Alles voor uw professionele pizza
Bij HANOS vindt u alles voor een professionele Italiaanse pizza: de allerbeste ingrediënten rechtstreeks uit Italië, professionele pizzaovens, goed advies en volop inspiratie voor de bereiding van uw pizza. Pizza's worden steeds vaker op culinaire niveau gemaakt. Of u nu net begint met pizza's op uw menukaart of al jaren professioneel bezig bent met pizza's, bij HANOS bent u op het juiste adres. We laten u graag kennismaken met ons assortiment en geven een aantal 'pizzageheimen' prijs.
Bloem en meel
Wat maakt een pizza écht goed? Natuurlijk de keuze voor de saus en toppings, maar het begint toch echt bij de basis: het deeg en de bodem. Wij krijgen veel vragen over het maken van het perfecte pizzadeeg en de verwerking hiervan. Want waar voldoet eigenlijk het perfecte pizzadeeg aan? We delen de specificaties van meel- en bloemsoorten, de verschillende deegsoorten van de pizzastijlen én recepten waarmee u stapsgewijs aan de slag kunt gaan.
De theorie
De keuze van meel en/of bloem heeft veel invloed op de textuur, smaak én kwaliteit van het pizzadeeg. Hieronder is een deel van ons assortiment uitgelicht. De ‘tipo’ staat voor de fijnheid (maalgraad) van het meel/bloem. Deze nummers lopen af van zeer fijn naar grof (00 – 0 – 1 – 2). De W-waarde staat voor de glutensterkte. Het is een numerieke waarde die de weerstand tegen rekbaarheid van het meel aangeeft wanneer het meel met water wordt gemengd. Hoe hoger de waarde, hoe meer water er kan worden toegevoegd en hoe langer het deeg moet gisten en rijpen. De percentages geven aan hoeveel van het eigen gewicht aan water kan worden opgenomen.
Tot W170: Zwak meel, tot 50% wateropname
W180 - W260: Medium meel, tot 65% wateropname
W280 - W370: Sterk meel, tot 75% wateropname
Boven W380: Meelsoorten vervaardigd uit speciale graansoorten, tot wel 90-100% wateropname
Onze favoriete producten:
Meel far pizza fr w200
Dallagiovanna23205120
Meel far pizza fr w200
Dallagiovanna23205110
Meel la napoletana w310
Dallagiovanna23205040
Meel pizza 's' rossa w390
Dallagiovanna23205100
Bloem type 0 groen w340
Dallagiovanna23204280
Meel uniqua blu w380
Dallagiovanna23205060
Meel uniqua rossa integrale w400
Dallagiovanna23205080
Meel integrale s w390
Dallagiovanna23205070
Gist instant
Dallagiovanna23205090
Bloem la pinsa easy
Dallagiovanna23205350
Meel semola rimacinata
Dallagiovanna23205340
Het deeg
Klik op de button om meer te lezen over de bereiding van basis (snel)pizzadeeg, Napolitaans pizzadeeg, integrale (volkoren) pizzadeeg, Pinsa en Poolish, Biga.
Masterclass - Het geheim achter het perfecte pizzadeeg
In twee masterclasses neemt Deegprofessor Marcel Losekoot van de Pizzacademy mee in het geheim achter het perfecte pizzadeeg. In deel één neemt hij u mee in de theorie over meel en bloem. In deel twee volgt de praktijk over het op de juiste manier maken van deeg. Molto successo!Bekijk de masterclasses
Producten en bereidingen
De beste bloem
Al zes generaties lang is Molino Dallagiovanna één van de beste producenten van superieure Italiaanse bloem voor pizza's. Dankzij de exclusieve samenwerking zijn deze unieke bloemsoorten, rechtstreeks uit Italië, nu ook verkrijgbaar in uw HANOS groothandel.
De perfecte tomatensaus
Een goede pizzasaus begint met de beste tomaten. Het vinden van verse Italiaanse tomaten die optimaal rijp zijn, kan een uitdaging zijn. Onze oplossing? Kies voor superieure tomaten uit blik. Pomodoro San Marzano is wat ons betreft dé perfecte basis voor elke tomatensaus. Bekijk daarnaast meer suggesties uit ons assortiment.
De juiste kaas
In ons assortiment vindt u een ruime keuze aan pizzatoppings, bijvoorbeeld pizzakaas 48+, buffelmozarella of vegan raspkaas. Wilt u weten welke topping past bij uw pizza's? Hieronder zetten wij een aantal van de meestgebruikte toppings voor u op een rij.
Meer producten voor uw professionele pizza
Onze pizzameester heeft een aantal producten geselecteerd.Basisbereidingen pizza
Pizzaovens
Pizzaovens spelen een cruciale rol bij het creëren van de perfecte pizza. Deze gespecialiseerde ovens, vaak met houtgestookte of steenoven verwarmingssystemen, bieden een gelijkmatige en intense warmte die essentieel is voor het bereiken van die kenmerkende knapperige korst en smeuïge binnenkant waar pizza om bekend staat. De hoge temperaturen die pizzaovens kunnen bereiken, zorgen ervoor dat de toppings gelijkmatig garen en de smaken zich harmonieus vermengen. Bovendien draagt de unieke omgeving van een pizzaoven bij aan het ontstaan van subtiele rokerige aroma's die de smaakbeleving naar een hoger niveau tillen.
Bekijk hieronder een greep uit onze favoriete pizzaovens.

