Miso yuzu

Merk
Yama
Verpakking
Pot 270 milliliter
Artikelnummer
25154190

Productomschrijving

Deze misopasta, op smaak gebracht met yuzu, is een kant-en-klare dip maar ook erg lekker om te verwerken in een saus of (ramen)soep.

Over miso

Miso is een Japanse smaakmaker op basis van soja. Voor miso wordt een mengsel van sojabonen, gerst en zout op natuurlijke
wijze gefermenteerd met behulp van de koji schimmel. Dit fermentatieproces geeft miso zijn unieke umami smaak.
Miso is heerlijk als toevoeging aan sauzen of soepen, maar kan bijvoorbeeld ook als smaakmaker op een broodje worden
gebruikt. Miso is in veel verschillende soorten verkrijgbaar, de smaak is afhankelijk van de exacte samenstelling, de hoeveelheid
koji en rijpingstijd. Een langere rijpingstijd leidt bijvoorbeeld tot een miso met een sterkere smaak. Toevoeging van meer koji
leidt dan weer tot een zoetere miso. Voor een zoutere toets kiest u voor de donkerdere aka miso, voor een zachte subtiele smaak
kiest u voor de lichtere shiro miso.

Specificaties

Bereiden en bewaren

Minimale bewaartemperatuur 18ºC
Maximale bewaartemperatuur 25ºC

Ingredienten en voedingswaarden info

26.5% miso (water, SOJAbonen, zout), zoete rijstwijn (suiker, glucosestroop, azijn), water, SESAMpasta, suiker, 5.5% yuzusap, gemodificeerd maiszetmeel, knoflook, natuurlijke aroma's (SOJA, TARWE).

Per 100 gram

Energie (kJ) 867
Energie (Kcal) 207
Eiwitten (gram) 5,6
Koolhydraten (gram) 28
- waarvan suiker (gram) 24,4
Vet (gram) 8,1
- waarvan verzadigd (gram) 1,3
Zout (gram) 3,4

Allergie-informatie info

Aardnoten
Kan sporen bevatten van
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Met
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Zonder
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Met
sesam
Soja
Met
soja
Vis
Zonder
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Zonder
zwavel en sulfieten