Waanzinnige winter

Alles voor een waanzinnige winter

Met haar karakteristieke eigenschappen is de winter een hoogstaand gastronomisch seizoen. Het zijn de krachtige ingrediënten en stevige smaken die kenmerkend zijn voor de winter en de karakteristieke bereidingen die passen in dit seizoen. Met de mooiste producten en het vakmanschap van onze specialisten inspireren we u voor een waanzinnige winter.


Nordic Cuisine

Nordic Cuisine

De keuken uit Noord-Europa (Noorwegen, Finland, Zweden, Denemarken en IJsland) is hot. Deze keuken wordt ook wel 'Nordic Cuisine' genoemd en deze culinaire stroming biedt volop inspiratie. Van de lekkerste haringrecepten tot typisch Scandinavische klassiekers als smørrebrød of een kanelbullar (kaneelbroodje).

Lees meer

Winterse dranken

Winterse dranken

Van stevige winterbieren en dranken met winterse smaken tot verrassende koffiecocktails, klassiekers als glühwein en cider én cocktails in de mix met warme gin, whiskey en rum. Genoeg inspiratie om wat extra tijd in uw drankenkaart te steken. Verras met een hot toddy of sluit af met een dessertcocktail met warme whiskey.

Ontdek nu

Stoven

De mooiste producten voor stoven

Winter: tijd om te stoven! Het vraagt een beetje geduld, maar stoven is een bereidingswijze die zich bij uitstek leent voor de koudere maanden. Door vlees zacht en traag te garen wordt het heerlijk mals en krijgen kruiden, specerijen en andere smaakmakers de tijd om een verwarmend gerecht vol smaak te vormen.

Lees meer

Stoven

Alcoholvrije dranken

Na de feestdagen start Dry January: een maand waarin veel mensen geen alcohol drinken. Dit gaat samen met de algemene trend naar meer vraag naar alcoholvrije en -arme dranken. Als horecaondernemer kunt u inspelen op deze groeiende vraag door alcoholvrije en -arme dranken een plek op uw drankenkaart te geven.

Lees meer

Wintergroenten

Wintergroenten

Ontdek winterdelicatessen met volle smaken! Onze groenteafdeling staat in teken van winterse smaken, maar welke groenten brengen nou echt het karakter van de winter over? Wij maakten een selectie van mooie wintergroenten die we verwerken in heerlijke gerechten.

Lees meer

Wintervis

Wintervis

Na de overvloed van de mooiste en lekkerste vis die we consumeren tijdens de feestdagen, is het tijd voor de winter. Ontdek alles over wintervissen: de viskalender, nieuwe recepten en leer alles over wintervis in de online Masterclass 'Vis en Seizoen'.

Lees meer

Waanzinnige recepten

Waanzinnige recepten

Waanzinnige recepten

Winterse flammkuchen

Winterse flammkuchen

Een klassieke flammkuchen wordt afgetopt met crème fraîche, ui en spekblokjes. Simpel, maar o zo lekker. Deze winter pakken we uit met typisch winterse flammkuchen. Van wildzwijn tot pancetta, van rode biet tot stoofpeer en van hertenstoof tot bavette. Laat u inspireren en verras met écht winterse toppings.  

Bekijk de recepten


Low & slow: de lekkerste stoofrecepten

Naast stoven praten we ook wel over een langzame bereiding: low & slow. Dat geeft karakter aan ingrediënten en zorgt voor een malse structuur. Onze FoodXperience chefs gingen aan de slag met wild zwijn, rundersukade en spitskool en geven u inspiratie en hun visie op deze mooie keukentechniek.

Wild zwijn low & slow

Wild zwijn low & slow

Wild zwijn low & slow, geserveerd met knolselderij & pastinaak, spruitjes, pastaschelp gevuld met spitskool en gegratineerd met ossekop kaas en daarbij krokant spicy bladerdeeg.

Rundersukade vier bereidingen

Rundersukade vier bereidingen

Dit gerecht bestaat uit 4 bereidingen van rundersukade: steak tartaar, geroosterde rundersukade, gestoofde rundersukade en gedroogde rundersukade.

Rendang van spitskool

Rendang van spitskool

Rendang van spitskool met een bouillon van geroosterde cevenne uien en hangop van kokosyoghurt.

Low & slow rundvlees

Low & slow: stoven met rundvlees

Stoofgerechten vatten het karakter van de winter misschien wel het best samen. Ze moeten wat langer in de oven, op het fornuis of sous-vide bereid worden, maar het resultaat mag er dan ook zijn. Door langzaam te garen op lage temperatuur behouden producten hun natuurlijke sappen en voedingsstoffen en wordt het vlees malser en voller van smaak. Ook een liesstuk, bloemstuk en – misschien wel onze favoriet – peeseind leveren door langzame garing een prachtig stuk vlees met smaak op. Voor een mooi zuurtje in ons gerecht gebruiken wij graag een scheutje azijn of rode wijn. Met appelstroop, deep smoke, St. Idesbald dubbel bier of een lekkere scheut wodka geven we graag een andere twist aan ons gerecht!

Bekijk de recepten


FoodXperience team: aan de slag met seizoensproducten

Het FoodXperience team neemt ons mee in de wereld van seizoensproducten op onze vis-, vlees-, poelier-, en AGF-afdeling. Het resultaat? Gerechten volledig in teken van het winterseizoen; van de geliefde skrei tot aan de nog relatief onbekende broccoletti.

Meer inspiratie in onze vestigingen

Bezoek voor meer culinaire inspiratie voor de feestdagen uw dichtstbijzijnde vestiging. Op alle afdelingen staan onze vakspecialisten voor u klaar! Ze adviseren u graag over toepassingsmogelijkheden van seizoensproducten en de meest geschikte producten voor uw kaart.

Uw dichtstbijzijnde vestiging