Alles over rum

De rumwereld is op dit moment volop in ontwikkeling en in veel landen is er een enorme toename van het aantal soorten kwalitatieve rum te zien. Dit heerlijk tropische digestief is perfect voor ontspannen zomerse avonden of verwerkt in een cocktail. Ronald Anneveldt neemt u mee in de wereld van rum en vertelt u onder andere over de inzetbaarheid van rum in de gastronomie, in cocktails én over de verschillende rumstijlen.

De soorten rum uit de masterclass:


Rondje rum

Rondje rum

Rondje rum

Meer soorten rum & rumcocktails

Een rondje rum door het Caribisch gebied

Rum komt oorspronkelijk uit het Caribisch gebied. We laten u graag nog meer de verscheidenheid van rum zien en nemen graag ook nog mee u mee rond de Caraïben. Waan u even in tropische sferen en laat u verrassen door meer heerlijke rumcocktails.

Jamaica

Plantation Xaymaca

Deze rum brengt een ode aan de fameuze Jamaican-style pot still rums, die gekenmerkt worden door het funky ‘hogo’ aroma en expressieve tonen van banaan en rijpe ananas. Heerlijk in een Mai Tai!

Bekijk hier het recept

PLANTATION XAYMACA

Plantation xaymaca

Plantation rum6322830

Puerto Rico

Bacardí Añejo Cuatro

Vier jaar rijpen in een vat onder de Caraïbische zon resulteert in een unieke smaak met toetsen van milde vanille, gebrande eik, kruidnagel en honing.Heerlijk in een Cuatro Highball!

Bekijk hier het recept

BACARDI AÑEJO CUATRO

Bacardi añejo cuatro

Bacardí6308720

Barbados

Bumbu

Ambachtelijk gemaakte craft rum, gemaakt van de allerbeste suikerriet. Deze zachte bruine rum met complexe smaken van kaneel, geroosterde noten en piment heeft maximaal vijftien jaar gerijpt in eikenhouten vaten. Heerlijk in een Sailors’ Punch.

Bekijk hier het recept

Cuba

Havana Club Especial

Een premium gouden rum die gekarakteriseerd wordt door een soepel en veelzijdig smaakprofiel. Perfect gebalanceerd en een mooie combinatie van de lichte smaak van witte rum en de fruitige complexiteit die vaak bij langer gerijpte rum hoort. Heerlijk in een Cuba Libre.

Bekijk hier het recept

HAVANA CLUB ANEJO ESPECIAL

Havana club anejo especial

Havana club6372698


Rum van de maand

Rum van de Maand

Zoals u heeft ontdekt is rum een hele veelzijdige drank. Dit komt doordat er door gebrek aan regulering en naamgeving een groot gamma is ontstaan. De gemene deler van rum is de zoete smaak. Om u te helpen een keuze te maken, zetten we elke maand een speciale rum in de spotlight met een speciale, scherpe prijs!

Lees meer