Tips van onze patissiers

Bij HANOS vindt u een zeer compleet patisserie-assortiment: van grondstoffen voor de banketbakkers en patissiers, tot vele uitstekende kant-en-klaar producten voor uw gemak. Alle ingrediënten zijn geselecteerd op hun kwaliteit en natuurlijke smaak, de beste basis voor uw creaties.

Onze patissiers beschikken over veel vakkennis en geven u graag wat nieuwe producttips om uw gasten te betoveren met de mooiste desserts. Van een mini tartelettes tot velvet spray en van frambozenpoeder tot rice crispies. Wilt u meer productinformatie of hulp bij uw dessertkaart? U kunt altijd terecht in uw groothandel.

ban_mag05_tips_van_patissier_mini_tartelette_1910_747x498.jpg

MINI TARTELETTE

Deze bakjes zijn ideaal voor uw gerechten: van aperitief tot aan dessert. De mini tartelettes zijn 38 mm en u kunt ze, zowel warm als koud, gebruiken voor bijvoorbeeld een amuse of (borrel) hapje.

Bekijk mini tartelette

Silicagel | Patisserie

SILICAGEL

Silicagel zijn herbruikbare vochtvreters voor het bewaren van uw suikerwerken of krokante patisserie producten. Wanneer het vochtpercentage 'vochtig' (boven 20%RH) is, worden de korrels lichter.

Bekijk Silicagel

Chocoladekogels | Patisserie

CHOCOLADEKOGELS

Wilt u een verrasend dessert serveren? Wat dacht u van deze XL chocoladekogels? Vul ze met bijvoorbeeld ijs of parfait en giet er aan tafel warme chocoladesaus over, zodat het dessert tevoorschijn komt.

Bekijk chocoladekogels

New Tex | Patisserie

NEW TEX

New Tex biedt innoverende producten om onder andere textuur aan te brengen in desserts.

COLD GEL

Cold gel is een koud oplosbare gelatine variant, waarmee u eenvoudig een ‘gel-achtige’ massa creëert. Groot voordeel: cold gel is ook stabiel in combinatie met zuren.

CREAM GEL

Creamy gel is een blend van een aantal zetmelen, is zowel warm als koud te gebruiken en geeft een romig mondgevoel, zonder veel smaak van de massa weg te halen. Tip: gebruik creamy gel als emulgator in room- en sorbetijs.

VELVET SPRAY

Gekleurde cacaoboter waar u een fluweelachtige look mee kunt creëren. Met deze velvetspray op basis van cacaoboter geeft u elk (bevroren) dessert een fluweelachtige look.

Verwerk de spray op kamertempratuur (of plaats even in bain marie) zodat hij goed vernevelt. Nevel niet te dicht op het product voor het beste effect. De spray werkt het best op een bevroren basis.

Bekijk velvetspray

 

Velvet Spray| Patisserie
Frambozenpoeder | Patisserie

FRAMBOZENPOEDER

Dit frambozenpoeder wordt gemaakt van verse frambozen. Deze worden gedroogd tot poeder en vermalen. Intens van smaak en breed inzetbaar in recepten waar u geen vloeistof kunt verwerken.

Bekijk frambozenpoeder

Pecca | Patisserie

PECCA

Pecca is een geleermiddel voor onder andere paté de fruit. Voor het basisrecept hiervan heeft u het volgende nodig: 2 kilo vruchtenpuree, 500 gram pecca, 4 kilo suiker en 75 gram citroenzuur poeder.

Bekijk pecca

Rice crispers | Patisserie

RICE CRISPIES

Deze mini krokant rijstballetje zijn breed inzetbaar. Gebruik ze bijvoorbeeld als garnituur of als crispy accent in bonbons.

Recept tip: krokant van limoenchocolade

Bekijk rice crispies

Gevriesdroogd Fruit | Patisserie

GEVRIESDROOGD FRUIT

Deze gevriesdroogde stukjes fruit zijn extra crispy gemaakt. Daardoor zijn ze beter te verwerken in of op desserts.
Tip: infuseer ook in een likeur voor een intense smaak.

Bekijk crispy's

MEER UITGELICHTE PRODUCTEN


Meer lezen over patisserie?

Inspiratie en recepten op het gebied van patisserie

Patisserie

Ontdek de wondere wereld van chocola, desserts en decoratie: Ons culinair team neemt u graag mee in een aantal trends op dessertgebied.

Lees meer