Beleving aan & op tafel

Beleving aan & op tafel

Het fileren van een zeetong, het trancheren van een chateaubriand, een gerecht aan tafel verrijken met een heerlijke jus of natuurlijk een cerise flambée; het zijn klassieke tafelbereidingen die de dinerervaring compleet maken. Misschien klassiek, maar daarom zeker niet uit de tijd. Een tafelbereiding vraagt echter veel van u en uw collega’s. Hoe kunt u dan toch dat extra stukje beleving bieden zonder concessies te doen op kwaliteit en smaak? Daar helpen we u graag mee.


Bekijk hieronder de video's om te zien hoe onze chefs tafelbeleving in de praktijk brengen.

Message in three bottles

Sauzen en dressings geven gerechten nét dat beetje extra smaak. Natuurlijk is het leuk om dit aan tafel op de gerechten te draperen, maar het kan nog gekker! Deze fles bestaat uit drie flessen met ieder een kurk. Oftewel, drie basisingrediënten voor de eindcreatie! Onze chef maakte de keuze voor sushi-azijn, karnemelk en groene kruidenolie gemaakt van dille en dragon. Schenk vanuit de flessen in een kommetje, meng met elkaar tot er een mooie schiftdressing ontstaat en serveer!

Cocktail tree

Eén cocktail is heerlijk, een ‘boom’ vol is beter. Met deze ‘cocktail tree stand’ serveert u in één keer maar liefst twaalf glazen. In één keer meerdere glazen wijn of Champagne serveren. Ook geen probleem met deze beauty.

Magische chocoladebol

Een bol vol verrassingen als deze ‘Vulcano’ kom op tafel wordt gezet. De deksel gaat eraf en de chocoladebol verschijnt. Uit een stijlvol kannetje wordt de warme saus geschonken waardoor de bol langzaam uit elkaar valt. Smakelijk, stijlvol én verrassend!

Schuim

Smakelijk schuim is niet alleen een échte smaakbom op het gerecht, maar is ook zeer fraai om aan tafel te serveren. Zeker als het ook daadwerkelijk aan tafel wordt bereid. Maak een bouillon van gember, voeg hier een klein beetje lecitine aan toe en zet er aan tafel de draadloze staafmixer in. Het schuim komt direct omhoog!

Rook, geur, beleving

Sharing is hot! Laat uw gasten de gerookte zalm delen door het rookboxje met een tangetje op tafel te serveren. Bereid in de keuken eerst de warmgerookte zalm voor. Schenk wat van de ‘gegeleerde’ Calvados op het grove zout in het rookboxje, voeg er tijm en rozemarijn aan toe en steek aan! Schuif er het rooster met de zalm overheen en de beleving is compleet mét de geur van rozemarijn en tijm!

Cocktail in zak

Cocktailglazen zijn er in alle soorten en maten, maar het kan ook anders! Serveer de cocktail of mocktail in deze zak. Het is niet moeilijk. Maak eerst fraaie ijsblokken met eetbare bloemen, giet de drank in de zak, doe het ijs erbij, voeg verschillende garneringen als bijvoorbeeld citroengras toe, bruiswater erbij, rietje erin en knoop dicht met sierlint!

Parmezaan aan tafel

Een écht goede kaas raspt u graag aan tafel over de gerechten van uw gasten. Ze zijn er in vele soorten en maten, maar met deze rasp maakt u pas echt indruk.

Smokey booze

Het rokerige karakter van veel whiskey’s is al een smaakbeleving op zich, maar ook bij andere dranken kan rook een echte smaaktoevoeging zijn. Met deze cocktail smokerset is het mogelijk om een unieke beleving neer te zetten in een paar stappen. Schenk de gewenste drank in het glas, plaats het houten ‘smoke device’ erop, doe er houtmot en bijvoorbeeld tijm in, steek aan, zet de afdekplaat erop, laat even roken en haal de houten afdekplaat er aan tafel af. Cheers!

SMOKER SET WOOD INCL TORCH/CHIPS

Smoker set wood incl torch/chips

Barprofessional62100123

Knetterend haardvuur

Een open haard betekent knetterend vuur en rook. Kan dat op een veilige manier op tafel? Zeker! Pak een mooi plateau, enkele stukken ‘wijnstokken’, lekkernijen zoals Pastel de Nata om af te branden én knettersuiker en water. Doe de suiker in een schaaltje en schenk er met een mooi vaasje dat al op tafel stond water bij. Het geknetter is losgebarsten! Gebruik het rookpistool voor wat rook en het haardvuur is compleet.

