Cédric Grolet

Een unieke kijk in de creatieve wereld van Cédric Grolet

Cédric Grolet – door Gault & Millau verkozen tot beste patissier van 2018 - maakt de meest bijzondere creaties, of beter gezegd kunstwerken. Wie denkt dat deze er alleen goed uitzien heeft het mis, onder het motto ‘de schoonheid laat ze komen, maar de smaak laat ze terugkomen’, creëert hij patisserie op topniveau, op de grens van de beeldhouwkunst.

Cédric laat zich leiden door twee regels: houd het eenvoudig; vergeet de eenvoudige opties en gebruik alleen het essentiële en de tweede is de natuur gebruiken als een inspiratiebron. Deze principes hebben geleid tot een nieuwe wereld van desserts. Met zijn specialisme in het maken van trompe lóeill – levensecht lijkende - fruitgebakjes - heeft hij zichzelf op de kaart gezet. Voor zijn zaak, La Pâtisserie du Meurice, staan mensen – van over de hele wereld – geduldig in de rij te wachten, dat het even mag duren, hindert hen niet.

De creaties zijn levensecht en perfect tot in detail afgewerkt. Met zijn innovatieve visie en technische vakkundigheid presenteert hij de meest unieke desserts en speelt hij in op onze zintuigen. Het maken van de citroen neemt alleen al een werkweek in beslag.

Patissier Cédric Grolet
Patisserie Cédric Grolet

Wanneer we kijken naar de klassieke Franse patisserie is er veel veranderd. Vandaag de dag werken we met andere grondstoffen - zoals gezondere vetten - en ook de apparatuur is geavanceerder, dit zorgt voor een lichtere structuur. Hier kunnen we veel van leren, vindt Cédric.

Het is belangrijk om klassiekers als Gâteau opéra niet opzij te zetten, maar juist te verfijnen

Vanuit deze mindset borduurt Cédric voort; hij wil bestaande creaties steeds weer verbeteren, deze evolueren elke dag. “De klassiekers, maar ook de citroen van vandaag heeft niets meer te maken met die van een paar maanden geleden”, aldus Cédric.


Meer over patisserie bij HANOS

Inspiratie en recepten op het gebied van patisserie

Ontdek de wereld van patisserie bij HANOS. Maak kennis met ons unieke assortiment en laat u inspireren!

Lees meer