Duurzame disposables

Duurzame disposables

Afbreekbare bekers, bakjes, bordjes en meer

Per 3 juli 2021 geldt in de EU een verbod op plastic wegwerpartikelen, zoals rietjes, borden en bestek. Ook drank- en voedselverpakkingen van piepschuim en andere dunne plastic zakjes worden verboden. Voor u als horecaondernemer betekent dit dat u moet omschakelen naar een alternatief voor plastic wegwerpartikelen.

Duurzame disposables zijn een goed alternatief voor plastic disposables en kostbaar servies en bestek. Duurzame disposables zijn gemaakt van verantwoorde materialen, zoals papier, bamboe, karton en palmblad. Deze materialen worden sneller afgebroken dan plastic, en zijn daardoor minder belastend voor het milieu. Daarnaast bieden de disposables ook veel gemak. Ze zijn hygiënisch in gebruik, en besparen u veel tijd en kosten aan schoonmaken.

Bij HANOS helpen wij u graag om gemakkelijk over te stappen naar duurzame disposables. Bekijk direct ons gehele assortiment duurzame disposables, of bekijk de selectie die wij maakten per categorie.

Plastic wegwerpproducten in de ban

Per 3 juli 2021 gaat de 'Single Use Plastic Directive' van kracht. Dit is een Europese richtlijn die eenmalige plastic wattenstaafjes, bestek (vorken, messen en lepels), borden, rietjes, roerstaafjes en ballonstokjes verbiedt.

Waarom geldt het verbod?

Het doel van de nieuwe Europese richtlijn is het verminderen van de hoeveelheid plastic afval wat wordt geproduceerd. De nieuwe regels hebben betrekking op die producten die verantwoordelijk zijn voor meer dan 70 procent van het zwerfvuil op zee. Vanwege het langzame afbraakproces hoopt het plastic afval zich op in zeeën, oceanen en op stranden. Dieren nemen het plastic op en zo komt het ook in de menselijke voedselketen terecht.

Mag ik mijn bestaande voorraden nog gebruiken?

De producten die vanaf 3 juli 2021 verboden zijn, mogen vanaf dat moment niet meer op de markt in Nederland worden aangeboden. Bestaande voorraden mag u nog wel gebruiken en mag een groothandel nog wel verkopen. Deze producten zijn namelijk al op de markt gebracht. Er is geen einddatum waarop de bestaande voorraden op moeten zijn. Wel moet er aangetoond kunnen worden dat het om een bestaande voorraad gaat, bijvoorbeeld met een bestellijst of factuur.

In samenwerking met verpakkingsexperts heeft de Koninklijke Horeca Nederland (KNH) een advies opgesteld waarmee u makkelijk een keuze kunt maken voor een alternatief voor plastic wegwerpproducten. Deze bekijkt u in onderstaande infographic.

Bekijk infographic

Bron: Koninklijke Horeca Nederland (KHN)


Rietjes

Rietjes zorgen voor een finishing touch bij uw dranken. Rietjes van kraft papier kunt u na gebruik bij het oudpapier leggen. Bamboerietjes gaan lang mee, want deze kunt u afwassen en hergebruiken.

Bekijk meer duurzame rietjes


Borden, kopjes, bekers, etc.

Kies bijvoorbeeld voor kokosnoot als materiaal. Volledig duurzaam en goed herbruikbaar. Bagasse is het vezelachtige afval dat overblijft na verwerking van suikerriet. Het is in twee maanden 100% biologisch afbreekbaar en volledig industrieel composteerbaar. Het is een misverstand dat disposables daadwerkelijk van palmblad worden gemaakt. Het blad van de palm waait of valt eraf en neemt een stuk bast mee. Van dat stuk bast wordt dit servies gemaakt. Door de natuurlijke uitstraling, mooie nerven en vouwen in het materiaal is elk onderdeel uniek. Ze zijn olie-, vet- en vochtbestendig, kunnen in de magnetron of oven tot 200ºC én zijn volledig composteerbaar.

