Havana club especial

Bijzondere blend van speciaal geselecteerde Cubaanse rum

Merk
Havana
Verpakking
Fles 70 centiliter
Artikelnummer
6372698

Productomschrijving

De Havana Club Añejo Especia rum is een bijzondere blend van speciaal geselecteerde Cubaanse rum met een minimumleeftijd van 5 jaar. Zo kan de kwaliteit van deze Anejo Especial worden gegarandeerd. De heldere kleur van deze rum bevat een lichte, amberkleurige gloed met een gouden randje. Het is een echte opvaller en mag daarom dus met trots de naam Anejo Especial met zich meedragen.

De smaakaroma’s zijn complex en wel gebalanceerd met heerlijke vanille en toffee tonen. De textuur is lekker zacht en de lichte smaak van subtiele honing en eikenhout geven de drinker per direct een warm gevoel.

Over Havana Club

Havana Club mag toch wel tot de bekendste rum merken van de wereld gerekend worden. Het rum merk werd in 1878 opgericht door José Arechabala, in Santa Cruz del Norte, Cuba en heette eerst La Vizcaya. Na de grote Cubaanse revolutie in 1959 werden de distilleerderij en het bedrijf genationaliseerd door de Cubaanse regering. Zij gaven het bedrijf de naam Havana Club. De familie Arechabala verhuisde vervolgens naar Spanje en niet veel later emigreerden ze naar de Verenigde Staten.

Havana Club wordt geproduceerd op twee locaties in Cuba: in Santa Cruz del Norte en in San Jose. In 1993 sloot de Cubaanse regering een overeenkomst met de Franse onderneming Pernod Ricard. De Cubaanse regering blijft de productie beheren maar de distributie en reclame wordt verzorgd door Pernod Ricard. Deze laatste verkoopt de rum wereldwijd, met als belangrijke uitzondering de Verenigde Staten. In de VS wordt Havana Club namelijk verkocht door firma Bacardi. Zij kochten het originele recept nog van de familie Arechabala.

Leuk om te weten is dat alle Cubaanse producten, zoals sigaren en deze rum, een officieel zegel van herkomst dragen. Dit label wordt beschouwd als een waarborg voor echtheid en de kwaliteit van de producten.

Specificaties

Bereiden en bewaren

Bewaaradvies Bewaren op donkere plaats bij kamertemperatuur

Ingredienten en voedingswaarden info

Allergie-informatie info

Tarwe Zonder
Rogge Zonder
Gerst Zonder
Haver Zonder
Spelt Zonder
Kamut Zonder
Gluten Zonder
Schaaldieren Zonder
Ei Zonder
Vis Zonder
Aardnoten en Pinda Zonder
Soja Zonder
Melk Zonder
Amandelen Zonder
Hazelnoten Zonder
Walnoten Zonder
Cashewnoten Zonder
Pecannoten Zonder
Paranoten Zonder
Pistachenoten Zonder
Macadamianoten Zonder
Noten (schaalvruchten) Zonder
Selderij Zonder
Mosterd Zonder
Sesam Zonder
Zwaveldioxide en Sulfieten Zonder
Lupine Zonder
Weekdieren Zonder
Lactose Zonder
Cacao Zonder
Glutamaat (E620 - E625) Zonder
Kippenvlees Zonder
Koriander Zonder
Mais Zonder
Peulvruchten Zonder
Rundvlees Zonder
Varkensvlees Zonder
Wortel Zonder