Wild van het najaar

Wild & Gevogelte

HANOS is toonaangevend als het gaat om wild en gevogelte. Het hele jaar door, ook buiten het traditionele wildseizoen, gaat HANOS voor u op jacht naar de beste wildspecialiteiten. Onze visie is simpel: wild moet wild zijn. Nergens in Europa vindt u dan ook een vergelijkbaar assortiment wild en gevogelte uit de vrije natuur. En daar zijn wij trots op! Bekijk ons zeer uitgebreide assortiment wild & gevogelte, lees alles over technieken en achtergrondinformatie vanuit de poelier en laat u inspireren door onze chefs en andere restaurants.


Het assortiment

Wildbrochure 2022

Wild van het najaar 2022/2023

In onze brochure 'Wild van het najaar 2022/2023' maakt u kennis met ons uitgebreide aanbod wild. Laat u daarnaast inspireren door recepten met wild, ons convenience-aanbod wild & gevogelte, wijnen die perfect passen bij wild, de wildkalender en kerstpakketten met wild.

Bekijk de brochure

Alles over het wild bij HANOS

Onze poelier vertelt u alle achtergrondinformatie over de diverse soorten wild, van het voedsel van het dier tot aan de beste bereiding.

Wild

Hert

Jachttijd NL: 1 augustus t/m 15 februari
Het jachtseizoen voor hert begint in Nederland op 1 augustus. Nederlands hertenvlees vindt u bij HANOS onder het label ‘Neerlands wild’. Naast het betrekkelijk schaarse hert van de Veluwe, levert HANOS hert uit de Schotse Hooglanden en uit Polen. Bouten, ruggen en schouders worden in het geheel of in delen geïmporteerd en verder verwerkt in ons eigen wildfabriek in Apeldoorn. Bekende hertdelen zijn hertenrug, haasjes van de rug, technische delen van de bout, sukade uit de schouder en nekbrood van de nek. Bekijk ons assortiment hert.

Lees meer over hert

ban_inp_wildboek_inhoud_zwijn_1908_747x498.jpg

Wild zwijn

Jachttijd NL: 1 juli t/m 31 januari
De jacht op wild zwijn begint in Nederland op 1 juli. Het vlees is gewild en trendy, steeds vaker vormt wild zwijn een alternatief voor hert. Het door HANOS geleverde wild zwijn komt hoofdzakelijk van de Veluwe, maar ook uit Brabant en Limburg. Dit assortiment Nederlands wild zwijn vindt u onder het label ‘Neerlands wild’. Bekende wild zwijndelen zijn strengfilet, zadelfilet, haasjes van de rug, technische delen van bout, stoofvlees, sukade, muis uit de schouder, nekbrood uit de nek en niet te vergeten: de wangetjes. Bekijk het assortiment wild zwijn.

Lees meer over wild zwijn

ban_inp_wildboek_inhoud_ree_1908_747x498.jpg

Ree

Jachttijd NL 
Reegeit: 1 januari t/m 15 maart
Reebok: 1 mei t/m 15 september

Het jachtseizoen van ree is opgesplitst in Nederland. Van 1 januari tot en met 15 maart is de jacht op reegeit open en van 1 mei tot en met 15 september is de jacht op reebok open. Regionaal kunnen om uiteenlopende redenen de jachttijden afwijken. HANOS krijgt haar ree aangevoerd uit bijna alle Nederlandse provincies en u vindt dit assortiment onder het label ‘Neerlands wild’. Bekijk het assortiment ree.

Lees meer over ree

Fazant | Assortiment wild bij HANOS

Fazant

Jachttijd NL: 15 oktober t/m 31 december
Op 15 oktober gaat de Nederlandse jacht op fazanten open. Echter, is de aanvoer van Nederlandse fazanten nagenoeg nihil. Daarom importeert HANOS ook fazanten uit North Yorkshire bij haar vaste leveranciers. In de uitgestrekte natuur van deze contreien krijgt het gevogelte, dankzij het gevarieerde voedselaanbod, haar zo kenmerkende smaak en kwaliteit. Het jachtseizoen op fazant begint in Engeland rond 1 november. Vanaf die datum is er een goede aanvoer. Het assortiment fazant bestaat onder andere uit frazantbout, fazantfilet met en zonder vel, suprême en karkas.

Lees meer over fazant

Patrijs | Assortiment wild bij HANOS

Patrijs

Jachttijd NL: 1 september t/m 1 februari
Vanaf 1 september is de patrijs leverbaar. Bij HANOS vindt u naast de roodpootpatrijs ook af en toe een grijze patrijs in het assortiment. Beide soorten worden vanuit Engeland geïmporteerd. In Nederland komt de roodpootpatrijs niet voor. De grijze patrijs hebben we in Nederland wel, maar de jacht is vanwege de geringe stand al jaren gesloten. Het assortiment patrijs bestaat onder andere uit hele patrijs marktklaar, patrijsbout en patrijfsilet met of zonder vel.

Lees meer over patrijs

Houtfuif | Assortiment wild bij HANOS

Houtduif

Jachttijd NL: 15 oktober t/m 31 december
Het officiële jachtseizoen van houtduif loopt in Nederland van 15 oktober tot en met 31 januari. Toch worden de meeste houtduiven geoogst tussen juli en september, vanwege de schade die ze (kunnen) aanrichten in de landbouw. Dit is ook het ideale moment om dit gevogelte te serveren; door de overvloed aan voedsel zijn kwaliteit en smaak op het hoogtepunt. Tegen november wordt de houtduif schaarser, wel is er dan enige aanvoer vanuit het buitenland. Het assortiment houtduif bestaat onder andere uit houtduif marktklaar, houtduiffilet met of zonder vel, suprême of karkas.


