Patisserie

De wondere wereld van chocola, desserts en decoratie

Patisserie is de ambacht van het banketbakken. Dan hebben we het over zoete en decoratieve versnaperingen. Denk aan chocolade, slagroom en hazelnootpasta. Op deze pagina vindt u inspirerende verhalen over patisserie. Zo leest u meer over Callebaut, een Belgische chocolademaker die al langer dan 100 jaar actief is. Ook maakt u kennis met Maurits van der Vooren, de sousschef van sterrenrestaurant Latour. En ook over trends als raw pastry, Bak 'm Beet en cookie dough kunnen we alles vertelllen. 


Bekijk ons laatste patisserie magazine:

 

 

Uitgelicht

Trends in siliconen mallen en sjablonen

Trends in siliconen mallen en sjablonen

We hebben veel nieuwe artikelen en innovaties toegevoegd aan ons assortiment patisserie mallen, sjablonen en stencils.

Bekijk de trends

ban_mag05_tips_van_patissier_velvet_spray_1910_747x498.jpg

Tips van onze patissiers

Onze patissiers geven u graag nieuwe producttips om uw gasten te betoveren met de mooiste desserts.

Bekijk de tips

ban_mag05_tips_van_patissier_zoet_in_glas_1910_747x498.jpg

Zoet in het glas

Wij hebben een aantal dessertwijnen voor u geselecteerd om uw patisserie creaties het best tot zijn recht te laten komen.

Bekijk dessertwijnen

Creeër de mooiste patisserie creaties

Strakke tartelettes, verfijnde petits-fours, verrassende desserts en heerlijke chocolade; mooie patisserie laat harten sneller kloppen en ogen stralen. Wij laten u graag de eindeloze mogelijkheden van deze zoete wereld zien.

Onze culinair adviseurs hebben een aantal heerlijke (koffie)desserts bereid, waarbij ze ook gebruik hebben gemaakt van de nieuwste mallen.

Bekijk patisserie recepten op FoodXperience

 

Lees inspirerende verhalen van patissiers

Bart de Gans | Patisserie

Bart de Gans

Al jaren inspireert patissier en chocolatier Bart de Gans anderen met zijn stoere doch elegante boutique patisserie. En daar is hij trots op!

Lees het verhaal

Culinaire desserts

Maurits van der Vooren

Al zeven jaar is Maurits van der Vooren sous-chef van restaurant Latour* (Grand Hotel Huis ter Duin). We interviewden Maurits over zijn passie: desserts creëren.

Lees het verhaal

Lynn van dommelen | Patisserie

Lynn van Dommelen

Lynn van Dommelen begon op 16-jarige leeftijd aan haar opleidingen in de patisserie. Ondanks haar jonge leeftijd (24 jaar) laat ze al een opvallend eigen, fijne en lichte stijl zien.

Lees het verhaal


Snack desserts en Cheesy desserts

Wilt u uw gasten verrassen aan het einde van het diner? Biedt ze dan een snack dessert aan! Dit zijn kleine, betaalbare creaties die gedeeld kunnen worden. Zo is het verkopen van een digestief of koffie extra makkelijk. Of probeer eens een cheesy desserts: de looks van een dessert en toch 100% kaas. Op FoodXperience vindt u van beide soorten desserts een aantal heerlijke recepten.

Bekijk snack desserts Bekijk cheesy desserts

Masterclass Patisserie

Ontdek meer van onze patisserieafdeling

Callebaut | De chocolademaker

De chocolademaker

Octaaf Callebaut erfde zijn passie voor goede smaak van zijn grootvader. Maar hoe werd hij dé Chocolademaker die het perfecte chocoladerecept creëerde?

Lees het hier

Bak’m beet | Casual dining

Bak’m beet

Ontdooien, scheppen, bakken, serveren: met het diepgevroren deeg van Bak ‘m beet maakt u in een handomdraai onweerstaanbaar lekkere en verse koekjes.

Ontdek de koekjes

Raw pastry | Casual dining

Raw pastry

Deze vegan carrés worden uitsluitend pure, natuurlijke ingrediënten gebruikt. Ze worden tot maximaal tot 46ºC verhit, hierdoor blijven de vezels, vitaminen en mineralen bewaard.

Ontdek het assortiment