Dranken van de maand

Iedere maand vindt u 4 tot 5 geselecteerde dranken van de maand. Er is altijd één gin, één likeur, één whisky en één of twee wijnen in de spotlight bij de HANOS . Deze zijn samengesteld door onze liquoristen geselecteerd uit ons uitgebreide aanbod.

Bulldog Gin

Bulldog Gin

Bulldog Gin is een brutale maar harmonieuze gin! Geproduceerd in een distilleerderij met al meer dan 250 jaar een uitstekende reputatie in ginproductie. De Bulldog-spirit staat voor durf en onverschrokkenheid. De fles is geïnspireerd op Winston Churchill, symbool van het Engelse ‘onafhankelijkheidsdenken’.

Bulldog Gin wordt gemaakt op basis van extracten van twaalf plantaardige ingrediënten, afkomstig uit acht verschillende landen. Ze worden met de hand geplukt en komen elk jaar weer uit exact dezelfde regio’s. Hierdoor heeft Bulldog Gin een zeer constante en kenmerkende smaak. De tarwe voor deze gin is bijvoorbeeld afkomstig uit de Engelse regio Norfolk, vermaard om haar superieure graanproductie. Bulldog Gin wordt viervoudig gedistilleerd in traditionele koperen ketels, wat van deze drank een hoogstaande gin maakt.

Rutte Bulldog gin

 

Finlaggan

The Vintage Malt Whisky Company, met haar vlaggenschip Finlaggan, werd in 1992 opgericht door Brian Crook. Hij heeft met zijn zoon Andrew het doel gesteld om bijzondere Islay Single Malts tegen een attractieve prijs op de markt te brengen. .

Finlaggan was gedurende de Middeleeuwen het bestuurlijke centrum van Islay. De MacDonald Clan, member of The Lords of the Isles, bewoonde Finlaggan Castle. Vandaag de dag wordt het kasteel nog steeds beheerd door ‘The Finlaggan Trust’. In dit kasteel vond ook de installatie van een nieuwe Lord of the Isles plaats. Lord ‘Righ Innse Gal’ was één van de meest machtige Lords of The Isles en koos het eiland Eilean Mor als thuisbasis. Dit is het grootste en meest noordelijk gelegen van de drie eilanden in Loch Finlaggan. De Finlaggan Eilean Mor verwijst naar deze rijke historie.

Finlaggan Eilean Mor wordt gelagerd in bourbon vaten. De botteling gebeurt met een small batch van 10 zorgvuldig geselecteerde vaten..

Finlaggan

ban_drank_vd_maand_whisky_augustus_1908_747x747.jpg
ban_drank_vd_maand_likeur_augustus_1808_747x747.jpg

Lazzaroni Amaretto

Lazzaroni Amaretto wordt op authentieke wijze gemaakt, zij is de enige producent die nog volgens de ‘infuusmethode’ Amaretto maakt van versgebakken Amaretti koekjes. Het is een likeur met een krachtige, zoete smaak van bitterkoekjes en amandelen en de geur doet denken aan versgebakken Amaretti.

De familie Lazzaroni begon ooit met het bakken van koekjes met suiker, abrikozenpitten en eiwit en noemde deze Amaretti di Saronno. Het bedrijf is er groot mee geworden. Eén van de broers, Paolo Lazzaroni, startte een nieuwe onderneming in onder meer likeuren. Hij maakte een likeur verkregen uit vergruisde Amaretti di Saronno vermengd met alcohol. Paolo voegde allerlei kruiden toe en liet het mengsel zes maanden rijpen: in 1851 was dit de enige echte Amaretto di Saronno

Lazzaroni

Lacerta white

Een gecompliceerde blend van feteasca alba, sauvignon blanc, chardonnay en rheinriesling. Door het gebruik van deze verschillende druivensoorten ontstaat een heerlijk geurende wijn met frisse aroma’s van de sauvignon en een beetje vetheid van de chardonnay. Een mooie sprankelende strogele kleur, gekoppeld aan stuivende aroma’s van groene appel en vers gemaaid gras. De wijn is mooi in balans en door zijn fijne minerale tonen en aangename zuren heeft hij een zeer elegante afdronk.

Lacerta white

Lacerta blauenfrankisch

Een mooie dieprode granaatappel-achtige kleur. In de smaak komt deze wijn het dichtste bij de pinot noir. Bij deze wijn proeft men een zekere aromatische intensiteit die gekoppeld wordt aan rood fruit, kersen en bessen. Ook licht gekoeld is deze wijn een aangename verrassing. In de eerste aanzet komt u een zeer verfijnde balans tussen fruitige en kruidige tonen tegemoet. In de smaak vindt men een scala aan cassis, kersen en vlierbessen, waarbij de specerijen het geheel compleet maken. Met een mooie frisse afdronk, die in de jonge jaren soepel en vriendelijk is.

Lacerta blauenfrankisch

ban_drank_vd_maand_wijn_augustus_1908_747x747.jpg