EXPLOSIE SUIKER KNETTER SUIKER

Explosie suiker knetter suiker

Hanos selektie33066192

WIJNSTOKKEN 4KG

Wijnstokken 4kg

Barbecue & vigne55535750

Eau de parfum

De laatste smaak geeft het gerecht glans. Onze chef geeft dit klassieke Franse visgerecht haar smaak en ook zeker geur met deze stijlvolle parfumverstuiver.

SPRAYFLACON COCKTAIL 100ML

Sprayflacon cocktail 100ml

Barprofessional62171780

Tafelen met tiramisu

Een meer klassiek nagerecht bestaat er eigenlijk niet. Mogen we dat in een ander jasje steken? Wij vinden van wel. Leg de lange vingers in de keuken alvast in een bakblik, schenk er koffie over vanuit een mooie kannetje, druppel er wat Amaretto over top af met het mascarpone-mengsel en bestrooi royaal met cacao.

Eetbare bloementuin

Een eetbaar bloementuintje als alternatief voor ‘gewone’ friandises. Niet alleen erg lekker, maar ook fraai op tafel. Vul de chocolade bloempotjes met chocolademousse, dip ze in de crumble en top af met wat cress en eetbare bloemen. Plaats de bloempotjes in een crumble van espresso op het serveerplateau en presenteer de ‘bloemenmand’ op tafel.

Smokey amuse

Rook is in gerechten niet alleen zeer smakelijk, het geeft ook een magisch effect op tafel. Onze chef maakt met behulp van het een rookpistool op zeer eenvoudige wijze koude rook die hij ‘vangt’ onder de stolp. Ideaal aan dit rookpistool is dat deze oplaadbaar is en dus makkelijk in gebruik is in de keuken. Haal aan tafel de stolp van het glazen plateautje en de magie is daar!

Cocktail carbonara style

Een shocking of in dit geval ‘shaking effect’ aan tafel? Bereid dan de pasta Carbonara in een cocktailshaker. Bak hiervoor de Guanciale met knoflook in de pan uit, maar wacht met het toevoegen van de Parmezaan en de eidooier. Voeg met behulp van een barlepel de eidooier toe aan de pasta en shaken maar! ‘Schenk’ op het bord, rasp er Italiaanse kaas overheen en het gerecht is compleet. Salute!

BOSTON SHAKER KOPER

Boston shaker koper

Barprofessional62141290

BARLEPEL TRIDENT 40CM KOPER

Barlepel trident 40cm koper

Barprofessional62141320

Flaming gambas

Pak een een gietijzeren schaal op een houten houder, strooi grof zout in de schaal, giet er de gegeleerde Calvados op, steek aan en zet er het schaaltje op met in dit geval `flaming gamba’s’! De combinatie van gegeleerde Calvados met grof zout zorgt ervoor dat de alcohol niet uit het schaaltje loopt en het dus veilig is om aan te steken en te serveren.

Olijfolieboom

Brood met olijfolie; simpel, maar zo lekker. Met deze manier van serveren kunt u zeker uitpakken. Neem deze olijfolieschaal met daarin de vorm van een olijfboom. Serveer in deze schaal Taggiasche olijfolie en maak het af met Taggiasche olijfjes en gerookt zout.

OLIJFOLIESCHAAL OLIJFBOOM WIT

Olijfolieschaal olijfboom wit

Style de vie61167640

OLIJFOLIE-/DIPSCHAAL WIT

Olijfolie-/dipschaal wit

Style de vie61167630

Spooning sauces

Opmerkelijke lijnen en organische profielen geven dit servies een uniek uiterlijk. Hoe leuk is het om dit écht te gebruiken? De kleuren van verschillende smaakparels brengen de kleuren op de gezichten van uw gasten. Lepel ze vanuit dit servies in een saus en drapeer deze saus over uw gerecht.

Bekijk de serviesserie


Meer inspiratie:

Inspiratie voor het voorjaar

Inspiratie voor het voorjaar

Inspiratie voor het voorjaar