Rosé

Rosé is er in allerlei smaken: van licht en fris tot kruidig en stevig. De algemene stelregel is: hoe langer de schillen van de blauwe druif bij de most blijven, des te dieper de kleur van de rosé en des te krachtiger de wijn zal smaken. Lees meer over de verschillende kleuren, smaken en toepassingen of maak direct kennis met het assortiment rosé bij HANOS.


Kleur

Rosé is wijn gemaakt van blauwe druiven. Deze wijn is te herkennen aan haar roze kleur, die kan variëren in intensiteit. Rosé kan heel licht roze zijn, maar ook bessenrood. Het sap van druiven is altijd kleurloos, de schil geeft de wijn de roze kleur. Hoe langer de druivenschil in contact komt met het druivensap, hoe donkerder roze het wordt. Naast de duur van het contact tussen schil en sap, is ook het ras van de druif bepalend voor de kleur van de wijn.

Smaak

De smaak van rosé wordt bepaald door de kleurintensiteit ervan en het druivenras. Voor rosé wordt vooral gebruikgemaakt van druivenrassen zoals Syrah, Merlot en Pinot Noir. Doordat een rosé dus op meerdere manier gemaakt kan worden, is de smaak van rosé niet in één omschrijving te omvatten. De meeste rosé's zijn mild en fruitig van smaak, maar er bestaan ook strakkere en drogere rose's.

Toepassing

Rosé wordt door velen gezien als een echte zomerdrank die vaak bij een barbecue of op terras wordt gedronken, of als borrel tussendoor. De wijn komt ook goed tot zijn recht bij salades, visgerechten en pasta's.


Het assortiment rosé bij HANOS

Elke rosé heeft weer een andere kleur, smaak en kenmerken. Onze specialisten hebben een selectie mooie rosé's voor u geselecteerd. Klik op de wijnen om er meer over te lezen.

Uitgelicht

Inspiratie en recepten voor de zomer

Big bottles rosé

Château de Font Vive | 8203560
Bandol - Frankrijk
Mooi licht van kleur, zeer vol van smaak. Een absolute topper op het terras.
> Lees meer

Adimant by Lyv | 8203960
IGP Pays d’Oc - Frankrijk
Aromatische rosé met tonen van citrus, witte bloemen en rood fruit.
> Lees meer

Château Saint-Roch | 8502258
Roussillon - Frankrijk
Aroma’s van rood fruit, perzik en bloemen; heerlijk als aperitief op een zomerse dag.
> Lees meer

Skai is the limit!

Deze unieke blend van tempranillo en de minder bekende prieto picudo zorgt voor een heldere, frisse en rijke rosé met een bloemige neus en accenten van aardbei, oranjebloesem en framboos.

Verkrijgbaar in drie verschillende formaten flessen:

• fles 75 cl | 8300340
• fles 150 cl | 8518090
• fles 300 cl | 8518100

Bekijk de wijnen

Nieuwe rosé in het assortiment

Meer favoriete rosé


Meer inspiratie

Inspiratie en recepten voor de winter

Zin in de zomer

Bij HANOS hebben we zin in de zomer! Wij bieden u volop inspiratie voor dit mooie seizoen.

Laat u inspireren