Bekijk meer duurzaam servies


Bestek

Bestek van hout wordt sneller afgebroken dan het plastic wegwerpbestek. Natural Cutlery is daarbij gemaakt van FSC hout en tijdens het productieproces worden er geen schadelijke stoffen toegevoegd. Dit resulteert in een 100% milieuvriendelijk en composteerbaar product dat vergaat in 49 dagen.

MES BAMBOE 17 CM

Mes bamboe 17 cm

Doos 50 stuks

Sier

VORK NATURAL CUTLERY

Vork natural cutlery

Pak 100 stuks

Natural tableware

LEPELTJE HOUT 11 CM

Lepeltje hout 11 cm

Doos 200 stuks

Sier

LEPEL PAPIER 190MM 100% FAIR WIT

Lepel papier 190mm 100% fair wit

Pak 50 stuks

100% fair

SPORK HOUT 10,5CM

Spork hout 10,5cm

Doos 100 stuks

Select

VORK PAPIER 159MM 100% FAIR WIT

Vork papier 159mm 100% fair wit

Pak 50 stuks

100% fair

MES PAPIER 159MM 100% FAIR WIT

Mes papier 159mm 100% fair wit

Pak 50 stuks

100% fair

VORK BAMBOE 17 CM

Vork bamboe 17 cm

Doos 50 stuks

Sier

FRITESVORKJE HOUT 8,5 CM

Fritesvorkje hout 8,5 cm

Doos 2000 stuks

Sier

LEPEL BAMBOE 9 CM

Lepel bamboe 9 cm

Doos 30 stuks

Sier

MES NATURAL CUTLERY

Mes natural cutlery

Pak 100 stuks

Natural tableware

LEPEL NATURAL CUTLERY

Lepel natural cutlery

Pak 100 stuks

Natural tableware

Bekijk meer duurzaam bestek


Take away

De duurzame verpakkingslijn 100% Fair wordt gemaakt van bruin FSC-gecertificeerd, ongebleekt papier. De waterbased coating zorgt ervoor dat de verpakkingen vetwerend, 100% composteerbaar en recyclebaar zijn. De snackbakken suikerriet zijn binnen twee maanden biologisch afbreekbaar en sluiten perfect aan op de hedendaagse trend van alternatieven voor de traditionele verpakkingsconcepten.

Bekijk meer duurzame take-away


Meer duurzame disposables

Van bamboe roerstaafjes tot verschillende soorten prikkers en van bio afvalzakken tot tonicstampers; in ons assortiment vindt u nog veel meer duurzame disposables. Wij lichten het aanbod voor u uit.

ROERSTAAFJE HOUT 11 CM

Roerstaafje hout 11 cm

Doos 2000 stuks

Sier

ROERSTAAFJE HOUT WAVE 14CM

Roerstaafje hout wave 14cm

Doos 500 stuks

Sier

TONICSTAMPER BAMBOE 180MM

Tonicstamper bamboe 180mm

Zak 100 stuks

Sier

SPUITZAK DISP.53X28 COMFORT GREEN BIO

Spuitzak disp.53x28 comfort green bio

Doos 100 stuks

One way plastics

ROERSTAAFJE PAPIER KRAFT 14CM

Roerstaafje papier kraft 14cm

Doos 500 stuks

Sier

10,10 6,95

per doos

PRIKKER MAISKOLF  18CM *HANOS*

Prikker maiskolf 18cm *hanos*

Box 200 stuks

Select

ROERSTAAFJE BAMBOE 14CM

Roerstaafje bamboe 14cm

Doos 1000 stuks

Sier

Bekijk meer duurzame disposables

^ Terug naar boven


Nog geen klant bij HANOS? Registreer u vandaag nog als klant en krijg toegang tot het assortiment én onze 20 vestigingen. Lees hieronder meer en ontdek de voordelen.

Meer over klant worden