Dranken van de maand

Iedere maand vindt u 4 tot 5 geselecteerde dranken van de maand. Er is altijd één gin, één likeur, één whisky en één of twee wijnen in de spotlight bij de HANOS . Deze zijn samengesteld door onze liquoristen geselecteerd uit ons uitgebreide aanbod. Het grootste assortiment gedistilleerde dranken in Nederland vindt u namelijk in onze horecagroothandels. Met 1200 verschillende soorten gedistilleerd, biedt HANOS u een uitgebalanceerde collectie!

Bekijk het gehele assortiment

ban_drank_vd_maand_gin_december_1811_747x747.jpg

STAR OF BOMBAY

De magische grandeur van Bombay in een superieure gin. Als stralend kroonjuweel voegt deze uitzonderlijke traag gedistileerde London Dry Gin een exclusief smaakpallet toe aan het Bombay portfolio. In 2016 is Star of Bombay bekroond met de London Dry Gin Trophy tijdens de International Wine & Spirits Competition. Deze erkenning looft het innovatieve karakter van Star of Bombay. Zo zorgt het trage distilleerproces op basis van stoominfusie voor een complexe en diep intense smaak en dragen de 12 handgekozen botanicals bij tot een rijkelijk aroma. Star of Bombay wordt geproduceerd in de state-of-the-art Laverstoke distilleerderij in Hampshire, Engeland. 

 

ABERFELDY

De Aberfeldy distilleerderij werd opgericht in 1898 en is een van de laatste distilleerderijen in Perthshire. De Aberfeldy distilleerderij put haar water uit de Pitilie Burn, die lokaal geprezen wordt voor de zuiverheid van haar water en haar overvloedige goud- en mineraalafzettingen. Dat unieke water in combinatie met Schots gerstemout zorgt voor een heerlijk krachtige dram die zich toch gemakkelijk laat drinken. Aberfeldy is bekend om zijn honingzoete toets, verkregen door het lange gistingsproces dat een verregaandere smaakontwikkeling mogelijk maakt. Vervolgens wordt de drank gedistilleerd in koperen distillatoren die meer dan een eeuw geleden handgemaakt zijn door eenzelfde familie. Met de rijping in eiken vaten wordt de perfectie bereikt.

ban_drank_vd_maand_whisky_december_1812_747x747.jpg
ban_drank_vd_maand_likeur_december_1810_747x747.jpg

KAHLÚA

Kahlúa is afkomstig uit het bergachtige gebied rondom Veracruz in Mexico, waar deze drank in 1930 is ontstaan. De twee basisingrediënten voor Kahlúa zijn Arabica koffiebonen en uitstekende rum. Deze worden in Veracruz zorgvuldig geselecteerd, zodat de onderscheidende smaak van Kahlúa ontstaat. Het gehele proces vanaf het groeien en oogsten van de koffiebonen tot aan het bottelen van Kahlúa, neemt in totaal zeven jaar in beslag. Hiermee is uitstekende kwaliteit gegarandeerd en bevat elke Kahlúa fles de rijke koffie-rum smaak die je mag verwachten. Espresso Martini Mix 1 deel Kahlúa, 2 delen Absolut Vodka, 1 deel espresso en heel veel ijs in een shaker en shake it! Schenk de mix vervolgens uit met een zeef, zodat het ijs achterblijft, in een Martiniglas.

 

 

WIJN

Domaine Du Chapitre
ChardonnayHet is een typische Bourgogne wijn, met fruitige aroma’s. Deze fruitige aroma’s zijn van perzik, appel, nectarine, citroen en zacht steenfruit. Daarnaast zijn er ook geuren aanwezig van vanille, kokos en houtinvloeden. Dit is ook vertaald in de smaak, met een volle body en gebalanceerde frisheid. Dit is een wijn om op zichzelf te drinken, maar hij kan ook samen bij schaal- en schelpdieren, vis en gevogelte gerechten.

Château la Croix
MazeranDe Richard-Bies familie maakt al generaties lang wijnen in Saint-Emilion. Aan het begin van de 20e eeuw kocht Denis Bies het Château la Croix Mazeran en begon daar wijn te produceren. Inmiddels is de 5e generatie van de familie werkzaam op het château. Frederic is gediplomeerd oenoloog en heeft de wijnen naar een hoger niveau gebracht. De wijn heeft een paarsrode kleur, met geuren van zwart fruit, specerijen en pruimen. In de mond is het een volle wijn, maar wel met zachte tannines. Een zekere frisheid maakt de wijn goed door drinkbaar, de lange afdronk maakt het een gastronomische wijn.

ban_drank_vd_maand_wijn_december_1712_747x747.jpg