Stoven
‘Stoven is het garen van vis, vlees, gevogelte, groenten of fruit met deksel in eigen vocht en met toevoeging van boter, vet of olie.’
Voor een heerlijke stoofpot is geduld een vereiste, maar dat is het dubbel en dwars waard. Door het hoofdingrediënt low & slow te bereiden wordt het heerlijk mals en krijgen kruiden, specerijen en andere smaakmakers de tijd om zich samen te ontwikkelen tot één waanzinnig winters gerecht.
Stoofvlees Wild & Gevogelte Alvast gestoofd Hardware Smaakmakers Wijn
Varkens carrillera varkenswangen iberico
Hanos30136086
Kalfsossobuco gep. dv
Van der zee30200400
Runderpoulet v/d nek
Hanos30380517
Runder riblap gesn. v/d nek
Hanos30303660
Runderstaart gezaagd ds3kg dv
Hanos30303460
Runderliesstuk m/vet grainf. vaars eu
Hanos30307590
Varkensnek z/b zweden
30182044
Kalfspoulet mager vitender
Hanos30200541
Lamspoulet v/d bout 1x1cm
Hanos30571007
Schoudermuis in rode wijn en deep smoke
Een stoofpot van schoudermuis in rode wijn en verschillende winterse groenten.
Op zoek naar meer stoofgerechten en -inspiratie? Bekijk dan alle stoofrecepten op Foodxperience.
Low & slow technieken met rundvlees
Low & slow is een andere benaming voor stoven. Binnen stoven kennen we meerdere bereidingen en technieken ten aanzien van verschillende onderdelen van vlees. Ontdek nu alles over technieken voor stoven.
Wild & Gevogelte om te stoven
De winter vraagt om warme bereidingen, met ons assortiment wild & gevogelte heeft u daar alle mogelijkheden voor. Onze poelier maakt een selectie producten die bij uitstek geschikt zijn om als ‘stoofvlees’ te bereiden. Vraag de poelier in uw HANOS vestiging ook vooral naar de mogelijkheden.
Wildzwijn goulash gesneden snit 30-50gr
Hanos32376206
Fazant dijenvlees
32436203
Hert sukade
Hanos32332100
Wildzwijn nekbrood
Hanos32378026
Hert goulash gesneden snit 30-50gr
32316404
Haas bout vol z.vlies hollands
32500151
Wildzwijn delen low & slow
32300130
Hert nekbrood
Hanos32316413
Kalkoendijvlees z.b.
Celvia32751005
Wildzwijn roti gebraad van de achterbou
Hanos32301440
Hert roti hertenbraadstuk achterbout
Hanos32301090
Ree goulash gesneden snit 30-50gr
32346202
Op zoek naar meer stoofgerechten en -inspiratie? Bekijk dan alle stoofrecepten op Foodxperience.
Alvast gestoofd
Stoven is een tijdrovende klus en daarom maken we het u graag gemakkelijk. Met onze gegaarde specialiteiten bespaart u tijd in de keuken én serveert u stoofgerechten van gastronomische kwaliteit. Of u nu kiest voor gegaarde specialiteiten die u zelf op smaak brengt of volledig voorbereide stoofgerechten die u slechts hoeft te regenereren, er is altijd ruimte voor de eigen signatuur van de chef.
Visstoofschotel
Henri40922207
Boeuf bourguignon sous vide
Chef's creation40905600
Hachee sous vide
Chef's creation40905610
Boeuf stroganoff sous vide
Chef's creation40905620
Limburgs zuurvlees extra gevuld sous vid
Chef's creation30804700
Varkensprocureur hongaars sous vide
Chef's creation30804640
Kalfssucade aged zwarte peper sous vide
Chef's creation30804660
Runder brisket gegaard aan stuk 1,2kg dv
Slow food masters30801050
Pulled beef ds2x1kg dv
Slow food masters30801230
Pulled porc new york ds2x1kg dv
Van der zee30804200
Wildzwijnspoulet s/v gegaard
Cmbv32807550
Hertenpoulet s/v gegaard
Cmbv32807530
per kilogram
Ontdek het volledige convenience stoof assortiment:
Op zoek naar meer stoofgerechten en -inspiratie? Bekijk dan alle stoofrecepten op Foodxperience.
