Natuurlijke servieslijn ‘Pure’ van Pascale Naessens

Na jaren van intensieve cursussen over keramiek, glazuren en baktechnieken creëerde kookboekenschrijfster en voormalig model Pascale Naessens een aardewerken servies. Met die prototypes stapte ze naar Serax en zo ontstond de samenwerking waar de Pure-servieslijn uit voortvloeide. Kwalitatief en modern servies waar executive chef Roel Gilissen van het Haagse Hotel Des Indes graag mee werkt.

Van principe naar servieslijn

Het streven naar een waardevol en puur leven vormen de fundamenten voor Pascales belevingswereld rondom food. Zo is het servies voor haar een natuurlijke aanvulling op haar kookboeken. “Goed eten in combinatie met mooi keramiek is pure romantiek, pure interactie. En het werken met mooie materialen in de keuken maakt gelukkig.” Pascale vertaalde dit principe naar haar servieslijn. “Het serviesgoed is robuust genoeg voor professioneel gebruik en de collectie belichaamt de authenticiteit en warmte die vrijkomt door het gebruik van organische lijnen en natuurlijke materialen.”

Spanning en vernieuwing met chef Roel Gilissen

“De Pure-servieslijn ondersteunt chefs op zoek naar een stijlvolle presentatie en vult de klasse van mooie gerechten aan”, legt Pascale uit. Zo ook executive chef Roel Gilissen die kookt in de keuken van het klassieke Haagse Hotel Des Indes. Zowel in zijn smaken als presentatie zoekt hij onophoudelijk spanning en vernieuwing. “Bij een moderne kookstijl hoort een moderne presentatie. Het servies van Pascale sluit aan op wat ik wil uitstralen.”

Servieslijn ‘Pure’ van Pascale Naessens

Bekijk een deel van de collectie:

Servieslijn ‘Pure’ van Pascale Naessens

Klassiek ontmoet modern in Hotel Des Indes

Roel bouwt sinds januari 2017 met zijn brigade aan een sterk merk van het klassieke Hotel Des Indes. Passend bij het niveau, de status en de rijke historie van het bedrijf, maar stevig geworteld in het hier en nu. Die filosofie van Roel zorgt voor een aangenaam contrast met dit überklassieke decor met antiek meubilair en royale kroonluchters. “De gasten verwachten hier klassiek, een kelner aan tafel, tafelbereidingen, dat soort zaken. Maar mijn kookstijl is juist van deze tijd. Dus krijgen ze frisse, elegante en moderne gerechten. Dat geeft een aangename spanning.”

Het wow-effect

In het verlengde van zijn moderne kookstijl zoekt Roel altijd naar vernieuwende presentaties. “Ik ben het vak ingegaan om gasten te verrassen met mijn gerechten en om het hart van de gast te winnen, dan heb je mooi servies nodig. Als je je wilt onderscheiden, moet je dat niet alleen doen met je ambacht en ingrediënten, maar ook met je presentatie.”

Volgens Roel kun je niet meer zonder mooie borden en een plan achter de plating. “Bovendien is het uitdagend voor chefs om na te denken over manieren van plating en het perfect passende servies. Het is bij ieder nieuw menu een interessante zoektocht om het juiste bord bij een bepaald gerecht en opmaak te vinden. We dresseren bij het ontwikkelen van nieuwe gerechten soms op vier, vijf verschillende borden tot we precies zien hoe we een bepaald component kunnen accentueren en het wow-effect kunnen creëren.”


Verder lezen:

Nieuwsgierig naar de andere creatieve designer waar HANOS graag mee samenwerkt? Ontdek ook het verhaal van Marcel Wolterinck en waarom de culinair adviseurs van HANOS graag met zijn servieslijn werken.