Wild & Gevolgte
Van onze poelier

HANOS is toonaangevend als het gaat om wild en gevogelte. Het hele jaar door, ook buiten het traditionele wildseizoen, gaat HANOS voor u op jacht naar de beste wildspecialiteiten. Onze visie is simpel: wild moet wild zijn. Nergens in Europa vindt u dan ook een vergelijkbaar assortiment wild en gevogelte uit de vrije natuur. Ons wild en gevogelte wordt deskundig en onder optimale omstandigheden verwerkt in onze wildfabriek in Apeldoorn. Onze poelier heeft voor u bovendien drie tips voor een heerlijk wildgerecht.

HANOS is niet alleen gespecialiseerd in Nederlands wild, maar we voeren ook topklasse wild aan uit onder meer Schotland en Polen. Naast ons verse assortiment hebben we uiteraard ook een bijzonder breed assortiment aan wildgerelateerde producten beschikbaar zoals wildgoulash, wildzwijnpaté of hazenstoof.

Bekijk het hele asssortiment wild & gevogelte 

Hert

Jachttijd NL: 1 augustus t/m 15 februari
Het jachtseizoen voor hert begint in Nederland op 1 augustus. Nederlands hertenvlees vindt u bij HANOS onder het label ‘Neerlands wild’. Naast het betrekkelijk schaarse hert van de Veluwe, levert HANOS hert uit de Schotse Hooglanden en uit Polen. Voor de liefhebber importeert HANOS een assortiment gekweekt hert uit Nieuw-Zeeland. Deze delen zijn zowel vers als bevroren leverbaar en met name dit laatste is wat voordeliger in prijs. Als laatste kunt u kiezen voor ons exclusieve assortiment ‘Hollands boerderijhert’. Dit hertenvlees is afkomstig uit een unieke samenwerking met een aantal hertenhouderijen in Brabant. Bekende delen zijn hertenrack, hertenrugfilet en sukade uit de schouder.

Bekijk het asssortiment hert  Lees meer over hert

wild
 
Wild zwijn | Assortiment wild bij HANOS
 

Wild zwijn

Jachttijd NL: 1 juli t/m 31 maart
De jacht op wild zwijn begint in Nederland op 1 juli. Het vlees is gewild en trendy, steeds vaker vormt wild zwijn een alternatief voor hert. Het door HANOS geleverde wild zwijn komt hoofdzakelijk van de Veluwe, maar ook uit Brabant en Limburg. Dit assortiment Nederlands wild zwijn vindt u onder het label ‘Neerlands wild’. Daarnaast hebben wij een goede aanvoer wild zwijn vanuit Polen en is er voor de liefhebber import-assortiment uit onder andere Australië en de Verenigde Staten. Bekende wild zwijndelen zijn racks, strengfilet, zadelfilet, haasjes van de rug, technische delen van bout, stoofvlees, sukade, bloemstuk, muis uit de schouder, nekbrood uit de nek en niet te vergeten: de wangetjes.

Bekijk het assortiment wild zwijn Lees meer over wild zwijn

Ree

Jachttijd NL 
Reegeit: 1 januari t/m 31 maart
Reebok: 1 april t/m 15 september

Het jachtseizoen van ree is opgesplitst in Nederland. Van 1 januari tot en met 15 maart is de jacht op reegeit open en van 1 mei tot en met 15 september is de jacht op reebok open. Regionaal kunnen om uiteenlopende redenen de jachttijden afwijken. HANOS krijgt haar ree aangevoerd uit bijna alle Nederlandse provincies en u vindt dit assortiment onder het label ‘Neerlands wild’.

Bekijk het assortiment ree Lees meer over ree

Ree | assortiment wild bij HANOS

Meer wild

Haas | Assortiment wild bij HANOS

Haas

Jachttijd NL: 15 oktober t/m 31 december
Het jachtseizoen voor haas begint in Nederland op 15 oktober. Bijna de gehele aanvoer van HANOS komt uit Nederland en de kwaliteit is hiervan is erg goed. Wanneer er bij de start van het jachtseizoen nog vee in de weilanden loop, kan er nog niet worden gejaagd op haas. Laat u dus aan het begin van het seizoen informeren over de beschikbaarheid. Om haas voor een groter publiek bereikbaar te houden importeert HANOS uit Argentinië een goedkopere variant filet en boutvlees. Het assortiment bestaat onder andere uit hele haas, hazenbout en hazenrug met of zonder vlies.

