HANOS Zomerspecial 2020

Zomerspecial

Barbecuen als een professional

Op de barbecue kunt u de mooiste en lekkerste gerechten bereiden voor uw gasten. Bij HANOS vindt u alles voor de professionele barbecue.
Denk aan vele verschillende soorten vlees, vis, schaal- en schelpdieren, smaakmakers en dranken. Wij hebben een aantal mooie producten voor u geselecteerd,
die u kunt vinden in onze Zomerspecial 2020.

Lees de Zomerspecial 2020

Tips van dé BBQ-expert

Leonard Elenbaas is een gepassioneerd chef-kok met vele jaren ervaring in de keuken. Vanuit zijn werk kwam hij in contact met de Big Green Egg-barbecue, die zijn kijk op koken volledig veranderde. Inmiddels is Leonard freelance chef en reist hij de hele wereld over om demonstraties te geven met de Big Green Egg. Daarnaast geeft hij BBQ-trainingen en heeft hij verschillende BBQ-receptenboeken geschreven. Kortom: een echte expert op het gebied van (professioneel) barbecueën!

HANOS sprak met Leonard, die tips gaf voor de bereiding van het aanbod vlees, wild en gevogelte dat u vindt in de HANOS Zomerspecial 2020. Benieuwd hoe u uw barbecue naar een hoger niveau tilt en uw gasten verrast met de lekkerste BBQ-creaties? Lees dan alle bereidingstips van Leonard.

Lees de bereidingstips van Leonard

Leonard Elenbaas | HANOS

Zomeroesters

Zomeroesters

Een oester is doorgaans geen zomerproduct. Toch worden er wel zomeroesters aangeboden. Wat is het verschil met normale oesters? Normaal gesproken plant een oester zich voort in de zomer. De kwaliteit van de oester gaat dan achteruit en niet iedereen kan de smaak waarderen. Zomeroesters zijn speciaal gekweekt voor de zomer. Ze zijn onzijdig en kunnen zich dus niet voortplanten. Hierdoor behoudt de oester haar goede kwaliteit en zachte, romige smaak.

Bekijk de zomeroesters


Barbecue mosselen

Een product die u misschien niet snel op de barbecue verwacht zijn mosselen. Toch zijn de barbecue mosselen van Premier hét ideale product om op de barbecue te bereiden. De barbecue mosselen kunt u heel gemakkelijk bereiden in aan aluminium bak. Zo kunt u ook tijdens de barbecue genieten van deze zomerse klassieker. Bekijk voor meer inspiratie ook onze algemene mosselpagina.


Bekijk het product Bekijk de mosselpagina

Tip voor op de barbecue: forel

Forel is de perfecte vis om te grillen, zowel de filet als de hele vis. Forellen hebben een gemiddelde lengte van 30 centimeter, het perfecte formaat voor in een visklem. De vis smaakt van zichzelf al erg goed en heeft weinig nodig. Forel is bijvoorbeeld heerlijk om te vullen met citroen en dille om vervolgens op de barbecue te bereiden.

Forellenkwekerij 't Smallert levert forellen van topkwaliteit. Het geheim? Hun duurzame en ambachtelijke werkwijze. De kweekvijvers worden voorzien van het zuiverste sprengenwater, rechtstreeks uit de bossen van het Kroomdomein (Veluwe). Dankzij de zo natuurlijk mogelijke houdwijze, zijn de forellen vrij van stress en mooi gaaf. Hierdoor behoudt de vis een zo hoog mogelijke kwaliteit.

Meer over 't Smallert


UHP kreeften

UHP staat voor 'Ultra High Pressure', een techniek waarbij door middel van een machine kreeften worden verwerkt op hoge druk. De UHP-machine verhoogt de druk op de kreeft steeds een beetje meer, tot druk van 3000 bar is bereikt. Door de druk komt het vlees uiteindelijk los van de schaal en kan het eenvoudig verwijderd worden.

De UHP-techniek biedt meerdere voordelen. Het is 100% natuurlijk, zonder toevoegingen. De textuur, smaak en sappigheid van het vlees zijn gelijk aan dat van een levende kreeft. De kreeft wordt geproduceerd tijdens de beste vangstperiode, waardoor de kwaliteit en het rendement het hoogst zijn. Bovendien kan 100% van het vlees uit de schaal verwijderd worden, waardoor er niets verloren gaat.

Bekijk het product

UHP kreeften

Heerlijke barbecue wijnen

Bij een barbecue is het heerlijk om een verkoelende wijn te serveren. Wij lichten twee bijzondere wijnen uit die prachtig zijn om aan uw gasten te presenteren.

