Pompoen

Pompoen

Pompoen is misschien wel de ultieme najaarsgroente. Het vruchtvlees varieert van nootachtig en kruidig tot heerljk zoet van smaak. De schil in prachtige warme herfstkleuren varieert van diepgroen tot helder oranje. Onze specialisten selecteerden een aantal mooie soorten, met een eigen vorm en eigen smaak. We laten u graag zien waar wij onze pompoenen vandaan halen én geven u graag inspiratie voor heerlijke gerechten.

Bekijk ons aanbod pompoen


Pompoen in alle soorten en maten

Muskaat pompoen

Muskaatpompoen

Muskaatpompoen is een sterk geribde soort met oranjekleurig en aromatisch vruchtvlees. De kruidige smaak doet, zoals de naam al aangeeft, denken aan nootmuskaat. Het is een echte herfst- en wintergroente. Deze pompoensoort is uitermate geschikt om te roosteren in de oven. En de pitjes? Die zijn heerlijk om in de oven te poffen!

Bekijk product

Fles pompoen

Flespompoen

De flespompoen is een vaasachtige vrucht met een lange nek en een ronde basis. De redelijk zachte schil van de pompoen is beige tot geel van kleur en makkelijk te verwijderen. Flespompoen heeft oranje, vlezig pulp en een zoete nootachtige smaak.

 

Bekijk product

Spaghetti pompoen

Spaghettipompoen

De spaghettipompoen dankt zijn naam aan het vruchtvlees dat de structuur en vorm heeft van dunne slierten. De smaak is vrij subtiel.

 

Bekijk product

Hokkaido pompoen

Hokkaido pompoen

Hokkaido pompoen wordt ook wel Uchiki Kuri of Japanse pompoen genoemd. Het vruchtvlees van een hokkaido pompoen is stevig van structuur en zoet en nootachtig van smaak. De pompoen heeft een zachte schil.

Bekijk product

Sweet Mama pompoen

Sweet Mama pompoen

De Sweet Mama pompoen heeft een mooie diepgroene schil en goudgeel vruchtvlees. Zoals de naam al zegt, is de Sweet Mama zoet van smaak. Ook de schil is eetbaar.

Bekijk product


De beste pompoenen komen uit America!

America in Limburg om precies te zijn!

In 1980 zijn wij gestart met een klein agrarisch bedrijf. Naast de liefde voor varkens en stieren ontwikkelden we een passie voor vergeten en onderbelichte groenten. Door de bouw van een kleine groentekas, werd de passie voor deze groenten steeds groter. Inmiddels kweken wij voornamelijk groenten, waaronder veel pompoenen. Naast pompoenen voor Halloween, ook 1,5 hectare aan eetbare pompoenen voor HANOS. De oogst begint vaak in september, maar het werk is jaarrond door het zaaien en rooien. Van de Hokkaido tot de Sweet Mama. Onze favoriet is toch wel de veelzijdige en ook vaak onderbelichte spaghetti pompoen! Daar kun je zoveel mee! Heerlijk voor het maken van een pizzabodem of spaghetti slierten!

Lees het verhaal

Toon & Lies Klomp


Recepten met pompoen

Pompoen leent zich uitstekend om heerlijke gerechten mee te maken. Wij lichten een aantal bijzondere pompoenrecepten voor u uit. Bekijk al onze recepten met pompoen op FoodXperience.

Structuren van pompoen

Structuren van pompoen met een crumble van gezouten karamel.

Voor dit recept gebruikten onze chefs onder andere: pompoenpuree (41102400), pompoenblokjes (41100067) silicone mal tre cime 120 (62154480), salty caramel crumble (25213220) en een vlinder van chocolade (33044670).
 

Bekijk het recept

Pompoen cheesecake

Pompoen cheesecake met gekarameliseerde pompoen en pompoensorbet.

Voor dit recept gebruikten onze chefs onder andere: pompoensiroop (9100520), pompoenpuree (41102400), spicy pompoensorbet (41611410), salty caramel crumble (25213220) en de silicone mal bloom 120 (62167420).

Bekijk het recept

Kebab van pompoen

Kebab van pompoen met Parmezaanse kaas.

Voor dit recept gebruikten onze chefs onder andere: flespompoen met chili en limoen (34703080) of flespompoen (34373009).

Bekijk het recept

Crémeux van pompoen

Crémeux van pompoen met langoustine en gebrande mosterd.

Voor dit recept gebruikten onze chefs onder andere: pompoenpuree (41102400), creamy gel (25215970), langoustine (38373332) en groentevel wortel (25212370)

Bekijk het recept


Meer doen met pompoen!

12x bijzondere producten van en met pompoen.

MONIN PUMPKIN SPICE
7,25

per fles

HOUMOUS POMPOEN

Houmous pompoen

Gourmet salades

SORBET SPICY POMPOEN

Sorbet spicy pompoen

Creme de la creme

QUICHE POMPOEN/GEITENKAAS/SPEK
18,50 14,95

per doos

POMPOENBLOKJES  IQF FRUIT LIFE
6,05

per zak

GNOCCHI POMPOEN PASTAFABRIEK
10,50 6,95

per bak

PUREE POMPOEN
8,40 5,95

per pak


3x pompoenpitolie

Pompoenpitolie heeft een heerlijk nootachtige smaak en is zeer geschikt om bijvoorbeeld soepen en gegrilde groenten mee op smaak te brengen, maar ook heerlijk voor de bereiding van dressings in bijvoorbeeld salades.

Pompoenpitolie

1. Delicious Food & Gourmet | 27319340
Verkregen door de eerste persing van zongerijpte pompoenpitten uit de streek Stiermarken in Oostenrijk.

2. Guénard | 25251569
Sinds de oprichting in 1824 heeft Guénard een expertise ontwikkeld in zowel de selectie van ruwe ingrediënten als de productie van ambachtelijke oliën.

3. Los ANZI'S | 27300920
Voor de beste kwaliteit wordt er uitsluitend gebruik gemaakt van de beste pompoenpitten uit Oostenrijk. Het resultaat is heerlijke olie, verkregen uit de allereerste koude persing.


Meer inspiratie

Inspiratie en recepten voor het najaar

Kracht van het najaar

Het najaar heeft iets bijzonders. In dit seizoen van uitersten, vol smaak en beleving, ervaren we samen de kracht van het najaar.

Laat u inspireren