Varkenshaasmedaillon Gaasterland

Merk
Hanos
Verpakking
Geportioneerd
Artikelnummer
30101229

Productomschrijving

Varkenshaas is het meest malse stukje vlees uit het varken en komt uit de rug. Het is een spier die het varken niet veel gebruikt. Varkenshaas is uiterst geschikt voor een snelle bereiding zoals bakken en grillen. Licht rosé gebakken is dit stukje erg lekker en mals. Deze varkenshaas is al in mooie ronde medaillons gesneden, zodat ze klaar zijn voor bereiding.

Bereidingstip

Bak de varkenshaasmedaillons kort op hoog vuur. Arroseer voor een gelijkmatige garing. Laat even rusten voor serveren. Met alleen peper en zout is dit al een erg mooi stukje vlees, maar een mooie rode wijnsaus kan een erg smakelijke toevoeging zijn.

Over Gaasterlands Kruidenvarken

In het Friese Gaasterland werken een aantal varkenshouders samen om een (h)eerlijk kruidenvarken te fokken. Zij werken gezamenlijk aan een hoger dierenwelzijn en uitgebalanceerd voer met kruiden. In de stallen hebben de varkens alle ruimte en volop daglicht. Van der Zee selecteert de dieren met een hoog gewicht en een hoog gehalte aan intramusculair vet. Dat zorgt voor een pure, volle smaak.

Specificaties

Vleesconcept Gaasterlander kruidenvarken
Keurmerken Ik kOOK Bewust

Bereiden en bewaren

Bewaaradvies na openen Na openen verpakking, product beperkt houdbaar
Maximale bewaartemperatuur 7 ºC

Ingredienten en voedingswaarden info

100% varkensvlees (Gaasterlander).

Per 100 gram

Energie (kJ) 508
Energie (Kcal) 120
Eiwitten (gram) 23,3
Koolhydraten (gram) 0
- waarvan suiker (gram) 0
Vet (gram) 3,02
- waarvan verzadigd (gram) 1,17
Zout (gram) 0,14

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Zonder
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Zonder
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Zonder
zwavel en sulfieten

Recent bekeken producten