SKAI Rosé

'SKAI is the limit', wordt wel eens gezegd. En dat is niet voor niets. SKAI is alles wat een rosé zou moeten zijn: verfrissend, rijk van smaak en bovenal gewoon ontzettend lekker. Deze prachtige rosé is afkomstig uit Valles de Benavente, Spanje. Wat SKAI uniek maakt, is de combinatie van de bekende Tempranillo druif en de minder bekende Prieto Picudo druif. SKAI rosé is verfrissend en rijk van smaak met florale aroma's met accenten van aardbei, oranjebloesem en framboos. De rosé wordt verkocht in een elegante fles van 75 cl.

Bekijk het product

Domaines by Ott rosé

Domaines by Ott rosé

Domaines by Ott is één van de meest geprezen roséwijnen. Het is een rosé afkomstig van Domaines Ott, internationaal gezien één van de meest bekende wijnhuizen. Het domein is gelegen in de Franse Provence en omvat 53 hectare. De By Ott rosé is een prachtige rosé met een kristalhelder roze kleur met oranje ondertoon. De smaak is vol met rood fruit van aardbeien en frambozen. De afdronk bevat smaken van grapefruit, kersen en lavendel.

Bekijk het product Meer over Domaines Ott

Pitmaster Collectie: premium sauzen en rubs

De Pitmaster Collectie is de allereerste collectie BBQ sauzen met bijpassende Dry Rubs voor de serieuze BBQ’er. Vier premium sauzen en vier rubs vormen samen deze ‘competition level’ BBQ kit. Saus.Guru’s Pitmaster Collectie komt elk seizoen met nieuwe smaken en producten toegespitst op de laatste trends binnen de serieuze BBQ scene. De naam 'Pitmaster' komt van de gelijknamige Amerikaanse uitdrukking, wat 'iemand die de BBQ bedient' en 'iemand met veel BBQ kennis en vaardigheid' betekent.

De producten zijn verdeeld over vier smaaksensaties; Essentieel, Klassiek, Uitdagend en Verbluffend. Zo is er voor iedere gebruiker en toepassing een passende smaak te vinden.
Met de Pitmaster Collectie verrast u uw gasten met de meest lekkere barbecuecreaties. Hieronder hebben wij een aantal Pitmaster recepten voor u op een rijtje gezet. Bekijk voor meer culinaire inspiratie ook ons online platform FoodXperience.

Bekijk Pitmaster producten
Lamskoteletten met gevulde Roseval aardappel | HANOS

Lamskoteletten en gevulde Roseval aardappel

Sticky lamskoteletten en gevulde Roseval aardappel, bereid met de Champions' Choice saus en Mother of all Rubs uit de Pitmaster Collection.

Bekijk het recept
Pulled pork kimchi burger | HANOS

Pulled pork kimchi burger

Pulled pork kimchi burger, bereid met de Passion & Liquorice saus en Orange Delight rub van de Pitmaster Collection.

Bekijk het recept
Sushi bowl met sticky buikspek | HANOS

Sushi bowl met sticky buikspek

Sushi bowl met sticky buikspek, kimchi en sushi rijst. Bereid met de Passion & Liquorice saus en Orange Delight rub van de Pitmaster Collection.

Bekijk het recept

Beyond Meat: voor de vegetarische BBQ

Bij een barbecue denkt u misschien meteen aan vleesproducten. Toch winnen ook de vleesvervangende producten steeds meer terrein en is er bij gasten steeds meer behoefte aan vegetarische alternatieven voor vlees. Beyond Meat is een bedrijf dat vegetarische vleesvervangers op de markt brengt. De producten van Beyond Meat zijn gemaakt van plantaardige materialen en zijn qua smaak nagenoeg gelijk aan de producten die ze vervangen. Zo kunt u uw gasten blijven verrassen met hun favoriete gerechten op een verantwoorde manier! In ons assortiment vindt u de Beyond Burger en de Beyond Sausage. De volgende twee recepten zijn bereid met deze producten. Bekijk voor meer culinaire inspiratie ons platform FoodXperience.

Beyond Wellington

Een vegetarische wellington op basis van een Beyond Sausage. De Beyond Sausage is een revolutionaire, plantaardige alternatief voor worst. Ze zien er niet alleen hetzelfde uit, maar bakken en smaken ook als rundvlees.

Bekijk recept

Beyond Burger

De Beyond burger is een kant-en-klare rauwe burger met alle eigenschappen van een verse rundvleesburger. De Beyond burger wordt diepgevroren geleverd en is na ontdooien 5 dagen houdbaar in de koelkast.

Bekijk recept

Zin in de zomer!

Zomer, het ideale moment om buiten mensen te ontmoeten. Samen eten, drinken en genieten. Juist nu zijn we op zoek naar een plek waar we ontspannen samen kunnen komen. Er is niets dat van samen zijn meer een feestje maakt dan goed eten en drinken.

Meer zomerse inspiratie