Alles voor een waanzinnige winter
Met haar karakteristieke eigenschappen is de winter een hoogstaand gastronomisch seizoen. Het zijn de krachtige ingrediënten en stevige smaken die kenmerkend zijn voor de winter en de karakteristieke bereidingen die passen in dit seizoen. Met de mooiste producten en het vakmanschap van onze specialisten inspireren we u voor een waanzinnige winter.
Nordic Cuisine
De keuken uit Noord-Europa (Noorwegen, Finland, Zweden, Denemarken en IJsland) is hot. Deze keuken wordt ook wel 'Nordic Cuisine' genoemd en deze culinaire stroming biedt volop inspiratie. Van de lekkerste haringrecepten tot typisch Scandinavische klassiekers als smørrebrød of een kanelbullar (kaneelbroodje).

Winterse dranken
Van stevige winterbieren en dranken met winterse smaken tot verrassende koffiecocktails, klassiekers als glühwein en cider én cocktails in de mix met warme gin, whiskey en rum. Genoeg inspiratie om wat extra tijd in uw drankenkaart te steken. Verras met een hot toddy of sluit af met een dessertcocktail met warme whiskey.

De mooiste producten voor stoven
Winter: tijd om te stoven! Het vraagt een beetje geduld, maar stoven is een bereidingswijze die zich bij uitstek leent voor de koudere maanden. Door vlees zacht en traag te garen wordt het heerlijk mals en krijgen kruiden, specerijen en andere smaakmakers de tijd om een verwarmend gerecht vol smaak te vormen.

Alcoholvrije dranken
Na de feestdagen start Dry January: een maand waarin veel mensen geen alcohol drinken. Dit gaat samen met de algemene trend naar meer vraag naar alcoholvrije en -arme dranken. Als horecaondernemer kunt u inspelen op deze groeiende vraag door alcoholvrije en -arme dranken een plek op uw drankenkaart te geven.

Wintergroenten
Ontdek winterdelicatessen met volle smaken! Onze groenteafdeling staat in teken van winterse smaken, maar welke groenten brengen nou echt het karakter van de winter over? Wij maakten een selectie van mooie wintergroenten die we verwerken in heerlijke gerechten.
Winterse flammkuchen
Een klassieke flammkuchen wordt afgetopt met crème fraîche, ui en spekblokjes. Simpel, maar o zo lekker. Deze winter pakken we uit met typisch winterse flammkuchen. Van wildzwijn tot pancetta, van rode biet tot stoofpeer en van hertenstoof tot bavette. Laat u inspireren en verras met écht winterse toppings.
Low & slow: de lekkerste stoofrecepten
Naast stoven praten we ook wel over een langzame bereiding: low & slow. Dat geeft karakter aan ingrediënten en zorgt voor een malse structuur. Onze FoodXperience chefs gingen aan de slag met wild zwijn, rundersukade en spitskool en geven u inspiratie en hun visie op deze mooie keukentechniek.

Wild zwijn low & slow
Wild zwijn low & slow, geserveerd met knolselderij & pastinaak, spruitjes, pastaschelp gevuld met spitskool en gegratineerd met ossekop kaas en daarbij krokant spicy bladerdeeg.

Rundersukade vier bereidingen
Dit gerecht bestaat uit 4 bereidingen van rundersukade: steak tartaar, geroosterde rundersukade, gestoofde rundersukade en gedroogde rundersukade.

Rendang van spitskool
Rendang van spitskool met een bouillon van geroosterde cevenne uien en hangop van kokosyoghurt.
Low & slow: stoven met rundvlees
Stoofgerechten vatten het karakter van de winter misschien wel het best samen. Ze moeten wat langer in de oven, op het fornuis of sous-vide bereid worden, maar het resultaat mag er dan ook zijn. Door langzaam te garen op lage temperatuur behouden producten hun natuurlijke sappen en voedingsstoffen en wordt het vlees malser en voller van smaak. Ook een liesstuk, bloemstuk en – misschien wel onze favoriet – peeseind leveren door langzame garing een prachtig stuk vlees met smaak op. Voor een mooi zuurtje in ons gerecht gebruiken wij graag een scheutje azijn of rode wijn. Met appelstroop, deep smoke, St. Idesbald dubbel bier of een lekkere scheut wodka geven we graag een andere twist aan ons gerecht!
FoodXperience team: aan de slag met seizoensproducten
Het FoodXperience team neemt ons mee in de wereld van seizoensproducten op onze vis-, vlees-, poelier-, en AGF-afdeling. Het resultaat? Gerechten volledig in teken van het winterseizoen; van de geliefde skrei tot aan de nog relatief onbekende broccoletti.
Meer inspiratie in onze vestigingen
Bezoek voor meer culinaire inspiratie voor de feestdagen uw dichtstbijzijnde vestiging. Op alle afdelingen staan onze vakspecialisten voor u klaar! Ze adviseren u graag over toepassingsmogelijkheden van seizoensproducten en de meest geschikte producten voor uw kaart.Uw dichtstbijzijnde vestiging