Cozze elektrische pizzaovens
De pizzaovens van Cozze werken op elektriciteit en zijn daardoor uitermate geschikt voor bijvoorbeeld het terras of voor in de tuin. De temperatuur wordt digitaal weergegeven en kan worden gereguleerd met een knop aan de zijkant. Het is belangrijk dat de pizzasteen goed warm is, dit duurt zo’n 20 tot 25 minuten, waarna de baktijd gemiddeld nog zo’n 2 minuten is. Écht goede pizza’s worden op hoge temperaturen gebakken, deze ovens kunnen dan ook een temperatuur bereiken tot wel 400°C.
Clementi: de Italiaanse specialist in pizzaovens
De pizzaovens van Clementi zijn een mooie toevoeging op uw terras of in uw buitenkeuken met een prachtig en modern Italiaans design. De ovens zijn in meerdere maten en kleuren verkrijgbaar met eventueel ook met onderstel waardoor de ovens draagbaar en verplaatsbaar zijn. Kiest u voor een oven op hout gestookt of toch liever voor gas of elektrisch? Met Clementi heeft u mogelijkheden genoeg.
Deze pizzaovens zijn op bestelling leverbaar in hout of gas (meerprijs). Gasovens stoken op hout? Gebruik dan een gasbeschermer (meerprijs). Kleurmogelijkheden Clementi Family (kap rood, antraciet of koper – rvs tegen meerprijs). Onderstellen ook leverbaar (meerprijs) (m.u.v. Clementino). Glazen venster is beschikbaar voor de Clementi Family (meerprijs). Clementi Family is leverbaar in 3 formaten 60 x 60 cm, 80 x 60 cm en 100 x 80 cm (binnenmaat). Informeer ernaar op de afdeling non-food in uw HANOS-vestiging.
Bekijk Clementino pizzaoven
Il fagetto pizzahout 18 kg
Sitta65109500
Pitmaster haardhout gedroogd
65109490
Combineer met het juiste hout
Het belang van goed pizzahout mag niet onderschat worden als het gaat om het bereiden van de perfecte pizza. Het gebruik van hoogwaardig hout bij het bakken van pizza's draagt bij aan de authentieke smaak en textuur waar liefhebbers zo van houden. Het juiste hout kan een subtiele rokerige smaak geven aan de korst, waardoor elke hap een heerlijke smaakbeleving wordt. Bovendien zorgt goed pizzahout voor een gelijkmatige en consistente warmteverdeling, wat essentieel is om een knapperige korst en perfecte garing te bereiken.

