PASTRY BY BART DE GANS

STOERE BOUTIQUE PATISSERIE

Al jaren inspireert patissier en chocolatier Bart de Gans (35) anderen met zijn stoere doch elegante boutique patisserie. En daar is hij trots op! “Ik vind het leuk om mijn kennis te delen en anderen zo te helpen verder te komen in hun werk. Kleine, praktische tips kunnen het verschil maken en zorgen voor een mooier resultaat.”

Bart heeft de banketbakkersopleiding in Rotterdam gevolgd, waarna hij twee jaar in Nederland heeft gewerkt en daarna al reizende verder is gaan leren. “Ik heb twee jaar in Amerika gewerkt in New York en de Hamptons (een groep populaire badplaatsen in Long Island). Daar heb ik mezelf echt leren kennen en heb ik ook ontdekt dat ik patissier wil worden”, verklaart Bart. “Ik werkte op dat moment voor een chef die mij echt heeft weten te motiveren en daar ben ik hem dankbaar voor. Door hem maakte ik kennis met boutique patisserie, waarbij je eigenlijk foutloos moet werken. Daar is rust en discipline voor nodig, eigenschappen die ik moest ontwikkelen. Onder zijn vleugels ben ik verliefd geworden op dit vak.”

Bart heeft verschillende vakopleidingen en stages gevolgd bij gerenommeerde patissiers en chocolatiers, wat hem heeft gevormd tot een bekwaam chef. Tevens is hij lid van het Nederlands Patisserie team, winnaar van de ‘Lekkerste bonbon van 2012’ en kandidaat en jurylid bij nationale en internationale vakwedstrijden. In 2015 richt hij zijn eigen atelier Perfri op en helpt hij met productontwikkeling, het delen van kennis en procesbegeleiding in chocolade en patisserie.

“Ik ben continu aan het leren en beheers meerdere disciplines. Want hoe meer disciplines, hoe meer inspiratie, kennis en ervaring”, zegt Bart.

“Nu heb ik bijvoorbeeld de focus gelegd op allergenen en volgend jaar wil ik mijn kennis over vegan patisserie uitbreiden. Je moet blijven ontwikkelen, alleen zo kom je verder.”

Bekijk de insta-patisserie van Bart

PASTRY BY BART DE GANS

Meer over patisserie bij HANOS

Inspiratie en recepten op het gebied van patisserie

Ontdek de wereld van patisserie bij HANOS. Maak kennis met ons unieke assortiment en laat u inspireren!

Lees meer