsteker rond 30mm

Panetta casalinghi62189940

RAVIOLI VORM ROND 12 MET DEEGROLLER

Ravioli vorm rond 12 met deegroller

Panetta casalinghi62189980

RAVIOLI UITSTEKER ROND 48MM

Ravioli uitsteker rond 48mm

Panetta casalinghi62189950

RAVIOLI UITSTEKER ROND 58MM

Ravioli uitsteker rond 58mm

Panetta casalinghi62189960


Pasta assortiment

Geen tijd om zelf verse pasta te maken, maar uw gasten toch pasta van hoogwaardige kwaliteit voorschotelen? In ons assortiment vindt u vele soorten pasta, van gnocchi en linguine tot ravioli en nog veel meer! Ontdek hieronder een deel van ons aanbod.

Morelli

Full flavour pasta by Morelli

Voor u gespot in Italië! Pasta barstensvol kleuren en smaken uit Toscane. Gemaakt met Toscaans griesmeel van harde tarwe en verwerkt met behulp van ambachtelijke methoden.

Ontdek hieronder het aanbod linguine, tagliolini, fettuccine en tagliatelle van Morelli.

LINGUINE MET SAFFRAAN

Linguine met saffraan

Morelli23206250

LINGUINE MET TRUFFELS

Linguine met truffels

Morelli23206280

TAGLIOLINI MET TOMAAT

Tagliolini met tomaat

Morelli23206220

TAGLIOLINI MET ZALM

Tagliolini met zalm

Morelli23206240

FETTUCCINE MET OLIJVEN

Fettuccine met olijven

Morelli23206290

TAGLIATELLE MET EEKHOORNTJESBROOD
3,70

per zak 250 gram

Gnocchi

Gnocchi

Gnocchi, een typisch Italiaans gerecht waarbij aardappelen worden gekookt, gepureerd en met de toevoeging van meel en zout gekneed wordt tot kleine balletjes. Een traditionele pastasoort die met verschillende smaken en kleuren een moderne twist krijgt.

Ontdek hieronder verschillende smaken gnocchi in ons assortiment.

Bekijk alle gnocchi

Ravioli

Ravioli

Ravioli is perfect voor een snelle service en beschikbaar met verschillende vullingen. Serveer deze ravioli met een passende saus, kaas en rucola óf als garnituur in een bouillon.

Ontdek hieronder onze verschillende soorten ravioli: vis, vlees en vegetarisch.

Ravioli met vlees

Ravioli met stoofvlees, eendenlever, eend met gedroogde vruchten en eend met gember & wortel.

Bekijk het assortiment

Ravioli met vis

Ravioli met kreeft, krab, kingkrab, gamba, Hollandse garnaal, tarbot en scampi's.

Bekijk het assortiment

Vegetarische ravioli

Ravioli met pompoen, aubergine, geitenkaas, ricotta & spinazie, boschampignon & truffel en meer.

Bekijk het assortiment

Tagliatelle

Tagliatelle

Tagliatelle is een lintvormige pasta, afkomstig uit de Emilia-Romaga regio. De linten zijn ongekookt meestal 7mm breed en worden veelal geserveerd met saus.

Bekijk producten

Tagliolini

Tagliolini

Tagliolini is een langwerpige pasta met een lensvormige doorsnede. Ze zijn breder dan spaghetti en lijken op fettuccine, maar zijn smaller en worden ook wel bavette of trenette genoemd.

Bekijk producten

Ravioli

Fettuccine

Fettuccine is een platte, dikke noedel gemaakt van ei en bloem. Het is vergelijkbaar met tagliatelle, maar dan breder. Vaak wordt fettuccine vers aangeboden.

Bekijk producten


Pasta recepten

Het specialisme van Italiaanse chefs en de puurheid van de producten waar zij mee werken; ons FoodXperience team is er dol op! Met het ruime aanbod van Italiaanse ingrediënten én tools binnen het HANOS-assortiment was het voor onze chefs dan ook een feest om gerechten te maken waarmee we u inspireren. Laat u daarnaast ook inspireren door de bijzondere recepten van andere chefs.

Regenboogpasta

Bekijk het recept

Orecchiette met langoustine en zomerse groenten

Bekijk het recept

Tortelloni ricotta-spinazie

Bekijk het recept

Linguine met artisjok à la barigoule, sepia en octopus

Bekijk het recept

Ricotta gnocchi

Bekijk het recept

Tortellini met forel, en auberginekaviaar

Bekijk het recept

Recepten Italian fine dining

Restaurant Aroma: Italian fine dining

Na veel ervaring opgedaan te hebben bij verschillende restaurants in Italië, is Pasquale Carfora een aantal jaar geleden in Nederland terechtgekomen. Hier heeft hij zich verdiept in de Noord-Europese stijl met fine dining. Zo ontstonden er veel ideeën over een combinatie tussen de traditionele Italiaanse keuken en de verfijnde Noord- Europese keuken. Deze ideeën zijn samengesmolten tot Restaurant Aroma.

Lees hier het hele verhaal van Pasquale en laat u inspireren door zijn recepten.

Bekijk de recepten

Recepten Nienke Schaap

Dolci Italiani: Italiaanse desserts

Uw Italiaanse gerecht in stijl afsluiten met een Italiaans dessert? Nienke Schaap is chef patissier bij Restaurant Voorlinden in Wassenaar. Na haar opleiding versneld te hebben afgerond deed ze haar werkervaring op bij Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk en patisserie Soetenso in Leiden. Inmiddels heeft Nienke al enkele jaren ervaring met het assisteren van internationale opdrachten op het gebied van ijs en patisserie en verzorgt ze trainingen op scholen.

Lees hier het hele verhaal van Nienke en laat u inspireren door haar recepten.

Bekijk de recepten


Meer Italiaanse favorieten

Naast producten voor een heerlijke pasta vindt u in ons assortiment nog veel meer speciale Italiaanse producten. Wij lichten een aantal favorieten voor u uit.
Laat u daarnaast ook inspireren door meer Italiaanse producten in ons magazine.

TOMATENPULP FIJN

Tomatenpulp fijn

Mutti21004780

9,50 6,75

per blik 4050 gram

MEEL INTEGRALE S

Meel integrale s

Dallagiovanna23205070

GUANCIALE NATUREL

Guanciale naturel

Hanos31100960

CUOR DI BURRATA STRACCIATELLA
4,10

per tray 200 gram

COLATURA DI ALICI

Colatura di alici

Carlino25211390

GAMBERO ROSSO DI MAZARA ESSENCE

Gambero rosso di mazara essence

Rosso di mazara38302110


Meer inspiratie:

Magische Feestdagen

Magische Feestdagen

Magische Feestdagen