Vis, schaal- & schelpdieren
Van verse vis tot zilt zeewier
Wij hebben u ontzettend veel te vertellen over de schatten uit de zee. Want vis en HANOS, dat is een gelukkige combinatie! Dankzij onze partners Versvishandel Jan van As, de schippers waar we intensief mee samenwerken én de kennis en kunde van onze specialisten, kunnen we u elke dag opnieuw de meest verse vis, schaal- en schelpdieren aanbieden. U leest er alles over op deze pagina!
Bekijk ons assortiment

Nu in het seizoen
De vissen van het voorjaar
In het begin van het voorjaar is het aanbod schaal-en schelpdieren nog fantastisch te noemen. Zodra het warmer wordt, wordt het aanbod schelpdieren schaarser. Schaaldieren zijn er juist in overvloed. Denk aan gamba’s, kreeftachtigen en langoustines. Maar ook krabben beleven in dit seizoen het toppunt van kwaliteit. Maak kennis met de vissen, schaal- en schaaldieren van het voorjaar en bekijk recepten met voorjaarsvis en de masterclass 'Vissen van het voorjaar'.
Koken met vis, schaal- en schelpdieren
Met vis, schaal- en schelpdieren kunt u uw gasten prachtige en verrassende gerechten voorschotelen. Op ons online platform FoodXperience vindt u veel culinaire inspiratie, tips & tricks, verhalen van andere ondernemers en meer. Ga naar FoodXperience om al onze inspirerende recepten met vis, schaal- en schelpdieren te bekijken.
Ga naar FoodXperienceUHP kreeften
UHP staat voor 'Ultra High Pressure', een techniek waarbij door middel van een machine kreeften worden verwerkt op hoge druk. De UHP-machine verhoogt de druk op de kreeft steeds een beetje meer, tot druk van 3000 bar is bereikt. Door de druk komt het vlees uiteindelijk los van de schaal en kan het eenvoudig verwijderd worden.
De UHP-techniek biedt meerdere voordelen. Het is 100% natuurlijk, zonder toevoegingen. De textuur, smaak en sappigheid van het vlees zijn gelijk aan dat van een levende kreeft. De kreeft wordt geproduceerd tijdens de beste vangstperiode, waardoor de kwaliteit en het rendement het hoogst zijn. Bovendien kan 100% van het vlees uit de schaal verwijderd worden, waardoor er niets verloren gaat.
SOLT Garnalen
Solt is een Nederlands merk opgericht in 2016 door vijf Zoutkamper-vissers met een missie: "Wij dromen van een erfenis voor onze kinderen- en kleinkinderen, waarin ook zij op een duurzame manier kunnen blijven oogsten uit een vruchtbare zee en smaakvolle levensmiddelen ontwikkelen vanuit één passie. Smaak!".
Viscarpaccio
Van origine is carpaccio zeer dungesneden rauwe runderlende. Niet zo gek dus dat de term carpaccio meteen aan vlees doet denken. Toch kan er met vis, schaal- en schelpdieren ook de lekkerste carpaccio's worden gemaakt. Wij zetten een aantal voorbeelden voor u op een rij.

Gamba
Verrassende carpaccio van dungesneden gamba's.

Gerookte zalm
Dungesneden gerookte zalm, voor een mooie carpaccio.

Octopus
Bijzondere carpaccio van sous-vide gegaarde octopus met een prachtige wit-paarse tekening.

Tonijn
Zachte carpaccio van verantwoord gevangen tonijn.

Garnalen
Garnalen zijn er in vele soorten en maten. Welke u kiest hangt helemaal af van uw wensen. Gaat u voor een sappige zoetwatergarnaal of misschien een stevige witpoot variant?

Smoelenboek
Dagelijks kopen onze visinkopers op de Nederlandse visafslagen de smakelijkste vissoorten. In het "smoelenboek" vindt u een selectie van populaire soorten die ook culinair aan de top staan, met bij elke vis een mooie bereiding.

De boeren van de zee
Al jaren werken wij samen met enkele van de beste vissers van de Hollandse vissersvloot. Maak kennis met drie vissers die onze groothandels van vis voorzien.

De koningin van de Noordzee
Een ware krachtpatser uit onze eigen Noordzee: de krab! Bekijk de bereiding van krab in zes eenvoudige stappen.

Betaalbaar van de markt
Vergeten vissen noemen we ze ook wel; vissoorten die we (te) weinig terugzien op de menukaart. En dat is zonde, want met deze vissen kunt u heerlijke gerechten maken.
Meer inspiratie?
Bij HANOS vindt u alles dat u nodig heeft op het gebied van vers, food en non-food.
Wij vertellen u graag meer over ons assortiment en bieden u inspiratie voor elke productgroep.