Lees meer over houtduif

Wilde gans | Assortiment wild bij HANOS

Wilde gans

Jachttijd NL: hele jaar
In Nederland mag er het hele jaar door gejaagd worden op wilde gans, dit gebeurt veelal door ze af te schieten. De kwaliteitsbepaling van het vlees hangt dan ook onder andere af van uitwendige beschadigingen door het schot en bijtschade van de jachthond tijdens het apporteren. De drie bekendste ganzensoorten zijn de grauwe gans, de kolgans en de rietgans. Het assortiment wilde gans bestaat onder andere uit wilde gansfilet en bouten.

Lees meer over gans

Wilde eend | Assortiment wild bij HANOS

Wilde eend

Jachttijd NL: 15 augustus t/m 31 januari
Het jachtseizoen op wilde eend begint half augustus en HANOS betrekt bijna de volledige aanvoer van wilde eenden uit Nederland. De wilde eend is een veelvoorkomende soort in Nederland door zijn waterrijke gebieden. Naast geschoten eend, is er ook aanvoer van ‘kooi gevangen’ wilde eend en wij leveren al het gevogelte marktklaar of panklaar. Het assortiment wilde eend bestaat onder andere uit eendenfilet met of zonder vel, filet suprême, coffre en boutjes.

Lees meer over eend

Haas | Assortiment wild bij HANOS

Haas

Jachttijd NL: 15 oktober t/m 31 december
Het jachtseizoen voor haas begint in Nederland op 15 oktober. Bijna de gehele aanvoer van HANOS komt uit Nederland en de kwaliteit is hiervan is erg goed. Wanneer er bij de start van het jachtseizoen nog vee in de weilanden loop, kan er nog niet worden gejaagd op haas. Laat u dus aan het begin van het seizoen informeren over de beschikbaarheid. Om haas voor een groter publiek bereikbaar te houden importeert HANOS uit Argentinië een goedkopere variant filet en boutvlees. Het assortiment haas bestaat onder andere uit hele haas, hazenbout en hazenrug met of zonder vlies.


Lees meer over haas

ban_han_mag_convenience_assotiment_pag30_747x498.jpg

Wild en gevogelte voor u gegaard

Het convenience assortiment

Aan de slag met de beste kwaliteit wild & gevogelte, maar met tijdsbesparing én gemak in de keuken? Met de voorbereide producten van HANOS bent u verzekerd van de beste basis voor uw gerechten. De bereide producten komen uit eigen productie en hebben een perfecte garing. Het enige wat u hoeft te doen is het ingrediënt te regenereren en met uw creativiteit maakt u er uw gerecht van.

Meer weten? Maak vrijblijvend een afspraak met één van onze poeliers en kom langs om zelf te ervaren wat voor uw keuken de mogelijkheden zijn.

Bekijk het assortiment


Techniek & informatie

Aan de slag met wild

Onze wildspecialist laat u in de verschillende technische video's zien hoe u wild kunt opdelen, fileren/prepareren, ontpezen en en coffre kunt snijden.

Technische video's wild

Technische video's wild

Technische video's wild


Inspiratie & recepten

De beste wijnen bij wild

Wijnen passend bij smaken van dit seizoen

Het najaar is het seizoen voor wild, maar welke wijn past het best bij welk wildgerecht? Voor een perfecte harmonie tussen wijn en wild is het belangrijk om aandacht te besteden aan de verschillende expressies van het vlees. Ontdek de beste wijnen voor bij uw (wild)gerechten.

Bekijk de wijnen

Najaarswijnen

Eindeloze culinaire mogelijkheden

De culinaire mogelijkheden met wild zijn eindeloos Op FoodXperience zijn veel wild recepten te vinden , die u als inspiratie voor het uw wildmenu kan inzetten. Ontdek hieronder alle recepten met wild.

Recepten met wild

Recepten met wild

Recepten met wild
FoodXperience wild vs. vegetarisch gerechten

Van het FoodXperience team

Verrassend wild met én zonder wild

Onze FoodXperience chefs maakten zich op voor het najaar! Ze gingen aan de slag met de typische ingrediënten van het najaar, zoals bijvoorbeeld wild en gevogelte. Maar ook bijzondere najaarsingrediënten als de bizon en parelhoen verschijnen weer op de werkbank. Dit keer namen onze chefs de uitdaging aan om van elk gerecht ook een volwaardige vegetarische variant te bereiden. Zo kunt u elk van uw gasten voorzien van een heerlijk najaarsgerecht!

Ontdek de recepten

HA-05_ban_han_sff_echoput_de_apeldoorn_014_©_2010_747x498.jpg

De moderne wildkeuken

Restaurant De Echoput

De Echoput staat als wildrestaurant bekend om haar moderne wildtechniek. Benieuwd wat deze moderne wildtechniek inhoudt? HANOS bezocht dit bijzondere bedrijf en kreeg een kijkje in de keuken. Het verhaal en de tips van chefkok Leendert Scholtus leest u hieronder.

Lees het verhaal

Wild op de menukaart

Niet alleen HANOS wordt wild van wild. Verschillende restaurants in Nederland en België ook. Benieuwd naar de verhalen van deze restaurants en wat zij aan wild op de menukaart zetten? Zij delen hun verhalen én wat absoluut niet mag missen op de kaart in het wildseizoen!

Lees de verhalen

Wat staat er op de kaart? | Wild op de menukaart

Meer inspiratie:

Krachtig najaar

Krachtig najaar

Krachtig najaar