Vegetarisch & vegan

Vegetarisch & vegan

Steeds meer mensen kiezen voor een plantaardig dieet, of het nu is vanwege ethische overwegingen, gezondheidsredenen of milieubewustzijn. Deze groeiende trend heeft de horeca ertoe aangezet om hun menu's te heroverwegen en creatieve, smaakvolle alternatieven te bieden die voldoen aan de eisen van een groeiende groep bewuste consumenten. Van sappige vegetarische burgers tot kunstig samengestelde veganistische gerechten, de horeca ondergaat een smaakvolle transformatie die niet alleen het culinaire landschap verandert, maar ook inspeelt op de steeds veranderende behoeften van een divers publiek.
Bij HANOS vindt u alles om uw gasten een verantwoorde vega(n) keuze te bieden.

Bekijk vegetarische producten Bekijk vegan producten


Meer vega(n) inspiratie


Vega(n) recepten

Vega(n) recepten

Vega(n) recepten

Redefine Meat

Redefine Meat: Zet nieuw-vlees* op uw menukaart!

Plantaardige alternatieven voor vlees zijn steeds meer te vinden op de menukaarten van restaurants. De kwaliteit van deze producten wordt steeds beter, waardoor het ook op gastronomisch niveau ingezet kan worden. Redefine Meat is één van de pioniers en gelooft in een nieuw alternatief voor vlees: New Meat. Een assortiment 100% plantaardige producten, met vleesachtige structuur en smaakbeleving.

Ontdek het aanbod

Vega(n) structuren en texturen

Vega(n) structuren en texturen

Koken met andere ingrediënten betekent vaak ook andere kooktechnieken. Zo gebruikt met in de plantaardige keuken geleimakers, emulgatoren en eiwitproducten uitsluitend van plantaardige afkomst. Dat vergt soms andere toepassingen en technieken. Onze experts bieden u een overzicht van ingrediënten en technieken speciaal voor de plantaardige keuken!

Lees meer


Masterclasses & inspiratie van plant based chefs


De smaak van groen

We nemen u mee in de groene missie van Frank Fol, The Vegetables Chef® en inspireren u met de verfrissende kijk van chefs uit de Green Guide: Triptyque in Wateringen, De Nieuwe Winkel in Nijmegen en Yerba in Amsterdam. Walter Marskamp vertelt daarnaast alles over de plantaardige keuken in de masterclass die online te volgen is.

Bekijk vega(n) inspiratie

Plantbased inspiratie uit de streetwise gastronomie

De smaak van het Midden-Oosten is ongekend. Samen met vakmensen, zoals Jigal Krant en Marcel de Leeuw inspireren we u graag met al het moois dat de Midden-Oosterse keuken ons te bieden heeft.

Jigal Krant vertelt in zijn masterclass alles over Vegan Keuken van Tel Aviv. Nergens wordt zo verrukkelijk plantaardig gekookt als in het land zonder melk en honing. SVH Meesterkok Marcel de Leeuw Tijdens de online 'Plantbased streetfood' masterclass neemt SVH Meesterkok Marcel de Leeuw u mee in de wereld van plantbased streetfood.

Laat u inspireren

Fermenteren met Christian Weij

Tijdens de online masterclass neemt Christian Weij u mee in de wereld van het fermenteren. Fermenteren is het gecontroleerd laten rotten van groente, fruit, vlees, vis en zuivel om het langer houdbaar te maken. Maar fermentatie is ook een prachtige manier om smaken te veranderen.

Bekijk de masterclass


Verder lezen over vega(n)

Bij HANOS vindt u verschillende vegetarische en vegan boeken met de lekkerste receptinspiratie.
Onze specialisten doken in de boekenkast en tonen u hun favorieten.


Meer inspiratie:

Inspiratie voor het voorjaar

Inspiratie voor het voorjaar

Inspiratie voor het voorjaar