Dranken van de maand

Iedere maand vindt u 4 tot 5 geselecteerde dranken van de maand. Er is altijd één gin, één likeur, één whisky en één of twee wijnen in de spotlight bij de HANOS . Deze zijn samengesteld door onze liquoristen geselecteerd uit ons uitgebreide aanbod.

ban_drank_vd_maand_gin_juli_1907_747x747.jpg

Rutte Celery Gin

De uitzonderlijk zachte gins en jenevers van Rutte zijn zowel gebaseerd op de creatieve recepten van oprichter Simon Rutte als op de vele Rutte-generaties die trouw bleven aan zijn traditie: het experimenteren met unieke botanische kruiden en specerijen

Simon Rutte en zijn zonen hebben veel geëxperimenteerd met de recepten, maar selderij is van oudsher een standaard ingrediënt in hun gins en jenevers. Rutte Celery Gin is een ‘normale’ Dry Gin, met een hartig tintje. Er zijn diverse botanicals gebruikt zoals jeneverbes, selderijblad, koriander, engelwortel, sinaasappelschil en kardemom. De selderij maakt hem fris, zonder te overheersen.

Rutte celery gin

Rutte dry gin

 

Aultmore

De mythische Aultmore is een zachte Speyside whisky. Deze klassieke, fruitige drank die al sinds 1897 gedistilleerd wordt langs de kilometerlange Buckie Road werd tot op heden slechts door een handvol uitverkorenen gedegusteerd. De distilleerderij is omgeven door drassige turfgrond en talrijke natuurlijke bronnen. Er hangt een vrijwel constante mist in de streek en het gebied wordt dan ook toepasselijk Foggie Moss genoemd.

De whisky wordt lang en traag gerijpt in eiken vaten. Het vochtige klimaat beïnvloedt de whisky aangezien dit water, gefilterd door gaspeldoorn en heide, de sleutel is tot zijn verfijnde smaak. .

Aultmore

 

ban_drank_vd_maand_whisky_juli_1907_747x747.jpg
ban_drank_vd_maand_likeur_juli_1907_747x747.jpg

Villa Massa

Limoncello is een zoete likeur die eind negentiende eeuw werd gecreëerd. De alcoholische drank wordt gemaakt door met expertise de schil van citroenen te mengen met suiker, water en alcohol.

Villa Massa produceert al limoncello sinds 1890, en volgt daarbij een familierecept dat al generaties lang wordt doorgegeven. Vandaag de dag vormt dit familierecept de basis voor de kenmerkende, authentieke smaak van limoncello uit Sorrento. Traditioneel gezien is Villa Massa puur en ijskoud het perfecte digestief, maar de laatste jaren heeft Villa Massa ook bewezen een ideaal aperitief te zijn. Mix de likeur voor een Villa Massa Tonica bijvoorbeeld met tonic, ijsblokjes en verse basilicumblaadjes.

Villa massa

Mathilda shiraz

Het grote voordeel van Domaine Tournon is dat de bodem voor een groot gedeelte uit klei en ijzerhoudende leisteen bestaat, wat deze grond bijzonder geschikt maakt voor het verbouwen van de shiraz druif. De druiven worden na oogst 2-3 weken gevinificeerd in RVS vaten. De wijn heeft een robijnrode kleur. Het aroma bevat de kruidigheid die zo kenmerkend is voor de shiraz. De afdronk is elegant met zachte tannines.

Mathilda shiraz

Mathilda white

De Mathilda white is een blend van Viognier–Marsanne, een wijn met een goudgele kleur en het verleidelijke aroma van rijpe perziken en abrikozen. De smaak is soepel met een mooi evenwicht tussen mineraliteit en fruit. De wijn wordt gevinificeerd in RVS vaten en ligt daarna 5 maanden te rusten, ‘sur lie’. In de afdronk komt de mineraliteit naar voren en wordt ondersteund door heerlijk fruit.

Mathilda white

wijnjuli.jpg