Runder cote de boeuf ijssel vallei

Merk
Hanos
Verpakking
1 kilo
Artikelnummer
30300200

Productomschrijving

HANOS heeft een breed assortiment verantwoorde producten. Voor IK KOOK BEWUST selecteren onze inkopers speciaal de producten die verkrijgbaar zijn in het juiste seizoen, op duurzame wijze worden geproduceerd en van ‘dichtbij’ komen. Ze zijn herkenbaar aan het IK KOOK BEWUST logo en zo eenvoudig terug te vinden in onze groothandels en op onze website. IK KOOK BEWUST staat voor duurzaam koken met eerlijke producten van dichtbij.

De Brandrode IJsselvallei runderen grazen het hele jaar rond op natuurterreinen rond Deventer. Deze graslanden zijn rijk aan kruiden en diverse soorten grassen. Deze gezonde en gevarieerde voeding is goed voor de runderen, die op hun beurt de grond weer bemesten en zo bijdragen aan de soortenrijkdom van de graslanden. De runderen krijgen niet alleen natuurlijke voeding, ze worden verder ook op biologische wijze gehouden. Deze omstandigheden leveren heerlijk rundvlees op, zoals we dat van vroeger kennen. Bijzonder smaakvol, mals en met een randje vet.

De côte de boeuf is een dikke rib-eye met een kort beentje en 'vetoog' in het midden. Dit stuk vlees komt uit de rug van het rund en is zeer mals.

Over het Brandrode IJselvallei rund

Het Brandrode IJsselvallei rund is een stukje levend cultureel erfgoed. De oude Hollandse meesterschilders vereeuwigden ze al. Brandrode runderen vormen het zeldzaamste runderras in Nederland en worden al sinds het begin van de twintigste eeuw in het Nederlandse rivierengebied gehouden. Ze zijn diepdonkerrood van kleur en hebben een witte vlek op de kop. Ook hebben ze witte sokjes, wit aan de onderkant van de buik en een wit puntje aan de staart. De naam Brandrood danken ze aan de rode kleur op de kop en de poten, die neigt naar een 'geblakerd' zwartrood. De runderen zijn rustig, zelfredzaam en kunnen goed uit de voeten op ruigere terreinen. De robuuste runderen hebben een goede weerstand tegen ziekten, passen zich makkelijk aan en zijn redelijk bestand tegen de winter. Dat maakt deze dieren uitermate geschikt voor de begrazing van de natuurgebieden waarin ze gehouden worden. De Brandrode IJsselvallei runderen zogen doorgaans ook hun eigen kalveren.

Specificaties

Keurmerken IK KOOK BEWUST

Bereiden en bewaren

Bewaaradvies na openen Na openen verpakking, product beperkt houdbaar
Maximale bewaartemperatuur 7 ºC

Ingredienten en voedingswaarden info

100% rundvlees (IJsselvallei rund).

Per 100 gram

Energie (kJ) 808
Energie (Kcal) 194
Eiwitten (gram) 19,5
Koolhydraten (gram) 0
- waarvan suiker (gram) 0
Vet (gram) 12,9
- waarvan verzadigd (gram) 6
Zout (gram) 0,155

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Zonder
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Zonder
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Zonder
zwavel en sulfieten