De beste hardware
Goede potten en pannen zijn onmisbaar voor een lekker stoofgerecht. Met onze selectie pannen en speciale ‘cookers’ haalt u de perfecte basisbenodigdheden om te kunnen stoven in huis. Onze specialisten vertellen u graag meer over de technieken en handigheden om het perfecte resultaat te bereiken.
Slowcooker rvs 6l
Greenpan62014790
Omnicooker rvs 5,6l
Greenpan62014780
Lage temperatuur oven
Hendi62004122
Ivide 2.0 circulator stick ipx7 wifi
Hendi62175990
Gastronormdeksel gn 1/1 met sv uitsparin
Hendi62409430
Gn bak kunstst.1/1 520x325 28l
Hendi62435416
Softcooker sous-vide incl verv. 62012780
Euromax62087767
Sousvichef sous vide softcooker
Select cuisine62001349
Crock-pot slowcooker 5,7l cr605
Crockpot55589940
Crock-pot express pot cr051 slow cooker
Crockpot62008300
De beste pannen & potten
Naast de bovenstaande hardware en cookers hebben we nog veel meer mogelijkheden die de ideale basis vormen voor de lekkerste stoofgerechten. Denk bijvoorbeeld aan hoge kwaliteit pannen en potten. Klik op de button voor onze selectie potten en pannen perfect om mee te stoven.
Smaakmakers
Het zijn de kruiden en specerijen die stoofgerechten écht smaak geven. Laurier, kruidnagel, nootmuskaat, kaneel, jeneverbes, steranijs en venkelzaad mogen niet ontbreken, maar ook met kruidenmixen bereikt u een heerlijk resultaat. Aangevuld met de lekkerste fonds en glaces creëert u de lekkerste stoofgerechten om hiermee uw gasten te verrassen.
Laurierblad handpick.
Apollo25006262
Kruidnagelen heel
Apollo25006691
Nootmuskaat gemalen
Apollo25006299
Kaneelpijpjes 8cm
Apollo25009189
Jeneverbessen
Apollo25006548
Steranijs heel
Apollo25005361
Venkelzaad heel
Apollo25005840
Hacheemix
Verstegen25010828
Hacheekruiden zonder zout
Verstegen25027963
per bus 450 gram
Stoofvleeskruiden met zout
Verstegen25014271
Op zoek naar meer stoofgerechten en -inspiratie? Bekijk dan alle stoofrecepten op Foodxperience.
Wijn-Stoof pairing
Een goede wijn complementeert een stoofgerecht perfect. Onze wijnspecialisten maakten een waanzinnige selectie. Kiest voor Rioja en runderstoof, merlot en hertenstoof, negroamaro en lamsstoof, zinfandel en hazenpeper, syrah en wildstoof, cabernet sauvignon en groentestoof, Chianti classico en ossobuco, een stevige Portugese wijn en hachee, pinotage en goulash of een klassieke pinot noir en Boeuf Bourguignon.
El meson rioja reserva
Bodega el meson8511417
Sollione negroamaro del salento
8545060
per fles 75 centiliter
Z1n il numero uno zinfandel
Il numero uno8502960
per fles 75 centiliter
Vacqueyras red domaine de la libellule
Domaine de la libellule8207200
La forge estate cabernet sauvignon
La forge estate8270017
Vicchiomaggio san jacopo chianti classico
Castello vicchiomaggio8538505
Alianca bairrada reserva tinto
Aliança8534367
per fles 75 centiliter
Aaldering pinotage
Aaldering8531590
Jaffelin chapitre pinot noir
Jaffelin8120063
Stoven met René Pluijm: zijn visie en tips
René Pluijm is culinair avonturier, TV-kok en eigenaar Pluijm’s Eetbare Wereld. Hij ontzettend veelzijdig als het gaat om het uitdragen van onze eetcultuur. Volgens René Pluim heeft stoven een hele belangrijke rol in de wereldwijde eetcultuur. Met zijn concept ‘stoof’ heeft hij samen met collega-kok Yari Wubbenhorst inmiddels alweer twaalf gerechten ontwikkeld en de mensen staan in de rij voor het patatje stoofvlees.
Hij brengt een ode aan stoven en verteld speciaal zijn visie én tips: Waar haalt hij zijn stoofinspiratie vandaan? Wat is het beste vlees? Welke technieken gebruikt hij? En wat is zijn ultieme stooftip?
