Warmte van de winter

Ieder culinair seizoen heeft haar eigen beleving. Hoe we een seizoen beleven, wordt mede bepaald door de kenmerkende ingrediënten en passende gerechten. Juiste in de koude winterperiode zoeken we de warmte op, ook zeker in smaak. Een periode waarin u uw gasten de warmte wilt laten proeven, maar ook verrassend wilt zijn. Wat uw gasten proeven, zien, horen en ervaren draagt bij aan de totale beleving. Bij HANOS helpen we u graag om dat te creëren. Samen met u zoeken we de warmte op.


Inspiratiemagazine Winter 2021

In dit eerste magazine van 2021 vindt u volop seizoensinspiratie voor zowel uw thuismenu als voor de heropening van uw bedrijf. Zo besteden we ruim aandacht aan mooie lokale producten uit Nederland & België. Er is immers zoveel moois dichtbij te vinden. Ook het FoodXperience team is weer met de lekkerste verse seizoensproducten de keuken ingedoken om u te inspireren met verrassende recepten.

Ook kijken we in dit magazine vooruit naar wat dit jaar ons gaat brengen. Hiervoor gingen we onder andere in gesprek met Lise Timmer over culinaire ontwikkelingen en met interieur designer Stefanie Aarninkhof gingen we in gesprek over de laatste ontwikkelingen op het gebied van horeca interieurs. Verder proefden wij wijnen uit de Languedoc-Rousillon en ook bieden we u inspiratie met veel Valentijnsrecepten.

Lees het magazine

HANOS Inspiratiemagazine Winter 2021


Maak kennis met onze...

Winterse inspiratie

Waar wij warm voor lopen is het creëren van een warm winters gevoel. Het warme wintergevoel is er echter pas nadat echte vakmensen met winterse ingrediënten aan de slag gaan. Wij inspireren u graag ook deze winter met ons assortiment. Zowel op het gebied van food als non-food.

Lees meer

Vanuit de kou binnenkomen in de keuken waar de winterse gerechten uw reuk en smaak betoveren. De geur van kruidige specerijen, de volle en intense smaken en de gezellige sfeer maken van de winter een warme periode.  Samen creëren we een nostalgisch warm gevoel.

Lees meer

Winterse oplossingen

De winter vraagt om oplossingen om niet alleen binnen de warmte te beleven, maar ook zeker om van buiten te kunnen blijven genieten. Wij laten u graag kennismaken met onze winterse oplossingen zodat u uw gasten kunt blijven bedienen.


Lees meer

Winterse inspiratie

Winterse inspiratie

Winterse inspiratie

Waar wij warm voor lopen is het creëren van een warm winters gevoel. Het warme wintergevoel is er echter pas nadat echte vakmensen met winterse ingrediënten aan de slag gaan. Wij inspireren u graag ook deze winter met ons assortiment. Zowel op het gebied van food als non-food. Laat u meeslepen door onze culinair adviseurs, vinologen, slagers, kaasmeesters, patissiers, barista’s en chefs en doe inspiratie op voor het winterse gevoel dat u wilt creëren.

Winterrecepten FoodXperience team

Winterrecepten van ons FoodXperience team

Speciaal voor de winter kwamen onze FoodXperience chefs bij elkaar. Maak kennis met de chefs en bekijk de winterse recepten die zij voor u hebben gemaakt.
 

Ontmoet de chefs

Wijnspecialisten over de Languedoc

Wijnspecialisten in gesprek over de Languedoc

Als wijnliefhebber haalt u uw hart op in de Zuid-Franse regio Languedoc-Rousillon. Bekijk de wijnen uit deze regio en laat u inspireren door het gesprek tussen twee echte wijnspecialisten.

Meer over de Languedoc

Horeca interieur trends

Horeca interieur met Stefanie Aarninkhof

Stefanie Aarninkhof van Kaja neemt ons mee in de wereld van interieur en de beantwoord de vraag: wat is in deze tijd nou ‘trending’ op het gebied van horeca interieur?

Lees meer over interieur

Culinaire ontwikkelingen volgens Lise Timmer

Culinaire ontwikkelingen volgens Lise Timmer

Wij gingen met Lise Timmer in gesprek over wat we dit jaar kunnen verwachten op culinair gebied. Van meer beleving omtrent bezorg- en afhaalmaaltijden tot ‘ouderwetse’ technieken in een nieuw jasje.

Lees meer

Jean-Claude Mas

In gesprek met Jean-Claude Mas

Bij de familie Mas stroomt wijn door de aderen. Na vader Paul wordt zoon Jean-Claude gezien als de pionier uit de “nieuwe” Languedoc. Ontdek meer over deze bijzondere familie en hun wijnen.
 

Lees het verhaal

ban_han_wintercampagne_pluijm_stoof_747x498.jpg

Stoven met René Pluijm

Culinair avonturier René Pluijm brengt een ode aan stoven en vertelt speciaal zijn visie én tips: Waar haalt hij zijn stoofinspiratie vandaan? Wat is het beste vlees? En wat is zijn ultieme stooftip?
 

Lees meer

Winter coffees met Stephanie de Dreu

Winter coffees met Stephanie de Dreu

Barista Stephanie de Dreu maakte verrassende winter coffees. Haar inspiratie haalde ze uit verschillende winterse smaken. Deze smaken komen samen in deze vier prachtige creaties!

Laat u inspireren

Livestreams | HANOS

Kijk alle livestreams van experts terug

De afgelopen tijd hebben we heel veel intressante livestreams georganiseerd. Van cocktails met Tess Posthumus tot patisserie met Hidde de Brabander Heeft u er één gemist? Kijk ze allemaal terug.

