Wijn

Ontdek onze heerlijke selectie wijnen voor de horeca

Al sinds 1989 selecteren wij voor u de mooiste wijnen van de beste internationale wijnhuizen. U kunt daarom bij ons terecht voor zowel exclusieve wijnen voor de kenners, als voor gangbare wijnen voor een breed publiek. Voor al uw gasten vindt u dus de juiste wijn. Op deze pagina willen we u inspireren en informeren. Lees en bekijk meer over onze wijnkenners en ook helpen we u om op verschillende manieren uw favoriete wijn te vinden, vertellen we u meer over onze exclusieve huiswijn, lichten we enkele bijzondere wijnen uit en laten we u handige wijnaccessoires zien. U kunt ook direct ons volledige assortiment bekijken. Tip: laat u ook verrassen door onze Wijn van de Maand.  

Bekijk assortiment wijn Wijn van de Maand


Sauvignon blanc

Sauvignon blanc

Sauvignon blanc en chardonnay lijken wel in een eeuwige strijd verwikkeld te zijn. Veel gasten hebben een duidelijke voorkeur. Maar als er dan toch een wijn is die op en top het voorjaar vertegenwoordigt, is het wel sauvignon blanc. De oorsprong van deze druif ligt in Frankrijk, maar tegenwoordig is het wereldwijd één van de meest aangeplante druiven. Vanwege haar ongekende populariteit en voorjaarseigenschappen is het een wijndruif die we maar al te graag uitlichten.

Lees alles over Sauvignon blanc

ban_han_cov_werelwijnenbrochure_nl_747x498.jpg

HANOS Wereldwijnen 2021-2023

Wijn is voor HANOS een passie waar we elke dag volop mee bezig zijn. Wij zorgen ervoor dat u op elk moment een keuze kunt maken uit een prachtig assortiment wijnen, waarmee u uw persoonlijke wijnkaart kunt samenstellen. In deze brochure vindt u een greep uit ons met zorg samengestelde assortiment. In onze groothandels vertellen we u graag persoonlijk meer over deze mooie wijnen.

Bekijk de brochure

In gesprek met wijnspecialisten

Portugese wijnen

Portugese wijnen

Portugese wijnen doorgronden is niet eenvoudig. Maar als twee absolute liefhebbers ze gaan proeven, leidt dat gegarandeerd tot een boeiende proefsessie van de mooiste wijnen en een heel bijzondere likeur.

Lees het gesprek

Op wijntour door Amerika

 Amerikaanse wijnen

Dat Amerikaanse wijnmakers goud in handen hebben, blijkt wel uit de hoeveelheid wijnen die zij jaarlijks produceren. Kwalitatief gezien gooien deze wijnmakers hoge ogen. Reden genoeg voor Eveline Diks en Jack Kallewaard om Amerikaanse wijnen te proeven in een sprankelende proefsessie.

Lees het verhaal

ban_han_mag02_lente_suid-afrika_2103_747x498.jpg

Zuid-afrikaanse wijnen

Twee liefhebbers van Zuid-Afrikaanse wijnen die er samen op los proeven; dat staat garant voor een boeiend gesprek. In het gesprek tussen Arjen Pleij en René Nijkamp  worden wijnen en wijnhuizen in Zuid-Afrika besproken.

Lees het gesprek

Wijnspecialisten over de Languedoc

Wijnen uit de Languedoc

Als wijnliefhebber haalt u uw hart op in de Zuid-Franse regio Languedoc-Rousillon. Bekijk de wijnen uit deze regio en laat u inspireren door het gesprek tussen twee echte wijnspecialisten.

Meer over de Languedoc

Mousserende wijn

Mousserende wijnen

Barbara Verbeek en Ellen Hutten gaan in gesprek over mousserende wijnen, passend bij de feestdagen. Ga mee op tour langs verschillende wijnlanden en ontdek het perfect glas bij mousserende wijn!

Lees het gesprek

Vind uw favoriete wijn

U kunt op verschillende manieren op zoek gaan naar uw favoriete wijn. Meestal begint de zoektocht op basis van kleur: rood, wit, rosé of mousserend. Maar u kunt ook zoeken op wijnland, want onze wijn is afkomstig van vele internationale wijnhuizen. Of maak een keuze op basis van druifsoort. Elke soort geeft de wijn een unieke smaak. En omdat wijn vaak het beste tot zijn recht komt bij een bepaalde gerecht, geven we u hieronder ook de mogelijkheid om te zoeken op basis van wijn en spijs.

