Zomerfruit

Zomers fruit

Van lokaal tot exotisch

In deze tijd van het jaar is het heerlijk zomerfruit weer volop beschikbaar. Denk aan frambozen en rode bessen uit eigen land, wilde perziken uit Portugal of mango uit Senegal. In onze shop en in onze vestigingen vindt u heel veel producten en inspiratie om de zomer te serveren aan uw gasten. Lees hieronder meer over ons brede assortiment, bekijk welke gerechten we voor u hebben samengesteld en lees hoe u van vers fruit heerlijke jam voor later maakt.

Prestige fruit

Prestigefruit

Vers zachtfruit van de beste kwaliteit én in het juiste seizoen. Foodprofessionals gaan voor niets minder. Voor Prestige start alles bij de telers van het zachtfruit. Gedreven professionals met groene vingers en generaties aan kennis.

Bekijk ons Prestigefruit

Vos Fruit

Maak kennis met Vos Fruit

Vos Fruit, onder leiding van Gerard, Thea en hun zoon Jeroen Vos, is gesitueerd in Driel en in Andelst. Samen met Jeroens vriendin Michelle en een aantal vaste medewerkers telen zij op duurzame wijze zowel hardfruit als kleinfruit.

Lees het verhaal

Aardbeiendesserts recepten

Gerechten met zomers fruit

Door zomers fruit te wassen en te snijden, kunt u eenvoudig heerlijke salades maken. Maar met het zachte seizoensfruit kunt u ook verrassende gerechten bereiden. Op FoodXperience vindt u heel veel bruikbare suggesties voor uw menukaart.

Ga naar FoodXperience

Een selectie uit ons assortiment

Ons assortiment in fruit wordt dagelijks uitgebreid met de nieuwste producten. Van lokaal tot exotisch fruit: wij zijn uw specialist. Benieuwd naar het complete assortiment?

Bekijk ons complete assortiment fruit

Wecken - nu kopen, later serveren

Maak jam van vers fruit

Het zachte zomerfruit van nu is uitstekend geschikt om jam van te maken. U heeft een pan met een dikke bodem nodig, fruit naar keuze, suiker, citroenzuur of -sap en pectine (afhankelijk van het pectinegehalte in het gekozen fruit). De suiker en het citroensap voorkomen dat de jam snel bederft. Door de suiker te combineren met pectine, krijgt jam de juiste consistentie. Vruchten als rode bessen en cranberry’s hebben van nature zoveel pectine, dat u niet of nauwelijks pectine hoeft toe te voegen.

De meeste jam wordt gemaakt met geleisuiker. Wilt u liever een jam maken met minder suiker, dan kunt u geleisuiker speciaal gebruiken. Hierin zit meer pectine en citroenzuur dan in gewone geleisuiker. Per kilo fruit heeft u minder suiker nodig. Ook kunt u suiker in combinatie met pectine en citroenzuur gebruiken. Houd er wel rekening mee dat suiker een conserverende werking geeft, de hoeveelheid suiker heeft dus invloed op de houdbaarheid. Hygiëne is eveneens belangrijk voor de houdbaarheid. Maak gebruik van schone en gesteriliseerde potten en materialen. Als ze niet helemaal schoon zijn gaan ze gemakkelijk schimmelen.

Naar het zachtfruit


Meer inspiratie

Inspiratie en recepten voor de winter

Zin in de zomer

Bij HANOS hebben we zin in de zomer! Wij bieden u volop inspiratie voor dit mooie seizoen.

Laat u inspireren