Bekijk livestreams

Winterse smaken

Winterse smaken

Winterse smaken

Vanuit de kou binnenkomen in de keuken waar de winterse gerechten uw reuk en smaak betoveren. De geur van kruidige specerijen, de volle en intense smaken en de gezellige sfeer maken van de winter een warme periode. Onze specialisten selecteerden de beste seizoensproducten voor menu’s die de winter extra glans geven. Van in de oven geroosterde wintergroenten tot stoofgerechten en van wild tot volle wijnen. Samen creëren we een nostalgisch warm gevoel.

Winters bouquet garni

Winterse bouquet garni

Onze chefs hebben vier winterse ‘kruidenbuiltjes’ voor u samengesteld met daarbij passende gerechten. Heerlijke smaakmakers voor deze winterse maanden! Van een bouquet met vanille met bloedsinaasappel & witte chocolade tot steranijs met kaneel & zoethout.

Ontdek de winterse smaken

Wintergroenten | HANOS

Wintergroenten

Onze groenteafdeling staat geheel in teken van winterse smaken, maar welke groenten brengen nou echt de warmte naar binnen? Wij maakten een selectie van 5 verrassende wintergroenten die we verwerken in heerlijke gerechten.

Bekijk onze top 5

Stoven | HANOS

Stoven

Stoven is een bereidingswijze die zich bij uitstek leent voor de koudere maanden. Door vlees zacht en traag te garen wordt het heerlijk mals en krijgen kruiden, specerijen en andere smaakmakers de tijd om een verwarmend gerecht vol smaak te vormen.

Alles over stoven

Skrei | HANOS

Winterse vis

De winterperiode is voor verse vis de beste periode van het jaar. Veel vissen, waaronder de platvis en rondvis, zijn dan op hun best. Dit geldt ook voor veel schelpdieren. Wij lichten graag een bijzondere wintervis voor u uit: de skrei, oftewel winterkabeljauw.

Laat u inspireren

Whisky | HANOS

Whisky

Whisky is een prachtige drank om te drinken tijdens de donkere, koude winterdagen. U leert alles over deze bijzondere drank in onze online masterclass, gegeven door whisky-expert Ronald Anneveldt.


Alles over whisky

Winterwijnen | HANOS

Winterwijnen

Onze specialisten selecteerden 6 volle krachtige wijnen voor de wintermaand, bijvoorbeeld passend bij stoof, wild of kaasfondue, maar ook zonder gerecht heerlijk om te schenken in een glas!


Bekijk de wijnen

Winterse oplossingen

Winterse oplossingen

Winterse oplossingen

De winter vraagt om oplossingen om niet alleen binnen de warmte te beleven, maar ook zeker om van buiten te kunnen blijven genieten. Wij laten u graag kennismaken met onze winterse oplossingen zodat u uw gasten kunt blijven bedienen. Van heel veel mogelijkheden voor thuismenu’s en take away tot alles voor een winterbarbecue.

ban_inp_afhalen_bezorgen_valentijn_01_2101_747x498.jpg

Bezorgen en afhalen

Binnen de huidige maatregelen is bezorgen en afhalen een oplossing om omzet te blijven draaien. Bij HANOS vindt u alle benodigdheden voor uw thuismenu. Op deze manier kunnen uw gasten toch een beetje de ervaring beleven van een diner in uw restaurant.
 

Alles voor uw thuismenu

Take-away soep | HANOS

Take-away winterse soep

Gasten die komen voor een bak koffie, een salade of een broodje; niet om thuis te nuttigen, maar lekker voor onderweg. Hoe kunt u uw gasten nog meer verwennen? Een goede kop soep is voor u misschien wel dé oplossing. Wij denken graag met u mee en tonen u een aantal oplossingen.

Alles voor take-away soep

Kaasfondue | HANOS

Kaasfondue

Say Cheese! Kaasfondue staat garant voor een gezellig samenkomen voor uw gasten tijdens de donkere winterdagen. De kaasfondue die eens een eenvoudige eenpansmaaltijd van Zwitserse bergherders was, is inmiddels uitgegroeid tot Zwitserlands bekendste kaasgerecht.

Meer over kaasfondue

Sous-vide | HANOS

Sous-vide gegaard

Tijd besparen in de keuken? Wij bieden de oplossing! In ons assortiment vindt u verschillende sous-vide gegaarde producten van gastronomische kwaliteit. U hoeft het enkel te verwarmen en te voorzien van uw eigen finishing touch!

Bekijk ons aanbod

Winterbarbecue | HANOS

Winterbarbecue

Zorg voor extra beleving op uw terras door bijvoorbeeld outdoor cooking of een buitenbar. Met uw buitenkeuken of barbecue buiten op het terras laat u uw gasten meegenieten van de sfeer die u hiermee creëert. Bekijk hier ons passende aanbod voor uw winterbarbecue.

Alles voor winterbarbecues

Stoven: pannen en potten | HANOS

Stoven: pannen en potten

Goede potten en pannen zijn onmisbaar voor een goed stoofgerecht. Deze handige pannen en 'cookers' zijn speciaal ontwikkeld voor trage bereidingen. Hiermee heeft u altijd de juiste oplossing voor stoven.


Bekijk oplossingen


Meer inspiratie voor de winter

Bezoek voor meer culinaire inspiratie uw dichtstbijzijnde vestiging. Op alle afdelingen staan onze vakspecialisten voor u klaar! Ze adviseren u bijvoorbeeld graag over toepassingsmogelijkheden van seizoensproducten of de meest geschikte producten voor uw bezorgmenu.

Uw dichtstbijzijnde vestiging