Sous-vide

Langzaam garen van vacuüm verpakte voedingsmiddelen op lage temperatuur

Lange tijd werd er in de professionele gastronomie nogal sceptisch gekeken naar chefs die kookten met de sous-videtechniek. Dit is inmiddels bijgesteld. ‘Zakjeskoken’ is dan ook geen goed synoniem meer. De volgende termen zijn beter van toepassing op sous-videgaring:

  • Perfect cuisson
  • Optimaal smaakbehoud
  • Betere infusie van smaken
Bekijk richtlijnen voor sous-vide garing

De voordelen van een sous-vide bereiding

 
  • Door gerechten van tevoren te bereiden, worden het productieproces en de serviesdoorgifte verlegd.
  • Eenmaal in een waterbad op de juiste tijd en temperatuur ingesteld, heeft het product geen aandacht meer nodig.
  • Minder à la minute bereidingen.

    Schone en efficiënte werkmethode.
 
 
  • Ruimtebesparing na garing in koeling of diepvries (vacuümzakken nemen minder ruimte in dan bakken en pannen).
  • Reductie van smaakstoffen

    (specerijen, olie, bouillon en gedistilleerd).
  • OPTIMALE GARING
    =
    OPTIMAAL GENOT VOOR DE GAST.
 

De full option vacuümmachine NEO 42

NEO 42 is de nieuwste serie vacuümmachines van Henkelman. Deze handige machine is standaard voorzien van sensorbesturing en bluetooth verbinding om draadloos labels te printen. Maar dat zijn niet de enige redenen om voor deze machine te kiezen. Het vacumeren gaat zo makkelijk en veilig; het is de investering dubbel en dwars waard!

De machine is in 2 maten verkrijgbaar:

  • NEO 42: afmetingen: 544 x 499 x 461 mm (bxdxh)
  • NEO 42XL: afmetingen: 637 x 499 x 466 mm (bxdxh)

Lees meer over de NEO

Vacumeer met de NEO 42


ban_mag04_ivide_cooker_1908_747x498.jpg

Altijd de juiste temperatuur

Met de iVide cooker krijgt u altijd de perfecte tijd en temperatuur, dankzij de app functie.

Kenmerken:

  • 800 watt
  • timer tot 99 uur
  • watercirculatie
  • 600 recepten beschikbaar in de app
  • geschikt tot 20 liter waterbad
  • tot maximaal 90°C
  • instelbaar op 0,1 graad nauwkeurig

Lees meer over iVide Cooker


Producten voor een perfecte sous-vide bereiding

Bekijk de sous-vide recepten op FoodXperience

FoodXperience is hét inspiratieplatform van HANOS waar u als horecaprofessional uw dagelijkse dosis inspiratie vandaan kunt halen. Het platform wordt regelmatig aangevuld met lekkere recepten, bijzondere verhalen van bekende chefs, handige tips&tricks en de laatste horeca-evenementen.

Bekijk de sous-vide recepten