Wijn

Ontdek onze heerlijke selectie

U vindt bij HANOS de lekkerste wijnen uit alle werelddelen. Zo kopen wij in Bordeaux al onze primeurwijnen bij de meest prestigieuze chateaus, waar het geen kwestie is van kúnnen kopen maar mógen kopen. Ook uit andere en minder bekende wijnlanden halen we exclusieve topwijnen.

In verschillende van onze vestigingen zijn geklimatiseerde ruimtes ingericht waar wij het ruime assortiment presenteren. Natuurlijk kunt u daar ook uitgebreid worden geadviseerd welke wijnen u kunt kiezen bij specifieke gerechten of bij een high wine.

Dus welke wijn u ook zoekt en bij welk gerecht de wijn ook moet passen, bij HANOS vindt u wat u zoekt.

Bekijk ons volledige assortiment wijn


085.64263.jpg

Wijnhuizen

Door onze jarenlange contacten met de grote en bekende wijnhuizen, gevestigd in verschillende landen over de hele wereld, zijn wij er in geslaagd om unieke wijnen voor u te selecteren.

Bekijk de wijnhuizen

085.00698.jpg

Anders dan anders

Sommige wijnen vallen op door hun vinificatie, smaak, kleur of herkomst. Wij hebben een aantal wijnen die net iets ‘anders’ zijn voor u uitgelicht. Met de wijnen op deze pagina zet u gegarandeerd iets bijzonders op tafel.

Bekijk de 'andere' wijnen

085.33960.jpg

Grand Cru

Grand Cru betekent letterlijk 'grote oogst' Met de term groot wordt in dit geval niet de hoeveelheid bedoeld, maar de kwaliteit. Wijnen die hieronder vallen hebben dus een bijzondere hoge kwaliteit.

Bekijk de Grand Cru's

091.00449.jpg

Alcoholvrij

De vraag naar alcoholvrije wijn neemt toe. Wij hebben een selectie gemaakt van onze alcoholvrije wijnen. Deze wijnen worden veelal onder lage temperatuur in etappes vacuüm getrokken. Dit bevordert de smaakbeleving.

Bekijk de alcoholvrije wijnen


Ontdek orange wijn

Orange wijn wordt net als witte wijn gemaakt van witte druiven. Echter, nadat de druiven zijn geperst worden de schillen, steeltjes en pitten niet verwijderd. Deze blijven er juist tijdens het maceratie- en fermentatieproces in zitten. Hierdoor krijgt de wijn niet alleen de oranje kleur, maar ook meer smaak en textuur.

De smaak van orange wijnen is meer uiteenlopend dan die van witte wijn; er ontstaat een extra dimensie die vooral in de wijn te herkennen is door tonen van gekonfijt fruit, ziltige zuren, een vol en rond mondgevoel met in de afdronk mooie bitters. Daardoor past orange wijn prima bij gerechten die moeilijk te combineren zijn met wijn. Hierbij valt te denken aan gerechten met veel kruiden, specerijen, knoflook, elkaar concurrerende smaken en invloeden van umami. Bekijk hieronder een selectie orange wijnen.