Header Durbanville Hills

Over Durbanville Hills

De regio waarin Durbanville zich bevindt is één van de koelste wijngebieden van de Zuid-Afrikaanse Kaap. Dit dankzij de zeebries die landinwaarts drijft vanuit Valsbaai en Tafelbaai en de late namiddagnevels die de hellingen omhullen. Ideale omstandigheden, waarin druiven langzaam rijpen en een vol en intens karakter ontwikkelen. Zeven wijnboeren sloegen hier eind vorige eeuw de handen ineen om pure wijnen te maken, de geboorte van Durbanville Hills Winery. Alle druiven komen van hun naburige boerderijen en worden met de hand geselecteerd om de beste kwaliteit te garanderen. Mooie wijnen uit Zuid-Afrika die onder andere mooi tot hun recht komen bij heerlijke Zuid-Afrikaanse gerechten.

Vickie de Beer

Passie voor eten en wijn

Schrijfster en fotografe Vickie de Beer heeft met haar passie voor eten en wijn meer dan 25 jaar ervaring in de foodindustrie. Ze is gespecialiseerd in wine & foodpairing en -styling en deelt graag haar passie voor Zuid-Afrikaanse wijnen en het vinden van de perfecte foodpairing. Voor HANOS bereide Vickie de mooiste Zuid-Afrikaanse gerechten met daarbij de beste Durbanville Hills pairing.

Vickie was 20 jaar lang de Food & Wine Editor van Rooi Rose Magazine.

Benieuwd naar het hele verhaal van Vickie de Beer? Lees dan hier verder...

Bekijk de foodpairing wijnen en recepten:

Pampoenkoekies en salade met abrikozendressing

Pampoenkoekies is een traditioneel Zuid-Afrikaans gerecht, vaak geserveerd met kaneelsuiker. In dit recept geeft Vickie het authentieke gerecht een moderne twist! De pittige abrikozendressing in combinatie met de romige vanille pampoenkoekies gaat perfect samen met de Durbanville Hills Collectors Reserve Chenin Blanc. Een volle wijn dat goed wordt ondersteund door romige vanilletonen en eikenhout. Tonen van limoen geven een mooie balans aan de pittigheid van de abrikozendressing.

Ga naar recept

 

Garnalen- en ananassamosa's

De heerlijke tonen van citrus en tropisch fruit van de Durbanville Hills Sauvignon Blanc passen perfect bij deze pittige, maar toch lichtzoete en knapperige samosa’s.

Ga naar recept

 
Garnalen- en ananassamosa's

Curry van Kaapse zeevruchten

De zachte kruidigheid van deze romige curry en ziltige smaken van de mosselen, zalm en garnalen gaan perfect samen met de volle rijkdom en fruitige tonen van grapefruit en perzik van de Durbanville Hills Chardonnay.

Ga naar recept

 

Tomaten bredie met zachte polenta

Tomaten bredie met zachte polenta, perfect gecombineerd met Durbanville Hills Collectors Reserve Pinotage. De zoete, kruidige smaak van de traditionele stoof, tomaten bredie, past perfect bij het levendige, fruitige en kruidige karakter van deze wijn. De tonen van kaneel, pruimen, kersen en rood fruit komen goed tot hun recht. De polenta geeft wat structuur aan de wijn en de langzaam gegaarde bredie. De Zuid-Afrikanen eten graag maïspap, genaamd putupap; de polenta is Vickie haar variant daarop.

Ga naar recept

 
Tomaten bredie met zachte polenta

Ossenstaartsoep met vetkoek

Ossenstaartsoep met vetkoek, de Zuid-Afrikaanse oliebol, gaat goed samen met Durbanville Hills Cabernet Sauvignon. De rijke ossenstaartsoep met zijn zoute, hartige smaak past perfect bij de tonen van pure chocolade en rijp fruit van de cabernet sauvignon.

Ga naar recept

 

Malvapudding met ijs van gepocheerde peer en perenchips

Malvapudding, een typish Zuid-Afrikaans nagerecht. Serveer deze zoete cake met koude Durbanville Hills Cape Honey Bee Noble Late Harvest, iets wat ook terugkomt in het dessert. De smaken van citrus, honing, gedroogde abrikozen en rijpe vijgen komen hier mooi tot hun recht.

Ga naar recept

 

Benieuwd naar al onze Zuid-Afrikaanse wijnen?
Bekijk dan ons gehele assortiment!

Bekijk assortiment



De authentieke Zuid-Afrikaanse keuken

De authentieke Zuid-Afrikaanse keuken

Op zoek naar meer Zuid-Afrikaanse gerechten? Bekijk dan het boek 'De authentieke Zuid-Afrikaanse keuken' van Mzansi.

Uitgestrekte savannes, bruisende steden en prachtige stranden: Zuid-Afrika, ook wel Mzansi genoemd door locals, is een verrassend divers land met voor elk wat wils! Die verscheidenheid vind je ook terug in zijn heerlijke keuken. Invloeden ui onder meer Europa, Azië en Afrika maken de Zuid-Afrikaanse keuken een smeltkroes van geuren en smaken.

Bestel nu