Wijn en spijs

Zoek op spijs

Wijn is niet alleen heerlijke drank met vele smaakvarianten, maar is ook een echte smaakversterker bij uw gerechten. Kies daarom uw wijn op basis van uw spijs.

Zoek nu

Wijnlanden

Zoek op wijnland

Dankzij onze goede contacten met internationale wijnhuizen importeren we uit verschillende landen wijn van hoge kwaliteit. Zoek op land en ontdek onze wijnhuizen.

Zoek nu


Huiswijn

Exclusieve huiswijnen

Een goede huiswijn vinden is niet altijd even makkelijk. Het moet een unieke wijn zijn; u wilt liever niet dat uw gasten uw huiswijn een week later met een mooie aanbiedingsprijs in het schap zien liggen in de groothandel. Daarnaast moet een huiswijn natuurlijk ook een gunstige prijs-kwaliteitverhouding hebben. Wij kunnen u helpen.

Onze mogelijke selectie huiswijnen liggen niet in het vestigingsschap en zijn bovendien uitsluitend beschikbaar voor horecaondernemers. Wij nodigen u daarom graag uit voor een proeverij, waarna u de juiste keuze kunt maken voor de huiswijn die op uw kaart thuishoort, al dan niet met uw eigen etiket. Voor overig advies over wijnen, wijn/spijs combinaties of voor hulp bij het samenstellen van uw wijnkaart kunt u natuurlijk ook een beroep doen op onze specialisten.

Lees meer


Laat u inspireren door onze medewerkers

Bij uw HANOS groothandel werken ervaren medewerkers en culinaire adviseurs met kennis van wijn, die u kunnen helpen bij het samenstellen van uw wijnkaart en wijnarrangementen. Ook kunnen zij u helpen bij het selecteren van passende wijnen bij de menukaart, overzichtelijke opstelling van de kaart, vormgeven en drukken, het samenstellen van verrassende wijnspijscombinaties; zij kunnen het allemaal voor u regelen! Bovendien organiseren onze groothandels regelmatig interessante evenementen over wijn en over tal van andere culinaire onderwerpen.


Uitgelichte wijnen

We hebben voor u een aantal bijzondere wijnen uitgelicht. Wijnen met een mooi vehaal, zoals 19 crimes. Alcoholvrije wijn wint nog steeds aan populariteit en natuurlijk is HANOS nog steeds dé leverancier voor exclusieve Grand Cru's.

19 crimes wijn

19 Crimes

19 Crimes wijnen zijn geïnspireerd op de pioniersgeest van de veroordeelden, die vroeger door de Engelsen naar Australië werden gestuurd. Een wijn met een verhaal.

Lees meer

Alcoholvrije wijn

Alcoholvrije wijn

De vraag naar alcoholvrije wijn neemt toe. En terecht, want ze zijn heerlijk. Bekijk daarom onze selectie alcoholvrije wijnen van hoge kwaliteit.

Bekijk nu

Dessertwijn

Dessertwijn

Dessertwijnen maken uw dessert compleet, dessertwijnen variëren van erg zoet tot halfdroog.We hebben voor u een aantal bijzondere wijnen geselecteerd, van een bijzondere muskaatwijn tot een bijna zwarte sherry.

Bekijk de wijnen


Wijnaccessoires

Behalve wijn en veel culinaire inspiratie hebben we een ruim aanbod aan wijnglazen, wijnrekken en overige accessoires die onmisbaar zijn bij een optimale wijnbeleving. Kies hieronder een categorie en bekijk ons assortiment. Bezoek uw groothandel voor een volledig overzicht en een persoonlijk advies. 

Wijnrekken

Wijnrekken

Als horecaondernemer is het belangrijk dat u uw wijnen goed bewaart en ordent. Bekijk daarom onze selectie wijnrekken en imponeer uw gasten met een mooie collectie wijnen.

Bekijk nu

Wijnglazen

Wijnglazen

Bij ons vindt u een ruime collectie wijnglazen voor al uw soorten wijn. Uw heeft de keuze uit complete series, waarmee u een prachtige presentatie voor uw gasten kunt creëren.

Bekijk nu

Wijnaccessoires

Overige wijnaccessoires

Bent ook op zoek naar een wijnstopper, een wijnkoeler of een wijnsaver? Bij HANOS vindt u alle accessoires die u als professional nodig heeft. 


Bekijk nu