Tea Mondiano

De perfecte blend

Duizenden jaren geleden werd thee bij toeval in China ontdekt, doordat de bladeren van een theestruik (Camellia Sinensis) in een pan met heet water terecht kwamen en een prettige geur verspreidde. Sinds deze ontdekking is thee verder ontwikkeld tot de vele varianten die er vandaag de dag zijn.

Tea Mondiano richt zich op pure kwaliteitsthee met de unieke en oorspronkelijke smaken die u met trots in een luxe theekist serveert aan uw gasten.

Voordelen

  • Alleen de beste theeblaadjes
  • Fairtrade
  • Totaalconcept met aansluitende non-food artikelen
  • Geen giftige bestrijdingsmiddelen

Losse thee van Tea Mondiano

Alleen de beste theeblaadjes worden geselecteerd voor de melanges die theemelanguer peter de silva voor ons samenstelt.

Wie? Peter De Silva werkt al 16 jaar als Tea Taster en Blender.

Wat? Waarderen, proeven, aankopen en blenden van thee om de mooiste melanges samen te stellen. Hij is sinds 2004 werkzaam bij de grootste thee-exporterende firma’s wereldwijd als Tea Taster. Hij koopt wekelijks meer dan 5 miljoen kilo thee in bij de theeveiling en bereidt wekelijks meer dan 350 ton thee voor wereldwijde klanten, waaronder HANOS.

Waarom? De Silva wordt gedreven door passie voor thee. Het is zijn doel om de juiste kwaliteiten en karakteristieken van theeblaadjes te ontdekken. Zodra die thee-eigenschappen bekend zijn, gaat De Silva aan de slag om de mooiste blends te maken voor uw perfecte kopje thee.

Hoe? Peter De Silva heeft het privilege gehad om te worden gecoacht door één van de meest gerespecteerde theekenners: Joseph Sinniah uit Sri Lanka, die zelf meer dan 50 jaar ervaring heeft in thee. Joseph Sinniah ontving in 2014 de award voor ’s werelds beste Thee Blender van het prestigieuze Franse tijdschrift The Magazine

Peter Da Silva

Enkele melanges uitgelicht

Earl Grey twist
Deze Ceylon theemelange wordt gemaakt van thee uit Sri Lanka, het voormalig Ceylon. De theeplant groeit op een hoogte van 600 tot 1200 meter boven zeeniveau en de zwarte theeblaadjes geven de thee een bijzonder koperachtige kleur en fantastische smaak.

Green tea Lemongrass Ginger
Een hoogwaardige thee afkomstig uit de hooglanden van China. Deze thee is zorgvuldig met de hand geplukt en daarna gemengd met gember en citroengras. 

White tea
Deze pure witte thee wordt gemaakt van de eerste jonge knoppen van de theeplant. Deze thee komt uit China en wordt hoofdzakelijk geproduceerd in de provincie Fujian. De thee heeft een lichte kleur en subtiele, zachte en delicate smaak.

Darjeeling
Darjeeling komt uit de streek Darjeeling in de Indiase staat West-Bengalen, onder aan het Himalaya gebergte. Een zorgvuldige kweek bezorgt de thee zijn karakteristieke aroma: fruitig, bloemig, licht kruidig en zacht. Darjeeling thee heeft haar eigen unieke keurmerk, waardoor de consument deze kwaliteitsthee direct kan herkennen.

Chamomile
Deze kruideninfusie van pure kamille is afkomstig uit Egypte, gemaakt van gedroogde bloemen van de kamille plant. Kamille wordt in eeuwenoude Ayurveda-tradities erkend door haar verzachtende en kalmerende werking. Kamille heeft een zeer aangename geur en smaak.

Green tea Jasmine
Deze zachte groene thee wordt tijdens het productieproces gestoomd op jasmijnblaadjes om een natuurlijke, gemengde groene jasmijnthee te creëren. Omdat de thee niet geoxideerd wordt, behoudt deze al haar natuurlijke stoffen. Deze groene thee is afkomstig uit China. Smaakprofiel is zacht-bloemig.

Losse thee of verpakt, altijd een aansluitend concept

Maak het kopje thee compleet

Tea Mondiano is een totaalconcept, dus naast thee ook biedt Mondiano ook een uitgebreid assortiment om het kopje thee compleet te maken. Denk aan suikerzakjes of zoetstof en een grote variatie aan koekjes en uw klanten extra te verwennen.

Zoals deze heerlijke losse Fairtrade koekjes, verkrijgbaar in vier speciale smaken. Deze Fairtrade koekjes van Mondiano hebben een ambachtelijke uitstraling en zijn lekker bros.

KOEKJES MET APPEL & KANEEL FAIRTRADE
11,50

per pot

KOEKJES MET BANAAN & TOFFEE FAIRTRADE
11,50

per pot

KOEKJES MET KARAMEL & ZEEZOUT FAIRTRADE
11,50

per pot

KOEKJES MET BOSBES&CHEESECAKE FAIRTRADE
11,50

per pot

Een aansluitend non-food assortiment


Meer over Mondiano

Mondiano gebruikt geen giftige bestrijdingsmiddelen. De bodems van de theeplantages worden niet blootgesteld aan schadelijke pesticiden. De arbeiders gebruiken compost, natuurlijk organisch afval en planten om de bodem te verrijken met de noodzakelijke voedingsmiddelen. Onkruid en schadelijke insecten worden bestreden met natuurlijke technieken als rotatie van verschillende gewassen, mulch (rottend organisch materiaal) en pest-controlling spinnetjes. De grond bestaat uit veel regenwormen en microben die de grond vruchtbaar houden.

Mondiano is ook beschikbaar als koffieconcept. Met Mondiano kunt u dus op uniforme wijze uw koffie en thee presenteren. Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?

Maak een afspraak

Tea Mondiano leent zich uitstekend voor de lekkerste cocktails en ‘special teas’. Verwen uw gasten op elk moment van de dag met de Mondiano Tea Experience.

ban_fbo_tea_mixed_berries_747x498_1911.jpg

TEA MIXED BERRIES

Een fruitige thee op basis van earl grey, bramensiroop, kaneel en rood fruit. 

Bekijk recept

ban_fbo_tea_spicy_mango_747x498_1911.jpg

TEA SPICY MANGO

Een special met pit, op basis van earl grey, mango-siroop, limoen en een mini rode peper.

Bekijk recept

TEA CARAMEL WARMTH| Tea Experience

TEA CARAMEL WARMTH

Een verwarmende karamelthee met ceylon tea, salted caramel siroop en kaneel.

Bekijk recept

ROSEMARY & MAPLE SPICE TEA | Tea Experience

ROSEMARY & MAPLE SPICE TEA

Een special tea op basis van groene tee met jasmijn, maple spice siroop en rozemarijn.

Bekijk recept