Moretti Forni
Van de beste statische ovens tot de eerste elektrische pizzaoven voor pizza Napoletana ter wereld; in het unieke assortiment van Moretti Forni vindt u altijd de oven die past bij uw wensen. Bekijk bij onze partner Van Gestel het assortiment en de mogelijkheden voor u.
Pizzaoven fernus stovetop matzwart
Fernus92304690
Pizzaoven fyra
Ooni53800010
Pizzaoven karu
Ooni53800020
Ofyr pizza oven 100
Ofyr62178210
Pizza oven compact 1 kamer 2000w
Hendi62013160
Pizza oven compact 2 kamers 3000w
Hendi62013140
Pizza oven elek.53x53x29cm + pizzasteen
Cozze92306290
Pizza oven elek.60x60x30cm + pizzasteen
Cozze92306300
Pizzaoven clementino hout rood
Clementi53800040
Pizzaoven family gas 60x60 rvs
Clementi53800050
Pizzaoven family hout 80x60 antraciet
Clementi53800060
Pizzaoven crosti
Clementi53800070
Tips van professionals
Laat u inspireren door de tips van pizzameesters Marcel Losekoot en Simon Giacotto in hun masterclass pizza, én ontdek de tips van onze eigen pizzaiolo.
Masterclass Pizza
Altijd al alles willen weten over de bereiding van de perfecte pizza? Marcel Losekoot van de Pizza Academy en Simon Giacotto, auteur van De Pizzabijbel, nemen u in deze masterclass mee in de wereld van pizza met tips en tricks over de bereiding:
- Uitleg over diverse soorten pizza's & focaccia's
- Het perfecte pizzadeeg (meel, gist, watertemperatuur en het opbollen)
- Diverse toppings
- ... en meer!

Pizza’s maken als een ware pizzaiolo
Ontdek de tips van onze pizzameester
Het maken van pizza’s is een waar ambacht. Een ambacht dat pizzaiolo’s volledig beheersen. Zo ook Nick Schutten, culinair adviseur bij HANOS. Hier voorziet hij klanten van de juiste praktische kennis die aansluit bij hun concept.
Door trainingen van specialisten in Italië, sessies met Nederlandse experts en door veel te trainen/experimenteren in het MorettiLab, weet hij precies waar het om draait bij het maken van pizza’s. Hij deelt graag zijn tips om het maken van pizza’s in uw horecaonderneming tot een succes te maken.
Samen naar de allerbeste pizza's

MorettiLAB
In Studio Senses in Zwolle bevindt zich een waar MorettiLAB. Een complete demokeuken met diverse ovens en bijbehorende accessoires. Samen met u kijken onze specialisten welke ovens het beste passen bij uw concept. Ook op meer gebieden van advies kunt u terecht bji HANOS, denk aan het finetunen van uw pizzareceptuur. Interesse? Informeer bij uw dichtstbijzijnde vestiging.

Pizza Profs
Pizza Profs is hét Nederlandse platform voor Pizza Professionals. Ontdek hoe u met gastronomische pizza een super winstgevend gerecht op de kaart zet. Pizza Profs is door Marcel Losekoot, eigenaar van Pizza Academy, opgezet. "Door verbonden te zijn kunnen we elkaar inspireren. Dit gaat leiden tot nóg betere en lekkerdere pizza’s en dat is veel waard.” Meer informatie en gratis aanmelden als Pizza Prof?
Verder lezen over pizza?
Pizzabijbel - Simon Giancotto
In de Pizzabijbel vindt u álles over pizza: van Napolitaanse pizza tot pizzolo! Simon Giaccotto leert u hoe u de perfecte pizzabodem maakt - het belangrijkste onderdeel van de pizza -, vertelt over de geschiedenis van de pizza, het bakken van een pizza en het belang van goede basisingrediënten. In de Pizzabijbel vindt u niet alleen klassieke pizza 's als pizza Margherita en quattro formaggi, maar ook pizza 's met zoete toppings en verschillende platbroden zoals focaccia. Hardcover - 448 pagina's.
Bekijk het boekHANOS tip: pinsa
Pinsa is een traditionele Romeinse deegbereiding die tussen pizza en focaccia in zit. Pinsa wordt gemaakt van twee bloemsoorten; tarwebloem en rijstebloem. Hieraan wordt zuurdesem en veel water toegevoegd. Pinsa heeft een karakteristieke ovale vorm en wordt dan ook vaak op een rechthoekige houten plank geserveerd, belegd met verschillende ingrediënten. Van tonijn tot mozzarella, de mogelijkheden met pinsa zijn eindeloos!