Ziobaffa toscane rosso igt verv: 8701250

Merk
Zio baffa
Verpakking
Fles 75 centiliter
Artikelnummer
8700440

Productomschrijving

Deze rode wijn wordt voorzichtig gevinificeerd met gebruik van traditionele methodes en moderne apparatuur. De wijn van sangiovese en syrah heeft een mooie robijnrode kleur, een fruitig aroma en een krachtige smaak met tonen van zwarte kersen en zwarte bes. Past uitstekend bij gegrild vlees en stevige kazen.

Castellani

Castellani produceert al meer dan 100 jaar kwaliteitswijnen met een typisch Toscaans karakter. Deze kunst wordt van vader op zoon doorgegeven. Naast deze familietraditie is er de laatste 10 jaar veel geïnvesteerd in onderzoek naar nieuwe keldertechnologieën.

Deze biologische wijn wordt gemaakt me respect voor de natuur. Er wordt geen gebruik gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Op deze manier blijft het natuurlijke evenwicht in de wijngaarden in stand. Biologische wijnbouw is niet de weg van de minste weerstand. De productie vergt veel geduld en het proces van groei, oogsten en vinificatie is kwetsbaar. Het resultaat van deze biologische wijnbouw is geweldig: mooie aroma’s en pure smaken met een goed verhaal vloeien in het glas.

Specificaties

Land Italie
Wijnhuis Castellani Spa
Druif Sangiovese
Syrah
Aroma Kers, zwarte bes en een beetje aards. Dit zorgt voor een aroma die gebalanceerd over komt.
Smaak Het gebalanceerde komt terug in de smaak, met gemiddelde tannines en zuren, samen met een lage body. Vooral erg fruitig, maar er komen ook smaken naar voren van specerijen .
Wijn-Spijs Geroosterd
Kaas
Pasta & Pizza

Bereiden en bewaren

Bereidingsadvies none

Ingredienten en voedingswaarden info

Allergie-informatie info