Aarts Stoofpeertjes

Aarts Conserven

Sinds 1934 weckt Aarts Conserven verse asperges, kersen en peren. Wij zijn trots op onze lange historie in het Limburgse Lottum. Vakmanschap en verse grondstoffen maken onze producten zo lekker!

Stoofpeertjes

Met de R in de maand zijn stoofpeertjes, zowel heel met steel als halve, belangrijke producten in ons assortiment . Wij verwerken hiervoor o.a. Gieser Wildeman peren van Nederlandse bodem.

Het proces van land tot bord:

1. Plukken

De peren worden handmatig geplukt. De oogsttijd is september / oktober, afhankelijk van het weer gedurende de zomer.

2. Sorteren

Na de oogst worden de peren gesorteerd op diameter en kwaliteit. De peren worden verpakt in boxen, en komen dan goed gekoeld naar Aarts.

3. Schillen

Onze stoofperen worden geschild voordat we ze stoven. Wij schillen onze peren machinaal, waarna we ze zo nodig handmatig bijschillen.

Stoofpeertjes bij wildgerecht
Stoofpeertjes bij ijs

4. Stoven

Het stoven geeft onze peren hun kenmerkende smaak en structuur. Hoe stoven wij precies? Dat is het geheim van de kok!

5. Vullen

Na het stoven worden de peertjes afgevuld in de glazen potjes. Voor consumenten vaak in kleinere potjes, voor grootverbruik in grotere potten of blikken.

6. Pasteuriseren

De peren worden vervolgens gepasteuriseerd: de potjes worden een korte tijd verhit tot wel zo’n 90 C. Alle vitamines en natuurlijke smaken blijven behouden!

7. Verpakken

Tenslotte worden de potjes voorzien van een etiket en in een traytje gezet. Nu zijn ze klaar om bij u op tafel te zetten!

Dun Yong Panko Breadcrumbs

Wat maakt onze peren zo lekker?

  • Uniek procedé door vakmanschap sinds 1934.
  • Beste rassen: Williams en Gieser Wildeman.

Aarts conserven zo lekker!

Bestel Aarts Conserven bij HANOS of bezoek uw dichtstbijzijnde vestiging