Bekijk het assortiment haas

Fazant | Assortiment wild bij HANOS

Fazant

Jachttijd NL: 15 oktober t/m 31 december
Op 15 oktober gaat de Nederlandse jacht op fazanten open. Echter, is de aanvoer van Nederlandse fazanten nagenoeg nihil. Daarom importeert HANOS ook fazanten uit North Yorkshire bij haar vaste leveranciers. In de uitgestrekte natuur van deze contreien krijgt het gevogelte, dankzij het gevarieerde voedselaanbod, haar zo kenmerkende smaak en kwaliteit. Het jachtseizoen op fazant begint in Engeland rond 1 november. Vanaf die datum is er een goede aanvoer. Het assortiment bestaat onder andere uit frazantbout, fazantfilet met en zonder vel, suprême en karkas.

Bekijk het assortiment fazant

Houtfuif | Assortiment wild bij HANOS

Houtduif

Jachttijd NL: 15 oktober t/m 31 december
Het officiële jachtseizoen van houtduif loopt in Nederland van 15 oktober tot en met 31 januari. Toch worden de meeste houtduiven geoogst tussen juli en september, vanwege de schade die ze (kunnen) aanrichten in de landbouw. Dit is ook het ideale moment om dit gevogelte te serveren; door de overvloed aan voedsel zijn kwaliteit en smaak op het hoogtepunt. Tegen november wordt de houtduif schaarser, wel is er dan enige aanvoer vanuit het buitenland. Het assortiment bestaat onder andere uit houtduif marktklaar, houtduiffilet met of zonder vel, suprême of karkas.

Bekijk het assortiment houfduif

Patrijs | Assortiment wild bij HANOS

Patrijs

Leverbaar vanaf 1 september
Vanaf 1 september is de patrijs leverbaar. Bij HANOS vindt u naast de roodpootpatrijs ook af en toe een grijze patrijs in het assortiment. Beide soorten worden vanuit Engeland geïmporteerd. In Nederland komt de roodpootpatrijs niet voor. De grijze patrijs hebben we in Nederland wel, maar de jacht is vanwege de geringe stand al jaren gesloten. Het assortiment bestaat onder andere uit hele patrijs marktklaar, patrijsbout en patrijfsilet met of zonder vel.

Bekijk het assortiment patrijs

Wilde gans | Assortiment wild bij HANOS

Wilde gans

Jachttijd NL: hele jaar
In Nederland mag er het hele jaar door gejaagd worden op wilde gans, dit gebeurd veelal door ze af te schieten. De kwaliteitsbepaling van het vlees hangt dan ook onder andere af van uitwendige beschadigingen door het schot en bijtschade van de jachthond tijdens het apporteren. De drie bekendste ganzensoorten zijn de grauwe gans, de kolgans en de rietgans. Het assortiment bestaat onder andere uit wilde gansfilet en bouten.

Bekijk het assortiment wilde gans

Wilde eend | assortiment wild bij HANOS

Wilde eend

Jachttijd NL: 15 augustus t/m 31 december
Het jachtseizoen op wilde eend begint half augustus en HANOS betrekt bijna de volledige aanvoer van wilde eenden uit Nederland. De wilde eend is een veelvoorkomende soort in Nederland door zijn waterrijke gebieden. Naast geschoten eend, is er ook aanvoer van ‘kooi gevangen’ wilde eend en wij leveren al het gevogelte marktklaar of panklaar. Het assortiment bestaat onder andere uit eendenfilet met of zonder vel, filet suprême, coffre en boutjes.

Bekijk het assortiment wilde eend


Culinaire mogelijkheden van wild

Wild biedt eindeloze culinaire mogelijkheden. Op FoodXperience zijn veel wild recepten te vinden , die u als inspiratie voor het uw wildmenu kan inzetten. Wij hebben er een paar geselecteerd.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de culinaire mogelijkheden van wild? Maak vrijblijvend een afspraak met de poelier in uw HANOS vestiging en kom langs om zelf te ervaren wat voor uw keuken de mogelijkheden zijn.