Patisserie

De wondere wereld van chocola, desserts en decoratie

Patisserie is de ambacht van het banketbakken. Dan hebben we het over zoete en decoratieve versnaperingen. Denk aan chocolade, slagroom en hazelnootpasta. Op deze pagina vindt u inspirerende verhalen over patisserie. Zo leest u meer over Callebaut, een Belgische chocolademaker die al langer dan 100 jaar actief is. Ook maakt u kennis met Maurits van der Vooren, de sousschef van sterrenrestaurant Latour. En ook over trends als raw pastry, Bak 'm Beet en cookie dough kunnen we alles vertelllen.


Bekijk ons laatste patisserie magazine

Klik op de afbeelding om door het magazine te bladeren.

Patisserie magazine HANOS

Uitgelicht

Siliconen mallen | HANOS

Trends in siliconen mallen en sjablonen

Bekijk de nieuwe artikelen en innovaties die we hebben toegevoegd aan ons assortiment patisserie mallen, sjablonen en stencils.

Bekijk de trends

Velvet spray | HANOS

Tips van onze patissiers

Ontdek de nieuwste producttips van onze patissiers en betover uw gasten met de meest mooie en verrassende desserts.


Bekijk de tips

Dessertwijnen | HANOS

Zoet in het glas

Wij hebben een aantal dessertwijnen voor u geselecteerd om uw patisserie creaties het beste tot hun recht te laten komen.


Bekijk dessertwijnen

Creëer de mooiste patisserie creaties

Strakke tartelettes, verfijnde petit fours, verrassende desserts en heerlijke chocolade; mooie patisserie laat harten sneller kloppen en ogen stralen. Wij laten u graag de eindeloze mogelijkheden van deze zoete wereld zien.

Onze culinair adviseurs hebben een aantal heerlijke (koffie)desserts bereid, waarbij ze ook gebruik hebben gemaakt van de nieuwste mallen.

Bekijk patisserie recepten op FoodXperience

 

Lees inspirerende verhalen van patissiers

Bart de Gans | Patisserie

Bart de Gans

Al jaren inspireert patissier en chocolatier Bart de Gans anderen met zijn stoere doch elegante boutique patisserie. En daar is hij trots op!

Lees het verhaal

Culinaire desserts

Maurits van der Vooren

Al zeven jaar is Maurits van der Vooren sous-chef van restaurant Latour* (Grand Hotel Huis ter Duin). We interviewden Maurits over zijn passie: desserts creëeren.

Lees het verhaal

Lynn van dommelen | Patisserie

Lynn van Dommelen

Lynn van Dommelen begon op 16-jarige leeftijd aan haar opleidingen in de patisserie. Ondanks haar jonge leeftijd laat ze al een opvallend eigen, fijne en lichte stijl zien.

Lees het verhaal


Snack desserts en cheesy desserts

Wilt u uw gasten verrassen aan het einde van het diner? Biedt ze dan een snack dessert aan! Dit zijn kleine, betaalbare creaties die gedeeld kunnen worden. Zo is het verkopen van een digestief of koffie extra makkelijk. Of probeer eens een 'cheesy dessert': de looks van een dessert en toch 100% kaas. Op FoodXperience vindt u van beide soorten desserts een aantal heerlijke recepten.

Bekijk snack desserts Bekijk cheesy desserts

Masterclass Patisserie

Ontdek meer van onze patisserieafdeling

Callebaut | De chocolademaker

De chocolademaker

Octaaf Callebaut erfde zijn passie voor goede smaak van zijn grootvader. Maar hoe werd hij dé Chocolademaker die het perfecte chocoladerecept creëerde?

Lees het hier

Bak’m beet | Casual dining

Bak’m beet

Ontdooien, scheppen, bakken, serveren: met het diepgevroren deeg van Bak ‘m beet maakt u in een handomdraai onweerstaanbaar lekkere en verse koekjes.

Ontdek de koekjes

Raw pastry | Casual dining

Raw pastry

Deze vegan carrés worden uitsluitend pure, natuurlijke ingrediënten gebruikt. Ze worden tot maximaal tot 46ºC verhit, hierdoor blijven de vezels, vitaminen en mineralen bewaard.

Ontdek het assortiment


Bent u nog geen klant?

Word nu klant van HANOS en krijg toegang tot het grootste en meest exclusieve assortiment voor al uw horecabenodigdheden in onze 20 groothandels én online.