Wintergroenten

Wintergroenten

Ontdek winterdelicatessen met volle smaken! Onze groenteafdeling staat geheel in teken van winterse smaken, maar welke groenten brengen nou echt het karakter van de winter over? Wij maakten een selectie van verrassende wintergroenten die we verwerken in heerlijke gerechten.


Wintergroenten

Topinamboer

Topinamboer wordt ook wel 'topinambur' of 'aardpeer' genoemd. Deze knol is grillig gevormd en de wortel kan in kleur variëren van lichtbruin tot violet. De knol is lichtzoet en nootachtig van smaak. De topinambur kan in bereidingswijze gebruikt worden zoals een aardappel, met of zonder schil: koken, bakken en pureren.

Bekijk recepten met topinamboer

Pastinaak | HANOS

Pastinaak

De pastinaak is familie van de wortel. De smaak doet zoet en anijsachtig aan. Pastinaak is zeer geschikt als smaakmaker in soepen en stoofschotels. Deze groente kan ook rauw gegeten worden. Gekookte pastinaak gaat prima samen met vlees en wild. U kunt deze groente ook in plakjes schaven en frituren tot pastinaakchips.

Bekijk recepten met pastinaak

PASTINAAK

Pastinaak

34265859

2,95 1,95

per kilogram

Schorseneren | HANOS

Schorseneren

De schorseneer wordt ook wel 'zwarte wortel' of 'winterasperge' genoemd. Deze ouderwetse groente heeft een smaak die doet denken aan asperge en artisjok. Klassiek wordt de schorseneer vaak gekookt gegeten met een (room)saus, maar hij kan ook heel goed rauw gegeten worden in een salade.

Bekijk recepten met schorseneren

SCHORSENEREN

Schorseneren

34277006

3,25 2,25

per zak 1 kilogram

Knolselderij | HANOS

Knolselderij

Knolselderij kan in vele gerechten worden gebruikt. De stevige knol heeft een pittige aromatische smaak. De groente kan gebakken, gekookt of gestoofd worden. Ook prima te verwerken in bijvoorbeeld bouillon, een maaltijdsoep of aardappelpuree. En natuurlijk is het een niet te missen groente in de Hollandse erwtensoep. Ook rauw of kort geblancheerd is de knolselderij erg lekker, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden!

Bekijk recepten met knolselderij

Rode kool

Rode kool

Onze laatste favoriet is rode kool! Rode kool heeft een uitgesproken koolsmaak en is zeer veelzijdig inzetbaar. Klassiek met appeltjes, maar ook in salades, stamppotten en stoofschotels is rode kool een goede toevoeging.

Bekijk recepten met rode kool

Meer winterse favorieten

Klik op het product om meer over de (winter)groente te lezen.

WINTERPEEN ZWART
3,25 2,50

per kilogram

WINTERPEEN PAARS/ORANJE
3,25 2,50

per kilogram

Wintergroente

Ontdek meer wintergroenten in onze vestigingen

In onze vestigingen staan onze AGF-specialisten voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te adviseren over ons assortiment. Zij laten u graag kennismaken met de groenten die uitstekend passen bij dit seizoen.

Bekijk onze vestigingen