Puntas de costilla iberica

Verpakking
1 stuk
Artikelnummer
31100360

Productomschrijving

Een typisch Spaanse lekkernij: spareribpuntjes van het Spaanse Iberico varken.

Bereidingstip


Snijd de ribpuntjes van de streng. Bak ze in olijfolie aan met knoflook, laurier, peperkorrels en rozemarijn. Voeg olijfolie toe, totdat de ribbetjes geheel onder olie staan. Konfijt het vlees zachtjes gedurende 3 uur op maximaal 90°C. Haal de ribbetjes uit de olie en dep droog. Bak vervolgens de ribbetjes krokant op de barbecue, grill of in een pan. Serveer met een pittige dipsaus.

Dat er van het Spaanse Ibérico-varken de meest smaakvolle gedroogde hammen gemaakt worden wist u waarschijnlijk al. Maar er is zoveel meer moois aan dit dier dat qua smaak onderscheidend is voor de gastronomie. Het vlees is in verschillende snitten bij uw HANOS-slager.



Kenmerkend voor Ibérico-varkensvlees is dat het uniek is van karakter en smaak. Het vlees is goed te bereiden op de grill of barbecue. Omdat het Ibérico-vlees een mooie vetmarmering heeft, blijft het ook bij dit soort bereidingen mals en sappig. In de pan karamelliseert het vlees prachtig. De prijs-kwaliteitverhouding van Ibérico-varkensvlees is uitstekend.



Een Ibérico-varken wordt op een andere wijze uitgesneden dan gebruikelijk. De belangrijkste snitten zijn: solomillo (varkenshaas), secreto (plaatvlees), lomo (filet), presa (nekkap), aguja (varkensnek) en pluma (lendekap).

Specificaties

Wereldse Smaken

Type keuken Spaanse keuken

Bereiden en bewaren

Minimale bewaartemperatuur -25 ºC
Maximale bewaartemperatuur -18 ºC

Ingredienten en voedingswaarden info

100% varkensvlees (Iberico).

Per 100 gram

Energie (kJ) 706
Energie (Kcal) 169
Eiwitten (gram) 20,2
Koolhydraten (gram) 0
- waarvan suiker (gram) 0
Vet (gram) 9,8
- waarvan verzadigd (gram) 3,7
Zout (gram) 0,14

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Zonder
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Zonder
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Zonder
zwavel en sulfieten