Al'Fez

Al’Fez is een reeks producten geïnspireerd door de keukens van Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Opgericht door food liefhebber Sam Jacobi, werden de ideeën achter het merk Al'Fez beïnvloed door zijn jeugd, die hij doorbracht in het Midden-Oosten. Na 10 jaar in de food business begon Sam met de ontwikkeling van het merk Al'Fez, om zijn favoriete Noord-Afrikaanse en Midden-Oosterse gerechten te delen met liefhebbers van lekker eten over de hele wereld.

Met de sauzen, pastes, specerijen en basisingrediënten van Al'Fez maakt u in een handomdraai uw favoriete Marokkaanse en Libanese gerechten; van authentieke tajines en stoofgerechten tot een zomerse couscoussalade of een rijkelijk belegd flatbread. Bovendien bevatten de producten geen kunstmatige toevoegingen.

Ga mee op ontdekkingsreis met Al’Fez en laat u verrassen door de heerlijke producten!


Pearl couscous

Pearl couscous is een hoofdbestanddeel van de Marokkaanse en Midden-Oosterse keuken. Het heeft grotere korrels dan de typische couscous en is een goed alternatief voor rijst en pasta. Met zijn stevige, verende textuur is pearl couscous een geweldige basis voor warme maaltijden, zoals een tajine, maar kan ook worden gekoeld en gebruikt om snelle, heerlijke salades te maken! Pearl couscous kookt snel en is gemakkelijk te maken, bevat geen verzadigd vet en is volledig natuurlijk zonder conserveringsmiddelen of toegevoegd zout.

Moroccan spiced couscous

Een delicaat gearomatiseerde Couscous doordrenkt met exotische Noord-Afrikaanse kruiden en vermengd met sappige sultanarozijnen en pijnboompitten. Deze kleine 'korrels' van gemalen durumtarwe worden voorgestoomd en vervolgens gedroogd. Om de couscous te bereiden, wordt deze gehydrateerd met kokend water en opgepompt met een vork en kan worden geserveerd als een couscous salade of traditioneel als onderdeel van een tajine. Marokkaanse gekruide couscous is snel en gemakkelijk te maken en kan op vele manieren worden genoten. Probeer eens gesmolten boter, notenolie of olijfolie toe te voegen - ze worden gemakkelijk geabsorbeerd en geven elk een ander karakter aan uw couscousschotel!

Harissa

Harissa is een klassieke Noord-Afrikaanse hete chilipasta gemaakt met chilli, tomaat en knoflook. Traditioneel gebruikt in Libië, Tunesië, Algerije en Marokko om warmte en smaak toe te voegen aan stoofschotels, soepen en tajines. Deze authentieke mix van kruiden en specerijen vormt een heerlijke aanvulling op een breed scala aan gerechten. Meng een beetje in couscous of rijst voor een extra kick of voeg toe aan mayonaise om een heerlijke pittige dip te maken. Creëer een smakelijke marinade voor vlees of groenten door Harissa te combineren met honing of yoghurt en minimaal een uur in de koelkast te marineren voor het koken.

Natural Tahini

Premium kwaliteit sesamzaadpasta gemaakt van 100% gemalen, gepelde Humera Sesamzaadjes. De zaden worden zachtjes geroosterd om hun subtiele nootachtige smaak vrij te maken en worden vervolgens gemalen tot een gladde, romige pasta voor een rijke afdronk. Tahini wordt veel gebruikt in de Noord-Afrikaanse, Midden-Oosterse, Griekse en Turkse keuken. Het wordt geserveerd als een dipsaus op zichzelf, of gebruikt om een dressing te maken, of als een essentieel ingrediënt in Houmous of Baba Ganoush. Natuurlijke Tahini heeft een neutralere smaak dan andere notenboters en een kleine hoeveelheid gaat langer mee.